Skocz do zawartości
IGNOROWANY

ciezko odpala B5 LPG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadam audiA4 B51,6 z gazem auto cieżko odpala (czasami odrazu załapie) nie ważne czy zimny czy cieply silnik, Wymienłlem świece kabelki, vag nie pokazuje żadnych błedów , .

Opublikowano

u mnie tak było jak miałem za mało benzyny w baku spróbuj może akurat będzie ok :)

Opublikowano

Filtr paliwa, lejące wtryski, uszkodzony regulator paliwa, bądź uszkodzony parownik lpg puszcza gaz i miesza z paliwem. Nic tylko szukać i sprawdzać.

Np

Opublikowano

Zakrecilem zawór od gazu Napewno nie od gazu

Opublikowano

Witam mam taką samą przyczyne jak ty i powiedz znalazłeś rozwiązanie co się dzieje jaka przyczyna bo ja dalej szukam i nie mogę dojść ładu.

Opublikowano

Ciśnienie na pompie paliwa sprawdzane? Miałem tak samo , spróbuj awaryjnie odpalic na LPG.

Opublikowano

Witam mam taką samą przyczyne jak ty i powiedz znalazłeś rozwiązanie co się dzieje jaka przyczyna bo ja dalej szukam i nie mogę dojść ładu.

Spróbuj odpiąć sondę lambda, wtyczka znajduje się pod zbiorniczkiem płynu chłodzącego. Miałem podobnie, ale bez LPG, zamiana sondy rozwiązała problem odpalania.

Opublikowano

Spróbuj odpiąć sondę lambda, wtyczka znajduje się pod zbiorniczkiem płynu chłodzącego. Miałem podobnie, ale bez LPG, zamiana sondy rozwiązała problem odpalania.

Odpinałem i nic właśnie dalej tak samo

Opublikowano

Podejrzewam nieszczelność reduktora.

Opublikowano

Witam , co może być , moje audi z dnia na dzień zaczęło ciężko palić czy na benzynie czy na gazie ... :( jak ktoś bd wiedział lub miał poobnie z góry dziękuję

Opublikowano

Reduktor niestety nie odpiołem i zakręciłem gaz i na benzynie takie same efekty kręci i kręci i dopiero zapala

Opublikowano

W takim razie sprawdź sondę. Może daje za dużą dawkę i zalewa ? Dlatego długo kręci.

Opublikowano

Sonda wymieniona na nową wszysto na kompie pokazuje dobrze parametry

Opublikowano

panowie jakies pomysły co to może byc mam tak samo jak zimny cieżko odpali ciepły w porządku wsio

Opublikowano

ja dalej nie znalazłem przyczyny już od roku a mechanicy ręce rozkładaja

Opublikowano

A jak wyglądają mapy? Może rozjechane??

Filterki dawno wymieniane???

Opublikowano

wszystko wymienione świeże mapy sprawdzone na kompie komp nic nie pokazuje po za błędem 561

Opublikowano

a może czujnik polożenia walu, juz sam nie wiem

Opublikowano

czujnik położenia wału też nowy