Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

S4 V6 3.0 ile oleju wchodzi ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Moze ktos z was wie ile potrzebuje oleju na wymiane do s4 b8 2011 bo jedni podaja ze 6,2l a inni ze 8,2 w serwisie cos wspominali o 6,2 ale nie jestem pewien.

Opublikowano

Przeszukałem wszystkie dostępne katalogi i nigdzie nie podają, ( tam nie ma miarki ) specjalna taka jest KSTOOLS robi do gamy FSI i TFSI,

Ale jak zalejesz 6 bo na pewno nie mnie, to tam można wyświetlić na monitorze jaki jest stan, i będziesz wiedział.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

6 z hakiem wchodzi

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

jakby ktoś szukał nadal info to wchodzi 6.8l dokladnie :hi:

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

A ile oleju dolewacie co ile kilometrów? U mnie srednio 0.5L na 1000km chyba ze po bardziej dynamicznej jeździe / zabawie łopatkami z down/up shiftami to cześciej :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

jak normalnie się kulam do roboty to trzyma stan, jak odcinkę poodwiedzam coś zejdzie ze stanu - tak z 0,2L doleje

Wandej info z pierwszej ręki??

na stronie elfa piszą 6,2L

Opublikowano

Przy ostatniej wymianie 6,5 litra i wlewane bylo na bagnet, swoja droga polecam kazdemu dokupic ten "cudny" patyczek bo elektroniczny czujnik potrafi klamac, co do dolewania to w przypadku normalnego uzytkowania miedzy wymianami nic nie musze dolewac.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

mi weszło 6,0-6,1L

muszę się wybrać do aso po patyka

Ogi, jakie różnice zauważyłeś patyk vs mmi

Opublikowano

MMI zawyża ilosc oleju i moze dojsc do sytuacji ze oleju jest minimum a na MMI stan jeszcze akceptowalny. U mnie ciezko stwierdzic na ile jest to duze przeklamanie z uwagi na to ze samochod raczej w dupe nie dostaje i jest eksploatowany delikatnie ostatnim czasem przez kobiete ale z innych zrodel wiem ze MMI potrafi niemila niespodzianke w tym temacie sprawic i lepiej na nim nie polegac.

Opublikowano

czyli dokładnie to samo co w bemkach, no super te elektroniczne pomiary stanu oleju

• 1 rok później...
Opublikowano

Panowie, a jaki olej zalewacie, jaka specyfikacja? Zakupiłem S4 z JP ,dopiero co dotarło i muszę zrobić jakiś serwis pa zakupie, bo nie mam pojęcia co i kiedy było robione.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Polecam Millers CFS NT+ 5W40 lub Penrite 10 Tenths 5W50. Z modyfikowane silniki FSI, które serwisuję bardzo dobrze się spisują na tych olejach, a temperatura przy upalaniu jest zauważalnie niższa względem "zwykłych" olejów.

Opublikowano
Godzinę temu, winner4 napisał:

Polecam Millers CFS NT+ 5W40 lub Penrite 10 Tenths 5W50. Z modyfikowane silniki FSI, które serwisuję bardzo dobrze s ię spisują na tych olejach, a temperatura przy upalaniu jest zauważalnie niższa względem "zwykłych" olejów.

Dokładnie poszedł Millers :)

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam,zaswiecila mi sie kontrolka dolej 1 litr oleju,niestety auto mam od nie dawna i nie wiem jaki byl lany. Czy moge jakis olej dokac czy isc w wymiane odrazu i na jaki?

Opublikowano

Wszystko zależy jak długo ten olej już jest zalany. Jak parę piesięcy i tylko kilka tyś. to można dolać. Wymiana jak powyżej 10-12 tyś. 

Opublikowano

W grudniu bylo rok ze wskazan mmi ale do przejechania bylo jeszcze ponad 7 tys km. Tak na wiosne chcialem zmienic,a jaki olej

Opublikowano

Po roku powinno się wymienić. Jeżeli nie chcesz wymiany LL  robić. 7 tyś do ilu do 15 tyś?

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano

No tak do 15 tys. Chce zrobic a jaki najlepiej zalac