Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B8 2.0 TFSI bierze olej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pisze o tym tutaj kilkanaście razy conajmniej. Tłoki z pierścieniami nowego typu do stage II maja inne otwory na sworzeń i są oferowane w zestawie z korbowodami. Dlatego wszyscy spece toczą oryginalne tłoki pod te pierścienie.

Opublikowano

Pisze o tym tutaj kilkanaście razy conajmniej. Tłoki z pierścieniami nowego typu do stage II maja inne otwory na sworzeń i są oferowane w zestawie z korbowodami. Dlatego wszyscy spece toczą oryginalne tłoki pod te pierścienie.

Ale ja nie pytam o tłoki "stage II" tylko o tłoki MEHLE

Opublikowano

Niestety to to samo.

Opublikowano

Chyba nie do końca masz racje ,na rynku dostepne są tłoki na sworzeń 21 i 23 mm.Dzisiaj w święto nie chce mi sie rąk brudzić ale jutro z rana wyciągne jeden i zmierzę jaka jest średnica sworznia.

Edytowane przez iwan997

Opublikowano

Tak sa na te dwa sworznie ale sprawdz szerokosc pierscieni..

Opublikowano

Dokladnie...Ale jestem zaskoczony że są jeszcze w ofercie te stare. Może są w katalogu, ale nie można ich zamówić?

Opublikowano

Było trochę czasu więc postanowiłem wyciągnąć tłok......no ale niestety jest potrzebny specjalny klucz (a dzisiaj Castorama zamknięta :-() Rozebrałem tylko duł .Załączam zdjęcie panewek ,czy one są zurzyte ?33w5f2g.jpg

Opublikowano

Jeżeli to nie jest odbicie światła w czasie robienia zdjęć to te panewki są do wymiany.

Opublikowano

Kupiłem kompletny silnik i na razie żona jeździ.Cały stary CDN oraz osprzęt kompletny jest do sprzedania ,więc jeżeli ktoś potrzebuje cokolwiek to prosze pisać (ceny z alledrogo -30%)jest doslownie wszystko łacznie z węzami turbopompami itp.

Zycze wszystkim najlepszego w nowym roku i żeby wam oleju nie ubywało :-)

Opublikowano

Ile za turbo?

Ma niepopękany kolektor?

Opublikowano

Ile za turbo?

Ma niepopękany kolektor?

Tak kolektor cały ,zachęcam do odbioru osobistego (można samemu ocenić) a cena jak pisałem alledrogo - 30%

Opublikowano

Witam. Zdarzyło się komuś już, że tłoki po przetoczeniu pękły bądź stała się inna podobna rzecz?

Opublikowano

w sensie przed złożeniem ponownie silnika, czy po ?

Opublikowano

Chodzi mi już po całej akcji z remontem tego silnika podczas zwykłego użytkowania.

Opublikowano

arbisko Dobre pytanie. Czy po przeróbce tloków i założeniu nowym pierscin nie dzieje się tak ze po przejechaniu załóżmy np 50 tys km tloki trafia szlak.Jeśli miał ktoś przerabiane tłoki prosze o opinie jaki dystans został już pokonany po przeróbce.

Opublikowano

Nie powinno się nic dziać .Ja wlasnie będe sie przymierzać do sprzedazy swojego cabrio z przyczyn powiększania rodziny i będe szukał własnie 2.0 tfsi w kombii.

Do wymiany tłoków i pierścieni dodałby jeszcze wyczyszczenie nagaru i sprawdzenie profilaktyczne rozrządu .

Może ktoś z forum podać kwotę jaką wydał na zmianę tłoków i pierścieni ??? na necie są zestawy mehle ciekawi mnie koszt całej operacji (ile musze wydać na auto bo czeka mnie zakup wózków , fotelika i itp ) :)

Prosiłbym czy to na forumczy na priv wiadomość o koszt takowej operacji . :hi:

Opublikowano

Ceny na poprzedniej stronie. Jak wózek, to rozglądaj się za superbem. A4 tył i bagażnik ma jak golf.

Opublikowano

wole pozostać w Audi :) Skoda to chyba nie dla mnie :)

Opublikowano

Czasami bagażnik to nie wszystko, a wózek kupuje się do auta, a nie auto do wózka. Jeśli mało miejsca zawsze można szukać A6 C6 2.0T - troszkę starsze ale miejsca tam już nie zabraknie.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam pytanie czy ktoś z was orientuje się czy ten sam "problem" z olejem maja a6c6 od 2009 (polifty) z motorem 2.0tfsi czy to tylko jest bolączką a4. Innymi słowy czy te silniki są te same. Gdyż chciałbym zakupić a6c6 z 2.0tfsi lub ew 2.8fsi ale ten drugi ciężko dopaść (przynajmniej ja mam takiego pecha że dwóch gości już próbowało mnie nabić w butelkę).