Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wymiana oleju wielki problem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Potrzebuje waszej pomocy. Chciałem wymienić olej z mojej audi i za nic nie mogę odkręcić korka spustu oleju.

I takie moje głupie pytanie w korku spustowym w misce jaki jest gwint??? proszę o szybką odp. Mariusz

Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

jest gwint moze ktos zerwal i wkleil korek jedz do zakladu wysysarką zalatwia sprawe za 40zl ;)

Opublikowano

Powinien być normalny gwint prawda?nie lewy?

Opublikowano

prawy normalny gwint masz problem naspawaj na korek nakrętke i normalnie odkręcisz

Opublikowano

Najlepiej przyspawac nasadke 17-ke na kosc 1/2"

Opublikowano

Juz sobie chłopaki poradziłem.Przecinak ma moc heh. Mechanik mi tak mocno dokręcił korek ze jutro do niego pojadę i dostanie odemnie opie....to była przyczyna.

Dziękuję wam za szybka odpowiedz pozdrawiam.

Dobrze ze się wziołem za to bo przeglądając autko (idzie na sprzedaż)chce kupić sobie audi cud z większym silnikiem, zauważyłem jeszcze ze jest3 wywalona końcówka ale nie drążek tylko ten bolec co wchodzi w końcówkę i jest tam podobno guma. I tak jest luz który jest niebezpieczny.

Części zamówione jutro będę działał.

Miłej nocy.

Opublikowano

To nie koniecznie wina mechanika. W ADR u siebie co roku miałem ten sam problem. Niby nie dokręcałem korka mocno - z czuciem, a i tak zawsze był problem żeby go odkręcić. Teoretycznie powinno się korek wymieniać ale kto to robi. Jednego roku tak mi się zapiekł że pomogła dopiero odpowiedniej długości rurka. Nic na siłę, wszystko młotkiem, jak to mówią. :decayed:

Opublikowano

zgadzam sie, jak sie ma mala spawarke to lepiej przyHAFcic nakretke i wtedy nie ma bata zeby nie odkrecic chyba ze klucze beda pekac

Opublikowano
zgadzam sie, jak sie ma mala spawarke to lepiej przyHAFcic nakretke i wtedy nie ma bata zeby nie odkrecic chyba ze klucze beda pekac

Albo wykręcisz razem z gwintem :grin:

Opublikowano

Jak kupiłem swoją Audiczkę miałem ten sam problem :) Pomógł mi młotek i przecinak + dużo cierpliwości i ostrożność :)

Opublikowano

Albo wykręcisz razem z gwintem :grin:

taaaa jest<na bacznosc>:D