Opublikowano 15 Stycznia 201511 l zadna roznica, ktora wynika zwykle po prostu z tego ze ludzie wymieniaja stare zajechane 288mm na nowe już 312mm
Opublikowano 15 Stycznia 201511 l Dzíeki za info w takim razie wraz z kołem letnim wlatuje 312 tylko jarzma musze skombinowac, bo tarcze i klocki to raczej nowe
Opublikowano 15 Stycznia 201511 l Dev a jakie tarcze i klocki byś polecil? A nie masz moze przypadkiem jarzm pod 312?
Opublikowano 15 Stycznia 201511 l tarcze i klocki ferodo Jarzm nie mam ile u ciebie komplet tarcz z klockami ferodo 312mm ? żeby pod b5 podeszło
Opublikowano 16 Stycznia 201511 l Do 345mm tylko zwrotki od eski wystarczą, nie trzeba półosi z przegubami ?
Opublikowano 16 Stycznia 201511 l Wierze na słowo ! zmylił mnie ktoś znany na innym forum OOOO mówiąc że na pewno w S4 jest inna średnica półosi, szerszy wieloklin na przegubie i co za tym idzie sama zwrotnica to połowa w modzie z heblem.
Opublikowano 16 Stycznia 201511 l wszystkie V6-tki oraz 1.8T AJL mają takie same przeguby zewnetrzne jak S4 wiec nie ma problemu z montazem ktos Ci źle podpowiedział bo nie miał o tym zwyczajnie pojecia
Opublikowano 17 Stycznia 201511 l Panu przy zakładaniu jarzma 451 myślę nad zeszlifowaniem z korozji tych prowadnic co klocki się po nich slizgaja, bo są nie równe. Ma ktoś patent jak to potem zabezpieczyć przed korozją ?
Opublikowano 17 Stycznia 201511 l Smarem litowym albo niektórzy dają pastę miedzianą bądź "aluminiową". Edytowane 17 Stycznia 201511 l przez omzig
Opublikowano 17 Stycznia 201511 l wszystkie V6-tki oraz 1.8T AJL mają takie same przeguby zewnetrzne jak S4 wiec nie ma problemu z montazem ktos Ci źle podpowiedział bo nie miał o tym zwyczajnie pojecia Najdziwniejsze, że był to ========> mail
Opublikowano 17 Stycznia 201511 l Myślałem nad jakąś farba antykor. Lub lakierem tak aby było to sliskie i gładkie na długo. Jak robilem na tyle to dałem trochę smaru miedzianego ale nie wiem czy się powinno bo pewnie syf się do niego przykleja Edytowane 17 Stycznia 201511 l przez disem
Opublikowano 17 Stycznia 201511 l wszystkie V6-tki oraz 1.8T AJL mają takie same przeguby zewnetrzne jak S4 wiec nie ma problemu z montazem ktos Ci źle podpowiedział bo nie miał o tym zwyczajnie pojecia Najdziwniejsze, że był to ========> mail Mail od kogo? Rozwiń. Myślałem nad jakąś farba antykor. Lub lakierem tak aby było to sliskie i gładkie na długo. Jak robilem na tyle to dałem trochę smaru miedzianego ale nie wiem czy się powinno bo pewnie syf się do niego przykleja Niektórzy malują Hammeritem, a inni lakierem/farbą do zacisków np Motip, Foliatec... Ale tak czy srak, trzeba dawać pastę/smar na jarzma, tam gdzie osadza się klocki.
Opublikowano 17 Stycznia 201511 l ja bym nie dawal, bo z czasem pyl z klockow skleja sie z taka papka i robi się łajno, dobrze oczyscic i tyle, zostawic na sucho, a farba to juz najgorsze co moze byc w tym miejscua jak są wżery na prowadniczkach mozna papierkiem deko wyrownac ale nei za duzo bo moze zrobic sie luz na jarzmie i nic z tym dalej juz nie zrobisz
Opublikowano 18 Stycznia 201511 l Ja tam zawsze daję smar/pastę, ale delikatnie, bo wg mnie klocek ma tą "swobodę" w jarzmie i po jakims tam okresie uzytkowania można łatwo je wyjąć - nic sie nie zapieka, czy tam blokuje od rdzy i brudu. A wracając do tej papki... Co jakis czas można sobie odkręcić zaciski wyjąć klocki, odkręcić jarzma, wszystko oczyścić i posmarować na nowo, a przy okazji ocenić stan techniczny układu hamulcowego i nie tylko.
Opublikowano 18 Stycznia 201511 l Sie szpeszjalis zrobił... Klocki w zaciskach powinny byc skladane na sucho, smar ciagnie pył i piach a ptem robi syf z jarzm. Wiec nie warto.