Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.8 Adr Nierówna Praca I Wypadanie Zapłonu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

i co tam jej dolegało ? :)

Opublikowano
  • Autor

No kurde pisz co jej dolegało. Wszyscy głodni wiedzy a ten pisze , że zrobione i tyle :grin:

Opublikowano

została założona cewka oryginalna używka i od razu audi wróciło do siebie

zero błędów na vagu i za***rdala jak ta lala koleżko aż się zawiesił że tak ciągnie

Opublikowano
  • Autor

Kur..a mam nową cewkę :facepalm: Na starej oryginalnej było to samo więc na 100% jest sprawna.

Edytowane przez Mesiah

Opublikowano

u mnie poszły dwie nowe firmy huko i delphi i d*pa z nich a na używce jest cacy mówię wam

także jestem w końcu hepi :grin:

Opublikowano

chudy to ile Cie wyniosły całkowite koszta ? :P

Opublikowano
  • Autor

Toć wiadomo , że cewek huco się nie kupuje. Wszyscy przed nimi ostrzegają bo mają wady fabryczne i już z pudełka nie chodzą. Delphi to też raczej najniższa półka. Jakie miałeś dokładnie objawy raz jeszcze?

Opublikowano

wypadanie zapłonu na 1 i 3 cylindrze a i dławienie na gazie na rozgrzanym silniku a dzisiaj lata jak samolot tak jak wcześniej i zero błędów jestem :banan:

prosty przykład u moje kolegi w golfie 3 nowa cewka z górnej półki za 400 zł chodziła pół roku a na oryginale używce 1.5 roku

Opublikowano
  • Autor

Możliwe żebym miał dwie cewki z najwyższej półki w tym jedna nowa i dwie działają identycznie? Przecież to nie możliwe. Mogą być dwie uwalone ale nie 100% w ten sam sposób.

I druga sprawa , że u mnie od początku nie było żadnych błędów.

Edytowane przez Mesiah

Opublikowano

Mesiah, ADR z tego roku ma bardzo słabą diagnostykę. Jeśli chodzi o układ WN to nie ma tam żadnej diagnostyki. W APU którego mam, wiem że jest możliwość sprawdzenia wypadającego zapłonu - dokładna informacja który cylinder itp. Niestety w ADR chyba nie da się tego zrobić a wielka szkoda.

Opublikowano
  • Autor

Nie o to chodzi.Chodzi o tekst kolegi , że ma 0 błędów. Miałem na myśli , że tez mam 0 ale to o niczym nie świadczy. Po prostu ni wierze w dwie uszkodzone cewki z tej półki. Nie w taki sam sposób. Jedna by przerywała na ciepłym czy zimnym albo jak jest mokro itp a druga na odwrót czy coś a tu nie było kompletnie żadnej zmiany po podmiance. Po odpaleniu zimnego auto po nocy chodzi równiutko na ssaniu przez pierwsze 5 sec dopiero po tym czasie zaczynają się wibracje itp. Brak mi już nerwów na to. Juz mi brak pomysłów i kasy na dalsze kombinacje. Musze opony na zimę kupić a tu takie jaja.

Opublikowano

kolego ja ci się nie dziwie wez od kogoś na podmiankę używkę ori i zobaczysz co będzie mi się dwie trafiły szity a ta dobra spadam na razie i powodzenia

Opublikowano
  • Autor

Mam pomysł. Wyślę Ci swoją Hella i przetestujesz? Sam sobie cewki wymieniasz czy komuś zlecasz? Jeśli sam tego nie robisz to raczej odpada bo za dużo zachodu.

Opublikowano

wypadanie zapłonu to przewaznie szwankuje układ WN lub wypalony zawor - dziura w tłoku. a z tego co ty piszesz to kompresja jest tak wiec układ WN i nie ma nic innego .

Opublikowano

słuchaj ja sam sobie cewki wymieniam to raz to schodzi mi jakieś 10 minut,wczoraj przypadkowo kumpla spotkałem no i mi dał żeby sprawdzić,to ja od razu za cewkę o do kumpla wymieniłem ją koleżka od razu vaga podłączył i pokasował błędy, zotsał błąd tylko sondy lambda ale go też zaraz skasował i pojezdziłem z nim z pół godziny i zero błędów audi zaczęło jezdzić tak jak je kupiłem od razu na twarzy miałem :banan: i chęć do poruszania wróciła

wrzuć zdjęcie tej swojej cewki chciałbym ją zobaczyć jak wygląda Mesiah

Opublikowano
  • Autor

Jutro wstawię. Co dokładnie chcesz sprawdzić?

Opublikowano

jak ta twoja cewka wygląda

bo helli cewki nie widziałem ja mam boscha

Opublikowano
  • Autor

Jest identyko tylko , że ma napis Hella. Obudowa i radiator to samo.

Znalazłem wątek w którym koleś miał identyczny problem z moim. Auto wibrowało i ogólnie kiepsko jechało + słabe hamulce i twardy pedał. Wymienił 3 serwa i cały układ podciśnienia. Okazało się ze ciągle trafiał uszkodzone. Po wymianie na 4 serwo auto odżyło i hamulce wróciły. Wygląda na to , że prawdopodobnie postawiłem dobrą diagnozę na pałę. Jestem tego pewien tym bardziej z powodu syczenia z okolic serwa i tych przewodów od podciśnienia. Wszystko jest sprawdzone prócz samego serwa.

Opublikowano

Napisze tutaj co mechanik znalazł. Puki co widać różnice na plus i na minus. Nie było poduszki silnika w pasie przednim, nie szarpie już ale drga teraz kierownica i karoseria, poduszkę założył prowizoryczną puki co, może jak założę taka jak trzeba to będzie już ok albo mam przez te szarpanie dowalone inne poduszki silnika, nie wiem , zaraz poszukam jak ta poduszka wygląda

8D0199339P o to chyba chodzi

Opublikowano
  • Autor

Swoją sprawdzałem przy wymianie rozrządu i jest w bdb stanie. Poza tym poduszka raczej nie będzie miała wpływu na prace silnika. Wibracje i trzęsawki jak najbardziej ale jak motor chodzi jak trzeba to i przy wywalonych poduszkach na jałowym biegu nic zbytnio nie czuć.