maniekl4 0 Posted September 25, 2014 Share Posted September 25, 2014 Witam serdecznie! Jestem nowym użytkownikiem klubu wiec z góry przepraszam za jakiekolwiek błędy. Mam może banalne pytanie lecz nikt nie potrafi mi dokładnie odpowiedzieć - mam audi a4 b5(awant) 1,9 tdi 90km z 96r i musze wymienić pasek klinowy (łączący pompę wody, wspomaganie i alternator) i czy da się to zrobić bez rozbierania przodu-jesli tak prosiłbym o podpowiedź. Z góry dziękuję! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdiCh87 0 Posted September 25, 2014 Share Posted September 25, 2014 Da sie to zrobic bez rozbierania przodu. Tylko troszke gimnastyki jest.... Sciagasz oslone z dolu silnika, z gory, jak masz klime to musisz poluzowac napinacz i sciagnac pasek ( ja to robilem od dolu). Potem naciagasz napinacz w lewo ( klucz 15 chyba) sciagasz pasek z alternatora, puszczasz napinacz i mozesz sciagac pasek. Czesc spod auta a czesc z gory ( jak ci bedzie wygodniej) potem zakladasz. Ja na koncu zakladalem na alternator bo bylo najwygodniej (biorac pod uwage fakt ze trzeba trzymac napinacz naciagniety). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkadiush 1 Posted September 25, 2014 Share Posted September 25, 2014 tu się tylko witamy Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozek726 14 Posted September 25, 2014 Share Posted September 25, 2014 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomaszstn 12 Posted September 25, 2014 Share Posted September 25, 2014 Witamy na forum Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrclaguna 353 Posted September 25, 2014 Share Posted September 25, 2014 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts