A4CCH Opublikowano 2 Marca 2017 Opublikowano 2 Marca 2017 13 godzin temu, FroS-t napisał: Warto dokupic dedykowany środek Zawartość dodana 1 minute later Smoła, do wyboru do koloru, Gyeon Tar, Auto Finesse Oblitar, Prickbort, CarPro lub coś z ADBL, w sumie każda marka ma coś w swojej ofercie jest tego cała masa.... Dopytuje bo może ktoś ma coś dobrego i sprawdzonego. No ale jak obojętnie to coś wybiorę
FroS-t Opublikowano 2 Marca 2017 Opublikowano 2 Marca 2017 9 godzin temu, A4CCH napisał: Dopytuje bo może ktoś ma coś dobrego i sprawdzonego. No ale jak obojętnie to coś wybiorę Jesli chodzi o mnie to u,zywalem Prickbort a teraz uzywam Gyeon Tar, oby dwa polecam
hejneken Opublikowano 2 Marca 2017 Opublikowano 2 Marca 2017 Skończyła mi się odżywka do skór i rozglądam się za czymś nowym, mam na oku dwa produkty: Zymol Leather Conditioner i Gyeon Q2 LeatherCoat, który będzie lepszy?
FroS-t Opublikowano 2 Marca 2017 Opublikowano 2 Marca 2017 Ja mam teraz Chemical Guys.....ale wybrałbym Geyon z tych co podałeś.....
Bruuuum Opublikowano 2 Marca 2017 Opublikowano 2 Marca 2017 Do skór wykończenie naturalne + zapach Gliptone GT11 wg. mnie bije inne środki zauważalnie
Denis Opublikowano 2 Marca 2017 Opublikowano 2 Marca 2017 To i ja dorzucę swoje 3 grosze Mi najbardziej przypadło do gustu ..... to :
Ben3k Opublikowano 2 Marca 2017 Opublikowano 2 Marca 2017 Pany, chcę jakoś odświeżyć lakier na sezon. Planuję wyglinkować auto i co później? Jakiś wosk czy sealant? Zależy mi na połysku jak i na łatwym odświeżaniu i myciu na szybko auta. Szukam czegoś do ok. 100zł nie licząc glinki oczywiście.
Brzeziak Opublikowano 3 Marca 2017 Opublikowano 3 Marca 2017 Cleaner pod wosk-->Wosk np. Shiny Garage Beads Carnauba Paste Wax--> Detailer np. Morning Dew. Po glinkowaniu jedziesz cleanerem, na to wosk i detailer. Potem co mycie lub co dwa lecisz detailerem i jest bajka Stosunek ceny do jakości co najmniej zadowalający.
FroS-t Opublikowano 3 Marca 2017 Opublikowano 3 Marca 2017 Ale ogólnie Shiny Garage d*py nie urywa z produktami.......
TOM3K Opublikowano 3 Marca 2017 Opublikowano 3 Marca 2017 Frost do 100 zł jaki zestaw chcesz kupić żeby urwał ... ? Ciężko będzie. Niestety ale chcąc coś dobrego trzeba sporo zapłacić
FroS-t Opublikowano 3 Marca 2017 Opublikowano 3 Marca 2017 Chyba wołałbym jakiś wosk od Dodo 30ml i do tego ADBL QD1 500ml, plus tester cleanera jakiegos lepszego
Onyks Opublikowano 3 Marca 2017 Opublikowano 3 Marca 2017 W jakiej kolejności użyć n/w środków ? - IPA - Dodo juice lime prime (cleaner) - Wosk dodo purple haze. Wiadomo, że wosk na finał ale co z resztą ? Lepiej odtłuscic ipą przed cleanerem czy po ?
hejneken Opublikowano 3 Marca 2017 Opublikowano 3 Marca 2017 1 godzinę temu, Onyks napisał: W jakiej kolejności użyć n/w środków ? - IPA - Dodo juice lime prime (cleaner) - Wosk dodo purple haze. Wiadomo, że wosk na finał ale co z resztą ? Lepiej odtłuscic ipą przed cleanerem czy po ? Po.
xBladex Opublikowano 4 Marca 2017 Opublikowano 4 Marca 2017 Panowie niedługo odbieram felgi z renowacji i chciałbym je jakoś zabezpieczyć przed brudem i osadem z klocków hamulcowych.. co polecacie dla amatora? Coś łatwego w nałożeniu itp.
Ben3k Opublikowano 4 Marca 2017 Opublikowano 4 Marca 2017 @Brzeziak co ile taki pełny zabieg przeprowadzić?
Brzeziak Opublikowano 5 Marca 2017 Opublikowano 5 Marca 2017 Dnia 4.03.2017 o 07:33, Ben3k napisał: @Brzeziak co ile taki pełny zabieg przeprowadzić? Ja nakładam 2 warstwy wosku, przy lataniu detailerem po myciu co jakiś czas starcza mi spokojnie na pół roku. Tu masz fotke jak wygląda u mnie lakier po wosku z Shiny garage+ Morning dew.
Denis Opublikowano 6 Marca 2017 Opublikowano 6 Marca 2017 Dnia 4.03.2017 o 01:56, xBladex napisał: Panowie niedługo odbieram felgi z renowacji i chciałbym je jakoś zabezpieczyć przed brudem i osadem z klocków hamulcowych.. co polecacie dla amatora? Coś łatwego w nałożeniu itp. Fusso Albo jakąś podstawową powłokę do felg
kubabkb Opublikowano 6 Marca 2017 Opublikowano 6 Marca 2017 Panowie potrzebuje jakiegos dobrego wosku na lato do lakieru lx7z, myslalem o fusso. co mozecie polecic? mozecie polecic tez jakis dobry cleaner oraz jakas glinke dla poczatkujacego.
hejneken Opublikowano 6 Marca 2017 Opublikowano 6 Marca 2017 1 godzinę temu, kubabkb napisał: Panowie potrzebuje jakiegos dobrego wosku na lato do lakieru lx7z, myslalem o fusso. co mozecie polecic? mozecie polecic tez jakis dobry cleaner oraz jakas glinke dla poczatkujacego. Fusso to typowo zimowy wosk.
TOM3K Opublikowano 6 Marca 2017 Opublikowano 6 Marca 2017 Fusso to typowo zimowy wosk.z Ciekawości zapytam co ma takiego w sobie ze jest typowo zimowy? Używałem go na lato i był ok... Na temat woskow cleanerow i ginekolog było już tyle ze wystarczy troszkę własnej inicjatywy i znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie
Rekomendowane odpowiedzi