Skocz do zawartości
IGNOROWANY

zmiana felg z 15 na 16 cali

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[a4b6]witam wszystkich skusiłem się na fele 16'' wrzucić i obawiam się o większe spalanie.dodam ze felgi orginalne bbs audi.prosze o podpowiedz.pozdrawiam.

Opublikowano

Tyci tyci :wink:

Opublikowano

znaczy ile bo widze roznice

Opublikowano

Mniej będziesz pociskał na pedał to nie będzie żadnej różnicy.

Opublikowano

A czy spalanie masz aż tak duże znaczenie? Nie rozumiem osób, które kupują drogie auta, a potem liczą każdy litr... Skoro widzisz różnicę, to może trzeba wrócić na 15"? :facepalm:

Opublikowano

Wygląd przede wszystkim. Na 15 samochód dobrze nie wygląda. Sam przechodziłem z 15 na 16 i jestem zadowolony. Lepiej sie prowadzi w zakrętach a zwiększonego spalania jakoś nie zauważyłem.

Opublikowano

wrocilbym tylko za te zebym kaske odzyskal.dzięki za odp.

---------- Post dopisany at 19:50 ---------- Poprzedni post napisany at 19:43 ----------

na pewno lepiej wygląda i bez postanowiłem zmienić tylko nie przewidziałem ze może większe spalanie.

---------- Post dopisany at 20:43 ---------- Poprzedni post napisany at 19:50 ----------

może wzor tych felg jest ciezki

Opublikowano

Wiesz, czytam ten twój post powyżej i ni jak nie idzie go zrozumieć.

Może napiszesz bardziej po Polsku ?

Opublikowano

twojej odpowiedzi tez nie rozumie.moze lepiej bez gazu jezdzic

Opublikowano

Jak się tak boisz większego spalania to po co myślisz o zmianie ???

Załóż 195/65/15 i po problemie.

Opublikowano

powiem tak z 16" na 19" nie odczułem drastycznego wzrostu spalania :grin: na 16" co ma się zmienić jak z fabryki na 16 wychodziły

Opublikowano

Zakładaj te 16 na auto i nie wymyślaj... Jak ja wrzuciłem 16 cali to chłopaki u mnie gadali, będzie Ci więcej palić, będzie mułem itp itd to kazałem im się stuknąć w czoło i to dobrze,:doh: powiem tak, o wiele lepiej wygląda, reszta nie ma znaczenia. A różnica będzie jak z 16 na 18 cali przejdziesz to może wtedy coś odczujesz...

Opublikowano

już mam zalozone 16.

Opublikowano
już mam zalozone 16.

Super... Większość z nas jeździ na 17, 18" i jakoś nie martwi się o spalanie... 16" to często gęsto zimówki :grin: Już Ci Fidotp powiedział - noga z gazu, z baku mniej... Stać Cię na takie auto, to stać Cię na paliwo :doh:

Opublikowano

tak koledzy tylko ja auta nie mam na wystawe tylko ja autem jezdze i stawiam na pierwszym miejscu ekonomikę a potem wygląd.

Opublikowano
tak koledzy tylko ja auta nie mam na wystawe tylko ja autem jezdze i stawiam na pierwszym miejscu ekonomikę a potem wygląd.

Cieżki klimat wkrecasz kolego:doh:

Opublikowano

może ktoś się wypowie czy każdy wzor org felgi 16 wagowo jest zbliżony albo ale wazy?

Opublikowano
może ktoś się wypowie czy każdy wzor org felgi 16 wagowo jest zbliżony albo ale wazy?

Czy Ty naprawde sadzisz ze nawet 20 kg róznicy w wadze bedzie miało jakies straszne znaczenie dla spalania Twojego auta ?

Opublikowano

więcej troche dopiero je zalozylem pare dni temu także dokładnie nie wiem na wyświetlacz widze jakby szybciej kilometry uciekaly.

Opublikowano

Proszę Cię nie szukaj dziury w całym.

Kilka setek więcej nie zrobi z Ciebie bankruta.