Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Migająca kontrolka szarpanie i się zapowietrzył. Czujnik G210

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. mam kolejny problem z moim audikiem a mianowicie raz na jakis czas mrygala kontrolka swiec zarowych dzialo sie to od jakiegos tygodnia mrygala 2 minuty i gasła. Lecz wczoraj wybrałem się w trasę i 50 km od domu kontrolka zaczęła mrygać silnik zaczął szarpać zgasł i już nie dał sie odpalić. Mając przy sobie Minivaga odrazu podlaczylem pod komputer a tu bład czujnika braku paliwa. Po ściągnięciu audi na sznurku do domu zalaczylem kabelkiem pompke w baku na krotko werdykt -chodzi! podpompowała paliwo do koszyczka i na samostart odpalił odrazu. I chodzi odpala itd tylko czemu tak się stało? Wyciagnałem dziś cały kosz ze zbiornika sprawdzajac omomierzem czujnik sprawny. co polecacie? Może czujnik się zawiesza i teraz akurat pokazuje dobrze a czasem przytnie zaswieci sie kontrolka nie odpali pompki i zapowietrzony. bardzo prosiłbym o pomoc gdyz do poniedzialku musze miec auto a nie wiem co robic? :(

Opublikowano

Ile miałeś paliwa w zbiorniku?

Opublikowano

nieco ponad 1/4 zbiornika.

---------- Post dopisany at 13:31 ---------- Poprzedni post napisany at 13:22 ----------

warto zaryzykowac i kupic drugi czujnik? Czy przyczyny szukac gdzie indziej?

Opublikowano

Z jakiegoś powodu ten błąd łapał. Podmień czujnik. Druga rzecz: lubisz swój silnik? To nigdy, powtórzę NIGDY nie odpalaj go na samostart i inne plaki, bo następny temat jaki założysz będzie dotyczył VP44. I będzie płacz, bo odczujesz to w portfelu.

Opublikowano

Był tak zapowietrzony ze nawet po odpowietrzeniu pompa nie miała siły przepchnac jakiegoś babelka. Dosłownie poszło tyle samostartu żeby dostał iskrę szarpnelo pompa przepchnela ostatni babelek i tyle nie lalem go tam zaraz cala puszke

---------- Post dopisany at 14:48 ---------- Poprzedni post napisany at 14:46 ----------

Kupilem drugi kosz czujnik i pompke przeloze i zobaczymy co bedzie

Opublikowano

Nie ważne ile, absolutnie tego nigdy więcej nie rób.

Opublikowano

Oj nie rób nigdy wiecej cos moj portfel wie na ten temat

Opublikowano

Przelozylem nowy kosz z pompka, kontrolka nie świeci się brak błędów auto jeździ. Wnioskuje ze winowajcą była pompka w baku nowa słychać ze pracuje dużo zwawiej. Stara prawdopodobnie nie nadazala pompowac paliwa do koszyczka i czujnik odcinał paliwo :-) Do zamknięcia :-)

Opublikowano

Zamykam :hi:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...