rafal9119 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Siema od jakiegoś czasu zauważyłem ze podczas odpalania i gaszenia delikatnie zatrzesie buda . i od czasu do czasu słychac taki trzask jak by tłumik uderzył lub cos podobnego. cieżko to opisać. . poduszki beda wybite czy rczej dwumas pada?? auto to 1.8 ADR
ja74687 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Dmumas jak jest uszkodzony to można sprawdzić tak: ruszasz dynamicznie (ale nie chodzi tu o palenie gumy, tylko najlepiej jak będzięsz się toczył wrzuć mu 2 i gaz w podłogę) jeżeli będziesz słyszał pukanie to znaczy że dwumas - ale to nie daje 100 % pewności, taką pewnośc da Ci ściągnięcie skrzyni . Zobacz w jakim stanie są poduszki to na oko jesteś w stanie ocenić
rafal9119 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Jacek a co ty taki zdziwiony w 1.8 ADR jest dwumas.
darko Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 jeśli masz taki stuk-metal o metal i do tego jest jeszcze szarpnięcie autem nie za każdym razem to odzywa się dwumas, jak zatrzęsie budą podczas odpalania i gaszenia i pojawia się jakiś stuk,niekoniecznie za każdym razem to odzywa się dwumas, jak masz jakieś dziwne chrobotanie w okolicach skrzyni podczas przyspieszania to odzywa się dwumas, takie objawy były u Mnie i pojeździłem jeszcze parę dni a dzisiaj go ściągnąłem i był rozsypany w mak,w środku nie było ani jednej całej sprężyny
rafal9119 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2014 teraz to mnie pocieszyłes. nie jestem w stanie powiedziec czy ten dzwiek to stuk metalu o metal.
Rekomendowane odpowiedzi