Czejen Opublikowano 4 Września 2014 Opublikowano 4 Września 2014 (edytowane) Witam, jak w temacie, po włączeniu zapłonu natychmiast przepala się bezpiecznik nr 25. Panel klimy jest ciemny, nie działają przyciski (tylko podświetlone jest przy zapalonych światłach). Wczoraj mechanik wymieniał tarcze i wahacze z przodu, czy mógł zrobić jakieś zwarcie. Z góry dzięki za każdą podpowiedź. Edytowane 4 Września 2014 przez Czejen
dread535 Opublikowano 15 Września 2014 Opublikowano 15 Września 2014 Raczej od tarcz i wahaczy nie mogl zrobic zwory nigdzie. Moze za slaby bezpiecznik dajesz. Jaki jest dedykowany i w ogole od czego on jest bo nie chce mi sie sprawdzac;P ?
Czejen Opublikowano 18 Września 2014 Autor Opublikowano 18 Września 2014 Bezpiecznik 30A, taki jak powinien być, a jest podobno od klimy i wentylatora nawiewu.
majkel_majki Opublikowano 19 Września 2014 Opublikowano 19 Września 2014 Odłącz dmuchawę i sprawdź czy dalej pali bezpiecznik. Dmuchawa jest pod schowkiem, jak masz fabryczną kilmę to wtyczka będzie od czoła dmuchawy.
Czejen Opublikowano 22 Września 2014 Autor Opublikowano 22 Września 2014 Odłącz dmuchawę i sprawdź czy dalej pali bezpiecznik. Dmuchawa jest pod schowkiem, jak masz fabryczną kilmę to wtyczka będzie od czoła dmuchawy. Po odłączeniu dmuchawy, bezpiecznik też się przepala.
Fido Opublikowano 22 Września 2014 Opublikowano 22 Września 2014 No to gdzieś masz zwarcie. Może VAG podpowie.
Czejen Opublikowano 24 Września 2014 Autor Opublikowano 24 Września 2014 (edytowane) Coś powoli się klaruje, bo po wyjęciu stycznika od sprężarki (267), bezpiecznik nr 25 już się nie przepala. Nawiew powietrza jest OK. Tylko gdzie teraz szukać zwarcia w samej sprężarce? Jakieś pomysły? (-: Edytowane 24 Września 2014 przez Czejen
majkel_majki Opublikowano 24 Września 2014 Opublikowano 24 Września 2014 Na moje sprzęgło sprężarki jest trafione, cewka elektomagnesu robi zwarcie.
Grztom Opublikowano 25 Września 2014 Opublikowano 25 Września 2014 (edytowane) odłącz samą wtyczke od elektromagnesu przy sprezarce wtedy juz bedziesz miał 100% pewność ze to sprzegiełko. Edytowane 25 Września 2014 przez Grztom
mihcal25 Opublikowano 25 Września 2014 Opublikowano 25 Września 2014 miałem podobny problem i okazało się, że zanim kupiłem autko to jakiś magik połączył przewód zasilający wiatrak chłodnicy z zasilającym sprężarkę... jak to rozłączyłem to wszystko wróciło do normy... okazało się to dopiero jak padła mi sprężarka (szybko po zakupie) i wymieniłem na drugą sprawną...
Jacktdi99 Opublikowano 28 Września 2014 Opublikowano 28 Września 2014 Witam podpinam się pod temat audi 99rok diesel bezpiecznik nr 5- 10A ciagle się pali po załączeniu zapłonu odpowiada za -- od sterowanie dmuchawa, klimatronikiem podgrzewanymi fotelami , odłączne było już chyba wszystko! i nadal się przepala Panowie pomocy, proszę o jakieś sugestie
Rekomendowane odpowiedzi