tarkot Opublikowano 12 Września 2014 Opublikowano 12 Września 2014 Witam ścierają mi się opony na przedniej osi od wewnątrz , wygląda na to ze raczej równo.auto mam od 3 miesięcy, raczej wcześniej też się to działo.geometria??? Co poradzicie?
rade Opublikowano 12 Września 2014 Opublikowano 12 Września 2014 Ustaw zbieżność ale najpierw sprawdź zawieszenie czy Ci amor/ sprężyna nie siadły
Burrows Opublikowano 13 Września 2014 Opublikowano 13 Września 2014 Sprawdź jeszcze ciśnienie. Opony z kiedy są? Nie mniej jednak geometria najpewniej rozwiąże problem
Kosa-00 Opublikowano 13 Września 2014 Opublikowano 13 Września 2014 sprawdź luz w przednim zawieszeniu i ustaw zbieżność
tarkot Opublikowano 19 Września 2014 Autor Opublikowano 19 Września 2014 okej.dzieki wszystkim za odpowiedzi!!!
jaccov6 Opublikowano 6 Października 2014 Opublikowano 6 Października 2014 mam ten sam problem pomimo ustawiania geometrii. Widze na wydruku że kąt pochylenia koła jest poza tolerancją -1*31',-1*28' , a ogólna zbieżność mieści się w normie. Czy samego kąta nie ustawia się?
dracus6662 Opublikowano 6 Października 2014 Opublikowano 6 Października 2014 albo masz luzy w układzie kierowniczym np banan albo diagnosta nie umie ustawic zbieżnosci a auto nie myszkuje ci po drodze?
LAKI_73 Opublikowano 6 Października 2014 Opublikowano 6 Października 2014 Zbieznosc , kat pochylenia kola jest nie regulowany jesli autko nie mialo kolizji to ktorys z wahaczy padł
jaccov6 Opublikowano 6 Października 2014 Opublikowano 6 Października 2014 (edytowane) wszystko co miało luzy jest wymienione, więc zawiecha jest ok. Patrze na wcześniejszy wydruk z geometrii i pochylenie kół jest podobne co teraz, a juz raz zdarłem opony od wew. Edytowane 6 Października 2014 przez jaccov6
Wr0clawianin Opublikowano 9 Października 2014 Opublikowano 9 Października 2014 podczepiając się pod temat również mam problem, ścierają mi się opony przednie ale od strony zewnętrznej, podczas pełnego skrętu (nie ma znaczenia w którą stronę) przeciąga mi opony, np. gdy skręcam w lewo, prawe koło jakby zostało przeciągane do lewej strony wymieniłem całe przednie zawieszenie, zrobiłem zbieżność oraz miałem luz na prawym łożysku które również wymieniłem, nic nie pomogło, w czym może być problem?
LAKI_73 Opublikowano 23 Października 2014 Opublikowano 23 Października 2014 Luzy na maglu mialem tak samo wygladalo jak kazda opona idzie po innym łuku efekt skaczacej opony z tym ze u mnie jeszcze myszkowal po drodze
Rekomendowane odpowiedzi