Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Grill BLACK S LINE czy S4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mi bardziej z S4 czarny się podoba niż RS'owy

Opublikowano

rs-owy bardzo ładny

Opublikowano

od s4 ladniejszy ;)

podepnę sie pod temat i zapytam - czy blenda pod rejestracje jest taka sama do grilla normalnego i sline/s4?

Edytowane przez mravel

Opublikowano

mi nie pasowała więc jest inna

Opublikowano
podepnę sie pod temat i zapytam - czy blenda pod rejestracje jest taka sama do grilla normalnego i sline/s4?

Jest inna. Temat poruszany tryliard razy.

Opublikowano

Podepnę się pod temat z małym pytaniem - czy grill który widać na zdjęciu poniżej to oryginalny wyrób Audi? Dzwoniłem do serwisu i powiedzieli że nie wiedzą nic o takim grillu do Audi B7 (chodzi mi o te pionowe chromy które bardzo mi się podobają, ale nie chciałbym montować podrób do auta). Wie ktoś coś na ten temat? Tu akurat zderzak zwykły, ale wiadomo o co chodzi. Mi potrzebny do S-line. Są takie na allegro ale nie chcę kupować podrób...

4887_c720bc18d174ed32888a2f5852b33a55.jp

Edytowane przez Artur_8K0

Opublikowano

Podepnę się pod temat z małym pytaniem - czy grill który widać na zdjęciu poniżej to oryginalny wyrób Audi? Dzwoniłem do serwisu i powiedzieli że nie wiedzą nic o takim grillu do Audi B7 (chodzi mi o te pionowe chromy które bardzo mi się podobają, ale nie chciałbym montować podrób do auta). Wie ktoś coś na ten temat? Tu akurat zderzak zwykły, ale wiadomo o co chodzi. Mi potrzebny do S-line. Są takie na allegro ale nie chcę kupować podrób...

4887_c720bc18d174ed32888a2f5852b33a55.jp

Jak dla mnie efefekt :naughty: , pewnie to standart tylko ze pomalowany :)

Opublikowano

Podróba z allegro :)

Obecny emblemat S-line mimo, że zderzak jest zwykły. Grill w zderzaku S-line schodzi niżej a same "wloty" pod grillem są węższe z dwoma pionowymi podziałkami.

Mi osobiście to się nie podoba, za bardzo się świeci.

Osobiście mam grill S4 z wyciętym emblematem (nie da się tego zrobić z S-line'owym) i jest czysto i ładnie.

Opublikowano

Podróba z allegro :)

Obecny emblemat S-line mimo, że zderzak jest zwykły. Grill w zderzaku S-line schodzi niżej a same "wloty" pod grillem są węższe z dwoma pionowymi podziałkami.

Mi osobiście to się nie podoba, za bardzo się świeci.

Osobiście mam grill S4 z wyciętym emblematem (nie da się tego zrobić z S-line'owym) i jest czysto i ładnie.

Akurat to, że zderzak zwykły nie oznacza że znaczka sline nie może tam być fabrycznie bo może mieć tylko wewnętrzny sline i znaczek będzie oryginalnie mimo, że zewnętrznego pakietu nie ma.

Ale ten grill nie może być oryginalny bo liczba żeber się nie zgadza. Zwykły grill ma ma więcej żeber niż ten a grill sline nie będzie pasował do zwykłego zderzaka więc sline też to nie jest.

Dla mnie najładniej wygląda zderzak sline + zderzak s4 tak jak ma np. właśnie werbel. Ten z rs4 wygląda dobrze ale całe auto już musi być pomodzone z zewnątrz żeby to ze sobą się zgrywało.

Co człowiek to opinia :)

Edytowane przez cinkers

Opublikowano

Dałbym rękę uciąć, że jak jest wewnętrzny to mimo wszystko na zwykłym grillu emblematu sline nigdy nie będzie. Sprawdzę :)

Opublikowano

To lepiej trzymaj rączki przy sobie :) Przy wewnętrznym sline jest znaczek na grilu.

Opublikowano

Nie było znaczka Sline w grillu nawet przy kompletnym slinie wewnętrznym. Grill NIE sline nie ma nawet przygotowanego mocowania pod znaczek. Polecam pooglądać grille np na allegro, nawet 1 sztuki nie ma z mocowaniem.

Znaczki są ale są poprostu doklejone tak jak u niektórych np na błotnikach bocznych :D

Nawet w etce nie ma rozróżnienia w grillach standardowych, jest tylko jeden typ bez mocowań.

Przy sline wewnętrznym znaczki występowały na listwach bocznych tylnych drzwi.

Opublikowano

Czarny błysk

Opublikowano

tylko pakiet zewnetrzny ma znaczek s-line, gdy go nie ma to brak miejsca na emblemat s-line .... zawsze mnie to kole w oczy jak sobie ludziska nalepiaja znaczki byle gdzie ... ostatnio widziałem A6 C5 ze znaczkiem s-line :D

co to grilla mam ten sam dylemat ... mat czy połysk

Opublikowano

Nie było znaczka Sline w grillu nawet przy kompletnym slinie wewnętrznym. Grill NIE sline nie ma nawet przygotowanego mocowania pod znaczek. Polecam pooglądać grille np na allegro, nawet 1 sztuki nie ma z mocowaniem.

Znaczki są ale są poprostu doklejone tak jak u niektórych np na błotnikach bocznych :D

Nawet w etce nie ma rozróżnienia w grillach standardowych, jest tylko jeden typ bez mocowań.

Nie mogę się z Tobą zgodzić. Za dużo widziałem już aut na polskich i niemieckich drogach ze znaczkami w grillu mimo, że zderzak był zwykły. Być może występowały opcje zwykłego zderzaka i grilla zwykłego ale ze znaczkiem sline (jedyna różnica wtedy w tym, że zwykły grill ma mocowanie na znaczek). Na pewno jest więc możliwe posiadanie zwykłego zderzaka i fabrycznie znaczka sline w grillu.

Niemcy też doklejają znaczki na potęgę?

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=211388852&sortOption.sortOrder=ASCENDING&scopeId=C&airbag=&emissionsSticker=&zipcode=&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&doorCount=&usedCarSeals=&vatable=&emissionClass=&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&climatisation=&adLimitation=&isSearchRequest=true&minFirstRegistrationDate=2005-01-01&maxFirstRegistrationDate=2008-12-31&makeModelVariant1.makeId=1900&makeModelVariant1.modelId=9&pageNumber=4

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=214083285&isSearchRequest=true&emissionClass=&climatisation=&zipcode=&scopeId=C&doorCount=&sortOption.sortOrder=ASCENDING&emissionsSticker=&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&airbag=&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&adLimitation=&vatable=&usedCarSeals=&minFirstRegistrationDate=2005-01-01&maxFirstRegistrationDate=2008-12-31&makeModelVariant1.makeId=1900&makeModelVariant1.modelId=9&pageNumber=2

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=213807467&sortOption.sortOrder=ASCENDING&scopeId=C&airbag=&emissionsSticker=&zipcode=&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&doorCount=&usedCarSeals=&vatable=&emissionClass=&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&climatisation=&adLimitation=&isSearchRequest=true&minFirstRegistrationDate=2005-01-01&maxFirstRegistrationDate=2008-12-31&makeModelVariant1.makeId=1900&makeModelVariant1.modelId=9&pageNumber=3

A to tylko szybki rzut oka na aukcje.

Edytowane przez cinkers

Opublikowano

no bo Niemcy to jest taki super naród i oni nic nie doklejają i liczników też nie kręcą :D

zadzwoń do aso.

Opublikowano

Ciekawe bo ja mam tylko wewnętrzny i mam w grillu i na listwach. Auto z Francji

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Ale macie wiedzę z tymi oznaczeniami s-line, masakra po prostu.

Wprowadzacie ludzi w błąd pisząc że w zwykłym grillu nie było oznaczenia s-line, oczywiście że było i to nie tylko przy wewnętrznym pakiecie s-line ale również przy tzw. "podstawowym".

Wiem ze zaraz tu zaczniecie bić pianę i deklarować obcinanie różnych części ciała więc aby wam tego oszczędzić i żeby Was te znaczki już nie "kolały" tak bardzo w oko to poniżej dowód.

4F0853736A2ZZ to jest numer znaczka s-line który pasuje do grilla s-line

8E0853736C2ZZ a to jest numer znaczka s-line który pasuje do zwykłego grilla i ma zupełnie inne mocowanie które pasuje do zwykłego grilla. Powiem Wam jeszcze że jest no numer z etki który po numerze VIN wystepował w mojej B7 jak ktoś nadal ma wątpliwości niech pisze na PW podam mu VIN i sam sobie sprawdzi czy ta część wyjechała z fabryki w mojej B7

Więc sprawa jest jednoznaczna, były znaczki s-line w zwykłych grillach i tyle, jeżeli jest ten znaczek fabrycznie w B7, to oznacza dokładnie tyle, że w tym aucie jest jeden z pakietów S-LINE, podstawowy lub wewnętrzny a nie ma zewnętrznego.

Oczywiście koledzy którzy pisali że były oznaczenia s-line mimo braku zewnętrznego pakietu mają 100% racji.

Tyle w temacie

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam

a co sądzicie o takim grillu???

http://allegro.pl/grill-przednie-audi-a4-8e-b7-04-08-chrom-black-pdc-i6001022157.html

z tego co wiem te pionowe chromowe paski są malowane, a jak jest w orginalnym grillu s4??, czy też sa malowane czy to jest wykonane w postaci chromowych wstawek

dzięki za odpowiedź

Opublikowano

oryginalny grill S4 B7 nie ma chromowanych żeberek wewnętrznych, pionowe żeberka w grillu S4 są podwójne, zobacz sobie w pierwszym poście 2 zdjęcie, tak wygląda oryginał S4 w wersji black a wersji z chromem mam chromowaną tylko ramkę i szary środek.

Pierwsze sprawdź jaki masz zderzak, bo grill s4 i s-line nie pasuje do zwykłego zderzaka i odwrotnie.

Edytowane przez kdawid