martinomen Opublikowano 9 Czerwca 2015 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Dzieki za podpowiedzie przydadzą sie na póziniejsze ewentualnosci. Tym razem poszło gładko ponieważ auto było przykurzone i pomogła myjka cisinieniowa z szamponem na ciepłej wodzie
rodzyn889 Opublikowano 11 Czerwca 2015 Opublikowano 11 Czerwca 2015 O BOŻE JAK SIĘ WSZYSCY RWĄ DO POMOCY, JEJKU. Lepiej na piasku napisać zapytanie prznajmniej wiatr się nim zainteresuje.
wampir Opublikowano 11 Czerwca 2015 Opublikowano 11 Czerwca 2015 Uc na maszynie do polerowania typu dual action byla reklamowana do usuwania holsow.
Griffe Opublikowano 11 Czerwca 2015 Opublikowano 11 Czerwca 2015 Bartek nie ma się co denerwować, ale zadałeś tak pytanie, że ciężko odpowiedzieć. Masz kosmetyki megsa, UC nie umiesz się posługiwać skoro zostały holsy - internetowo nikt Cie tego nie nauczy bo jak? Poleruj aż będzie dobrze. Sformułowanie typu mam "czerwony pad" jest równoznaczne z tym jakbym powiedział mam czerwony samochód czy mogę nim startować w rajdach? Każdy producent ma inne kolory i oznaczenia, pad może być tnący i finiszowy w kolorze czerwonym.
wampir Opublikowano 11 Czerwca 2015 Opublikowano 11 Czerwca 2015 Tak jak pisze Griffe, sluchaj praktykow! PS: ja nie jestem praktykiem Pracowałem z UC na DA, ale nie mialem holsow wiec nie wiem jaki dobrac pad. Moze to Ci jakos pomoze jezeli nadal chcesz to robic samemu.
Griffe Opublikowano 11 Czerwca 2015 Opublikowano 11 Czerwca 2015 Filmik reklamowy dobry, ale ktoś dobrze ogarniający temat za głowę się łapie jak to widzi - tyle błędów i to niby w oficjalnym kanale megsa - jak to mówi Trzeci Żółwik - GRUBO.
Denis Opublikowano 11 Czerwca 2015 Opublikowano 11 Czerwca 2015 O K!@#$a GRUBO ! IPY rozumiem pod ręką nie było? a holsy po polerce nadal są, część z nich nawet widać pod tą niewymytą pastą "bez wypełniaczy" No i robota w pełnym słońcu! grubo ...
radek21 Opublikowano 11 Czerwca 2015 Opublikowano 11 Czerwca 2015 Jaka glinkę wybrać do lakieru Lz9Y? Bo troszkemiejscami zrobił sie chropowaty na drzwiach od dolu
Denis Opublikowano 11 Czerwca 2015 Opublikowano 11 Czerwca 2015 jak prac ściereczki z mikrofibry ? w pralce ok 50-60 st najlepiej z płynem do prania - bardzo dobrze sprawdza się biały jeleń Jaka glinkę wybrać do lakieru Lz9Y? Bo troszkemiejscami zrobił sie chropowaty na drzwiach od dolu Dla bogatszych - biały meguiars, w przyzwoitej cenie Bilt hamber regular lub soft
feniks Opublikowano 11 Czerwca 2015 Opublikowano 11 Czerwca 2015 jak prac ściereczki z mikrofibry ? jak 2 to ręcznie z białym jeleniem, jak więcej to w pralce 30'C bez płynów do płukania Jaka glinkę wybrać do lakieru Lz9Y? Bo troszkemiejscami zrobił sie chropowaty na drzwiach od dolu bilt hamber soft
makaba Opublikowano 11 Czerwca 2015 Opublikowano 11 Czerwca 2015 Również polecam BH. Używam tej glinki i dobrze się z nią pracuje.
Treys Opublikowano 15 Czerwca 2015 Opublikowano 15 Czerwca 2015 Ja mam pytanie odnośnie spolerowania wosku , nie wiem czy naturalny/syntetyczny mają to samo wspólnego jeśli chodzi o spolerowanie a mianowicie kiedy ? Naczytałem się różnych opinii , że niektórzy spolerowują dopiero po 40-50 min , nawet 1 dniu a niektórzy zaraz po powstaniu mgiełki , twarde woski z tego co wiem typu coli po 40 min byłby by twarde do spolerowania chyba ? Tak więc pytanie kiedy powinno się spolerować dany wosk ( naturalny/syntetyczny ) zaraz po nasmarowaniu i powstaniu mgiełki czy najlepiej nałożyć na 1 element i odczekać 5-10 min ?
Griffe Opublikowano 16 Czerwca 2015 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Każdy producent podaje czas spolerowania wosku w danych warunkach. Dla przykładu woski Zymola - w zależności który mają TRZY różne czasy polerowania. Jeśli nie dociekamy takiej wiedzy w miarę dobry sposób to "test palca" - przeciąga się palcem po nawoskowanym elemencie, jeśli lakier zostaje "czysty błyszczący" można polerować, jeśli zostają delikatne mazy - trzeba jeszcze poczekać.
pablo15005 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Paweł daj nazwę czegoś dobrego do czarnych plastików zewnętrznych, listwy dokładki itp, coś na połysk
Treys Opublikowano 16 Czerwca 2015 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Paweł daj nazwę czegoś dobrego do czarnych plastików zewnętrznych, listwy dokładki itp, coś na połysk Mainz Rhapsody - tani ponoć dobry nie testowałem Poor Boy Natural look - zejdzie po deszczu / 1 myciu Shiny Garage Jet Black - ludzie to chwalą Nielsen S.A.S - używam jednak go zmienie Black WOW - cena odstrasza
jarecki103 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Jaki QD do czarnej perły? Auto wcześniej nawoskowane woskiem Zymol Carbon. Możecie polecić coś dobrego?
M@rcin Opublikowano 17 Czerwca 2015 Opublikowano 17 Czerwca 2015 do czarnych plastików zewnętrznych, listwy dokładki itp, coś na połysk Koch Chemie Nano Magic Plast Care 500ml ValetPRO Black to the future lub VP Trim Glitz Mainz Rhapsody - mam, testowałem i do pierwszego mocniejszego pre-washa siedzi, albo 2 normalne mycia, więc szału nie ma ....
Griffe Opublikowano 17 Czerwca 2015 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Do Carbona bardzo dobry będzie Zymol Field Glaze.
Rekomendowane odpowiedzi