Bartollo Opublikowano 13 Lipca 2014 Opublikowano 13 Lipca 2014 Panowie mam mały problem, zmieniłem licznik na pełen FIS z przelotem 398tys i chciał bym cofnąc do wartości jakie widniały na moim starym zegarze (299 856km) Podłączyłem Vag'a K+CAN commander'a elegancko odczytał eeprom wyświetlił przebieg lecz gdy wpisałem nową(starą) wartość przebiegu na dole wyświetliło ze przebieg zmieniony lecz na szafie dalej 398tyś :/ wie ktoś czym to ugryźć? a jak bym wgrał eeprom ze starego licznika (UK-NSI) do nowego (VDO) to fis będzie działał ? z góry dzięki za wszystkie podpowiedzi
bystry_p Opublikowano 13 Lipca 2014 Opublikowano 13 Lipca 2014 odlacz zasilanie licznika, po chwili podlacz ponownie i powinno byc dobrze.
Magicbattle Opublikowano 13 Lipca 2014 Opublikowano 13 Lipca 2014 nie koniecznie ja musialem wylutowac pamniec i zrobic to przez programator inaczej sie nie dalo
Bartollo Opublikowano 13 Lipca 2014 Autor Opublikowano 13 Lipca 2014 Zaraz po korekcie odłączałem alu na 15min i nic. Przy zmianie przebiegu vagiem licznik sie resetował. A jak bym z edytował wsad eeprom ? Tylko nie wiem która linia. Wysłane z telefonu stacjonarnego.
Cinio199 Opublikowano 13 Lipca 2014 Opublikowano 13 Lipca 2014 resetowałeś eeprom po wpisaniu wartości ?o ile dobrze pamietam trzeba resetować po wklepaniu nowych wartości
Bartollo Opublikowano 13 Lipca 2014 Autor Opublikowano 13 Lipca 2014 Chodzi Ci kolego o funkcje reset ECU w vagu? Jeśli tak to używałem tej funkcji lecz po chwili zrywa polaczenie. Gdzieś czytałem ze równie dobrze zamiast resetu mozna odłączyć prąd na chwile. Wysłane z telefonu stacjonarnego.
Cinio199 Opublikowano 13 Lipca 2014 Opublikowano 13 Lipca 2014 tak wpisujesz wartość i resetujesz ecu i powinno być git
Tom A4 Opublikowano 13 Lipca 2014 Opublikowano 13 Lipca 2014 Kość w programator przeliczenie i wlutowanie to jedyna pewna 100% metoda można też klipsem kabel nie zawsze daje rade
Bartollo Opublikowano 13 Lipca 2014 Autor Opublikowano 13 Lipca 2014 Chyba to będzie najlepsza opcja. Ale to zostawię specjalistom a jak bym udostępnił sam wsad ze starego i nowego to bylby ktoś w stanie zrobić z dwóch jeden czy to gra nie warta świeczki. Wysłane z telefonu stacjonarnego.
Rekomendowane odpowiedzi