Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AJM]Ming blue avant / bix/ gwint/ 18'

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nie tylko za wysoko ale krzywo promienie lamp się schodzą czyli Świecą tak / \

Jak sobie ustawisz poprawnie to i światło przed autem będzie lepsze

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez sebidi
Opublikowano

Jak to poprawnie ustawić? Wszystko zależy od poprawnego włożenia żarnika?

Opublikowano

w każdej lampie masz regulacje w pionie i poziomie i tym musisz sie pobawić stojąc przed jakąś ścianą. Ale cudów sie nie spodziewaj. Hid świeci marnie w porównaniu do orginalnych przetwornic to po pierwsze primo a po drugie soczewki w twoich lampach zapewne są już mocno wysłużone :D jeździłem dosłownie jeden dzień na takim zestawieniu jak Ty masz i zabrałem się za rezanie bixa :grin:

popraw oznaczenie silnika w tytule tematu

Opublikowano

Odblysniki w soczewkach swoją drogą ale na dobrze ustawionych swiatlach na hidzie niema tragedii porównując ze zwykłym h7

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Lampy wróciły od Gwertego :banan:

cgfo52hu.jpg6dwxdtc9.jpg

Dla przypomnienia jak było :decayed:

83klpqop.jpg

Edytowane przez Radol
Opublikowano

xenon?

Opublikowano (edytowane)

xenon?

Miało nie być, ale się skusiłem. Bi-xenon na soczewkach z a6 c7 :) Teraz trzeba zderzak szukać, lub pełna instalacje sprysków.

Edytowane przez Radol
Opublikowano

Ile taka przerobka cie kosztowala?

Opublikowano

xenon?

Miało nie być, ale się skusiłem. Bi-xenon na soczewkach z a6 c7 :) Teraz trzeba zderzak szukać, lub pełna instalacje sprysków.

zazdroszczę.. graty..pewnie w nocy masz dzien?

Opublikowano

+2 może być na PW

Opublikowano

+2 może być na PW

Myślę, że cena nie jest jakąś wielką tajemnica Gwertego. Wsadzenie soczewki bix od a6 c7 z rozklejeniem lampy i jej czyszczeniem 350zł. Jeśli macie xenon z D2S to na tym opłaty się kończą. Jeśli nie, to trzeba doliczyć ksenon(Gwerty też oferuje oryginalny nowy od philipsa), jest jeszcze opcja zostania na H7 i mamy bi-halogen :)

zazdroszczę.. graty..pewnie w nocy masz dzien?

Lampy mam w aucie dopiero od dzisiaj. Pojeździłem trochę po mieście i jestem mega zadowolony. :kox: Za tydzień ruszam w długą trasę to się przekonam jakie mają możliwości :grin:

Opublikowano

różnica diemetralna :D powiedz mi jakie masz tam teraz przetworki i żarniki. Hida czy zestaw od Gwertego?

Opublikowano

Zestaw od Gwertego, czyli Philips.

Opublikowano (edytowane)

Kurde chyba się skuszę... Tylko na ile trzeba uziemić auto, bo wiadomo użytkuje na codzień a bez lamp nie pojeżdze?

Edytowane przez marcino89
Opublikowano

Też używam auta na codzień. Moje stało od poniedziałku 24.11 do środy 3.12. W Twoim przypadku może być trochę szybciej, bo u mnie pierwotne plany były inne. Najlepiej zrobisz, jak zadzwonisz do Gwertego i on Ci wszystko powie.

Opublikowano (edytowane)

vxboxm9p.jpg

Dzisiaj zawitało DRL i ledy w miejsca drogowych. niestety po zakończeniu prac padł mi telefon i nie udało mi się porobić lepszych zdjęć. Przepraszam za jakość. Może jutro uda mi się nagrać film jak to działa. Trochę mnie boli, że ten led taki fioletowy :( z większej odległości wygląda lepiej.
lem3zjcq.jpg

p2wllyua.jpg

LEDy już zwróciłem :P nie podoba mi się fioletowy kolor na autach przede mną.

Odświeżę trochę temacik :)
Planuje obniżyć auto, ale nie mogę się zdecydować co wybrać, do wydania mam 1tyś. Jedni odradzają 1BE i mówią, żeby kupić gwint inni piszą ze amorki i sprężyny są spoko...
Chcę tylko -40mm i żeby komfort był dobry, ale nie bujało :) Myślę, że gwint nie będzie konieczny w moim wypadku. Jakie amorki i springi dobrać?

Edytowane przez Radol
Opublikowano

używam MTS Technics i sprężyny -40mm i powiem ci że całkiem jest przyjemnie tylko że trzeba 17 koło bo na zimówkach 16 czasami o coś pociągnę

Opublikowano

Postanowiłem, że poluje na dobre 1BE nie mam kasy na więcej, a jakoś nisko auta nie chcę mieć...

Opublikowano

zobaczysz że mało 1BE