studziany Opublikowano 9 Grudnia 2012 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Gad Dejm - co to za klucz:kox: Czy takie oznaczenie ma spline? Gdzieś wyczytałem, że da się je odkręcić Torxem T50. Ale tak czy siak dzięki. Poszukam takiego z takim oznaczeniem. pozdr:hi:
Marcino87 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Opublikowano 9 Grudnia 2012 on ma więcej klinów niż zwykły torx a 50 nawet nie próbowałem
bobikos Opublikowano 21 Grudnia 2012 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Pytanie dotyczące fotel z A6 C6. Z tego co wiem, prowadnice pasują do B6 bez żadnego problemu, natomiast jak wygląda sprawa poduch? W tamtych fotelach zabudowane są w środku (chodzi o fotele z regulowanym podudziem), więc poduszki nie da się przełożyć. Czy ktoś z was orientuje się czy poducha zadziała? Zastanawia mnie to na zasadzie analogii z poduchą kierownicy B7 --> B6, które są inaczej sterowane. Tutaj co prawda nie ma dwustopniowego zapalnika, ale sygnał inicjujący może być inny. Zgłębiał ktoś temat?
Marcino87 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Opublikowano 21 Grudnia 2012 temat rzeka ale ostatnio było że w B6 wywaliło poduchy w kierze od B7 z RS4
worm87 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 R Dobry opis zrobienia wiązki. Zastanawiam mnie tylko jedna rzecz. Do czego potrzebny jest bezpiecznik na plusie lędźwi. Pytam bo oglądałem wiązkę z kufatec i tam nie ma bezpiecznika, ale z drugiej strony jest też pin żeński do plusa. To jest wpinane bezpośrednio w skrzynkę bezpieczników ?
R Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Opublikowano 24 Kwietnia 2013 [ Pytam bo oglądałem wiązkę z kufatec i tam nie ma bezpiecznika, ale z drugiej strony jest też pin żeński do plusa. To jest wpinane bezpośrednio w skrzynkę bezpieczników ? plus i minus podłączony przez konektor oczkowy, plus jest bezpośrednio z głównej skrzynki pod kierownicą dlatego tam jest bezpiecznik aby w razie większego przepięcia spalił się bezpiecznik a nie silniczek od lędźwi...
worm87 Opublikowano 7 Maja 2013 Opublikowano 7 Maja 2013 Mam pytanie co do stołków. Czy występują fotele s-line B7 w pełnej elektryce, bo do tej pory się z takimi nie spotkałem? Jak były w pełnej elektryce to tylko płaskie stołki.
marjankowi Opublikowano 11 Czerwca 2013 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Czy występują fotele s-line B7 w pełnej elektryce, bo do tej pory się z takimi nie spotkałem? Jak były w pełnej elektryce to tylko płaskie stołki. Oczywiście ,że występują. Tyle,że trudno je upolować
mycha1236 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Mam pytanie co do stołków.Czy występują fotele s-line B7 w pełnej elektryce, bo do tej pory się z takimi nie spotkałem? Jak były w pełnej elektryce to tylko płaskie stołki. Ja takowe posiadam , luknij w mój temat tam są foty : http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-73/b6-awx-mysi-granatowy-sedan-276593/
worm87 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Faktycznie jest taka wersja, ale muszą być rzadko spotykane bo rozglądam się w tym temacie już dobre pół roku i wcześniej się na takie nie natknąłem. Thx.
mycha1236 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Opublikowano 13 Czerwca 2013 To słabo się rozglądasz bo w ostatnich 2 miesiącach Wojtek_A4 miał 2 komplety na sprzedaż - ten który ja mam i miał jeszcze z pamięcią , grzana kanapą i poduchami z tylu
worm87 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Powiedzmy, że po części przyznam Ci rację bo pierwsze to były s-line z b6 a drugie niestety szmaciaki a mi mocno zależy na skórce a dokładniej na skóra + alkantara
Horas91 Opublikowano 24 Października 2013 Opublikowano 24 Października 2013 Bezpieczniki powinny być jak najbliżej + ze skrzynki? Czy mogę je zamontować w pobliżu kostki już przy fotelu?(Tam łatwiej będzie je wymienić gdyby coś) Pozdrawiam
R Opublikowano 25 Października 2013 Opublikowano 25 Października 2013 Czy mogę je zamontować w pobliżu kostki już przy fotelu? możesz je umiejscowić w dowolnym miejscu na przewodzie.... to nie ma znaczenia aby dobrze wyglądało i był w razie czego do nich dostęp.
sciemamcz Opublikowano 29 Października 2013 Opublikowano 29 Października 2013 Panowie zrobiłem wymianę foteli w mojej b6 założyłem komplecik z b7, odłączyłem akumulator, niestety po podpięciu akumulatora po całej operacji zapalił się airbag. Sprawdzałem żółte kostki wszystko jest wpięte prawidłowo, co może być nie tak dodam, że stare fotele miały zieloną, czerwoną i żółtą kostkę te z b7 maja dodatkowo czarną od czujników pasów którą zostawiłem luzem. Jeśli ktoś ma jakieś pomysły proszę o informację.
predki74 Opublikowano 29 Października 2013 Opublikowano 29 Października 2013 Ja u siebie kasowałem recznie przez vaga , ale nie chciało sprawdziłem jeszcze raz i kostka nie dociskała do konca ta zółta od airbag
worm87 Opublikowano 29 Października 2013 Opublikowano 29 Października 2013 Ja musiałem skasować błąd vagiem
R Opublikowano 30 Października 2013 Opublikowano 30 Października 2013 te z b7 maja dodatkowo czarną od czujników pasów którą zostawiłem luzem Jeśli nie masz wpiętej czarnej kostki to jest błąd od czujnika/maty zajęcia fotela i wtedy pali się AIR BAG, bo teraz komp nie wie czy ktoś tam siedzi czy nie siedzi i nie wie czy w razie czego ma odpalać poduszkę czy nie... sprawdź ile pinów masz w kostce czarnej tej w podłodze a ile w nowej czarnej z B7
predki74 Opublikowano 30 Października 2013 Opublikowano 30 Października 2013 nie trzeba ja tez mam nie podpięte vagiem trzeba skasowac airbag tylko abs ma samodiagnoze i sam kasuje błędy
worm87 Opublikowano 30 Października 2013 Opublikowano 30 Października 2013 Ja wyminiałem fotele na takie w których w ogóle nie było kostki czarnej (a wcześniej miałem). Podpiąłem VAG, skasowałem błąd Airbag i już nigdy więcej się nie pojawił.
Rekomendowane odpowiedzi