kaman Opublikowano 29 Października 2016 Autor Opublikowano 29 Października 2016 (edytowane) ryjek piękny ,ale coś tak czuje ze u mnie prędzej S-line zawita Bardziej podchodzi Ci s-line niż s4? Bo jak dla mnie przód s-line wygląda lepiej, szczególnie z dokładką od cupry. Ale ciężko jest znaleźć s-line w czujnikami i spryskiwaczami. A że udało mi się znaleźć zderzak z s4 to nawet się nie zastanawiałem Na żywo wygląda świetnie, zdjęcia tego nie odzwierciedlają. Szczególnie z daleka dolny grill bardzo rzuca się w oczy A tymczasem wpadł kolorowy FIS (jedno zdjęcie zrobione na szybko kalkulatorem) :kox: Edytowane 29 Października 2016 przez kaman
rrrudy25 Opublikowano 30 Października 2016 Opublikowano 30 Października 2016 (edytowane) I jeden i drugi mi się podoba ale kupiłem juz dokładke z cupry która w moim mniemaniu lepiej się prezencie z s-linem niż s4 Na cały zderzak ze spryskami nawet nie licze także plan jest na rezanie dokładki do zwykłego ! Poza tym mój obecny jest tak pocięty od środka ze pewnie za czopke sliwek bym go nie sprzedał ,możesz sobie luknac u mnie ; ) Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane 30 Października 2016 przez rrrudy25
kaman Opublikowano 24 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2017 Powoli trzeba myśleć o modach na wiosnę Wczoraj wpadł podświetlany kubek i przyciski w chromie oraz nowa awaryjka - dzięki Karol Także powoli biorę się za kompletowanie części do podłączenia przednich czujników parkowania Na montaż czekają również blendy z ledami z A6 C6 Ale tym zajmę się gdy zrobi się już cieplej na dworze.
kaman Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Wczoraj odwiedziłem garaż niezastąpionego Domina Po kilkugodzinnej zabawie w detektywa okazało się, że błąd samopoziomowania jest spowodowany źle zrobioną wiązki, a konkretnie przez kilka pomylonych pinów przy module Na szczęście udało się wszystko naprostować dzięki czemu czujniki hulają aż miło Przy okazji wpadły blendy lusterek z A6 Zasada jest następująca: blendy zapalają się podczas otwarcia samochodu przy użyciu pilota oraz podczas otwarcia którychkolwiek drzwi. Gasną podczas zamykania drzwi pilotem bądź podczas uruchomienia silnika, czyli wszystko na zasadzie lampki z podsufitki, z tą różnicą, że blendy nie są zależne od ustawienia przełącznika w lampce podsufitki Co ciekawe, według tematu na forum plus powinienem wpiąć pod pin 17. w pomarańczowej kostce znajdującej się przy podstopnicy. W moim przypadku musiałem wpiąć się w tą samą kostkę, jednak w pin 13. oraz 15. Po tym modzie banan nie schodzi mi z twarzy
KoJ@K Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Tez mi sie ciagle morda cieszy z tego moda to czyli inaczej sie wpinales niz pisalem ?
kaman Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2017 (edytowane) Pod pinem 15. miałem kabel czerwono-żółty czyli plus tak jak mówiłeś Z pinu 13. pociągnąłem masę i wszystko działa jak należy. Radość z otwierania drzwi - bezcenna Teraz myślę jakie kolejne rzeczy wpadną - narzeczona mnie zabije Na pewno chce podłączyć przednie czujniki parkowania i sprawdzić co się dzieje z tylnym (czasami jeden z prawej strony wariuje przez co cały układ nie działa ) i może uda mi się przyciemnić szyby (tył tak na 70%, przód delikatnie żeby niebiescy się nie czepiali ). W między czasie pranie wnętrza i wosk na karoserię. Walczę też z lewą lampą - bix mi zaczął parować, mimo wymiany uszczelki w mechanizmie regulacji i uszczelnienia mechanizmu dookoła. No i mam zagwozdkę z BT. Strasznie cicho słyszę podczas rozmowy. Wiązka sprawdzona dwa razy, drugi bluetooth też podłączałem i jest to samo W adaptacjach pogłośnienie nic nie daje, ciągle cicho słychać i słabo słyszalny jest dźwięk łączenia. Muszę jeszcze sprawdzić na drugim telefonie jak będzie - kombinowałem już z zapomnieniem BT w telefonie i ustawieniem odpowiedniej głośności przed sparowaniem i ciągle to samo. Jak dorwę drugi RNS-E to sprawdzę na nim czy jest tak samo. Edytowane 13 Kwietnia 2017 przez kaman
Łuki28.08 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 to już wiem kogo to S4 było w ostatnią niedzielę 09.04 w Białej na lotnisku
kaman Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Fakt, byłem wtedy na lotnisku [emoji6] Było trzeba podbić, do godziny 14 się tam kręciłem [emoji6] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
kaman Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Dziś dzięki uprzejmości użytkownika @P-a-w-c-i-o miałem możliwość sprawdzenia samochodu na przenośnej hamowni. Jak na serię trzyma chyba całkiem dobrze Trzeba powoli myśleć nad jakimś delikatnym programem A po weekendzie wpadnie ori lotka w kolorze nadwodzia Muszę tylko poczytać na co najlepiej ją przykleić
kaman Opublikowano 14 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2017 (edytowane) Mała rzecz, a cieszy Klapa podnośni się bez problemów, nie szarpie tylko powoli leci ku górze. Według mnie rzecz która bardzo umila życie osobom które często otwierają bagażnik Dla zainteresowanych mogę nagrać filmik Kolejne rzeczy które czekają już na montaż to delikatne przyciemnienie tylnych świateł (całych ) oraz lotka s-line. Ponadto muszę dokładnie umyć samochód, położyć wosk i wyciągnąć fotele żeby dobrze wyprać podłogę. Pracowicie się zapowiada, ale nie wiem czy uda mi się to przed sierpniem ogarnąć bo złamałem V kość śródręcza prawej ręki Na początku lipca mają zdjąć mi gips, wyciągnąć druty i zaszyć ponownie rękę, natomiast od 2 sierpnia zaczynam rehabilitacje Mam jednak cichą nadzieję, że po zdjęciu gipsu i wyciągnięciu drutów będę mógł zająć się lampami i lotką. Może nawet uda mi się w końcu umyć samochód bo jak na razie to w grę wchodzi tylko bezdotykowa myjka Edytowane 14 Czerwca 2017 przez kaman
tomekxp2 Opublikowano 16 Czerwca 2017 Opublikowano 16 Czerwca 2017 Fajny mod, u mnie już mie działa. Ja kupiłem rok temu teleskopy + sprężyny komplet, w tym roku kupiłem nowe sprężyny niebieskie, bo klapa nie chciała się sama podnieść Po wymianie na niebieskie sprężyny dalej się sama nie podnosi sama. Także mod działał jeden sezon.
kaman Opublikowano 25 Lipca 2017 Autor Opublikowano 25 Lipca 2017 (edytowane) Nareszcie pozbyłem się gipsu i drutów z ręki także mogłem zabrać się za montaż ori lotki Przyklejona została na taśmę piankową dwustronną + klej do szyb - trzyma na tyle dobrze, że nie ma szans jej zgubić Przy okazji wpadły ledy od Tomnika - nareszcie nastała we wnętrzu jasność bo wcześniejsze ledy z Allegro zaczęły się przepalać i nie zawsze się zapalały, szczególnie w bagażniku I kilka zdjęć ogólnych jak aktualnie wygląda Audi po myciu i woskowaniu Najbliższe plany? Przyciemnić lampy tylne oraz kierunki żeby bardziej współgrały z karoserią i być może przyciemnienie szyb Edytowane 25 Lipca 2017 przez kaman
rrrudy25 Opublikowano 26 Lipca 2017 Opublikowano 26 Lipca 2017 Ładna sztuka,widze ze nie tylko ja mam problemy zdrowotne[emoji6]Powodzenia w dalszy rezaniuWysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
kaman Opublikowano 26 Lipca 2017 Autor Opublikowano 26 Lipca 2017 (edytowane) 10 godzin temu, KoJ@K napisał: Zazdroszcze Ci tego zdesia z przodu Zderzak z s4 robi robotę Ale według mnie kratki od halogenów w s-line lepiej się prezentują Tak zastanawiam jeszcze nad dokładką do zderzaka 4 godziny temu, rrrudy25 napisał: Ładna sztuka,widze ze nie tylko ja mam problemy zdrowotne Powodzenia w dalszy rezaniu Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Dzięki Jeszcze tylko 2 tygodniowa rehabilitacja i koniec problemów zdrowotnych - oby Zdrówka i Tobie życzę Panowie jest jeszcze taka sytucja z bixami... Mam samopoziomowanie, światła ustawione na stacji diagnostycznej, mimo to niektórzy mi mrugają na trasie. Też tak macie czy tylko moje światła są na tyle magiczne, że podczas jazdy jakimś cudem zaczynają świecić wyżej? Edytowane 26 Lipca 2017 przez kaman
pawelosinski83 Opublikowano 26 Lipca 2017 Opublikowano 26 Lipca 2017 Też tak mam z mruganiem - niektórzy są jacyś nadgorliwi... olej jesli wiesz, że świeci dobrze ;-)
Animal Opublikowano 26 Lipca 2017 Opublikowano 26 Lipca 2017 Mam to samo U mnie bix jest jeszcze skrętny co tylko potęguje efekt oślepiania ale byłem z tym na stacji diagnostycznej i wszystko jest idealnie ustawione.
staniek Opublikowano 26 Lipca 2017 Opublikowano 26 Lipca 2017 (edytowane) Żeby ustawić prawidłowo xenon'y trzeba aktywować w sterowniku tryb regulacji,który "zeruje" czujniki regulacji zasięgu (po latach poziom który widzi sterownik nie zawsze jest poziomem). Nie pamiętam już który to kanał, na forum można znaleźć info. Możliwe, że na polskich gładkich drogach czujniki poziomowania wychodzą wam poza zakres i stąd mruganie. Mi jeszcze się nie zdarzyło żeby ktoś mrugał. Edytowane 26 Lipca 2017 przez staniek
Animal Opublikowano 26 Lipca 2017 Opublikowano 26 Lipca 2017 Ooo... to ciekawe. Trzeba będzie się tym zainteresować bo nie lubię gdy ktoś mnie oślepia i wolałbym tego nie robić innym.
Rekomendowane odpowiedzi