marzol Opublikowano 1 Października 2014 Opublikowano 1 Października 2014 Jestem właśnie po wymianie mechanizmu wycieraczek przednich na zamiennik. No i niestety coś poszło nie tak Tzn, wycieraczki może i chodzą ładnie, ale nie dość, że zatrzymują się gdzie popadnie to dopiero po 7-8 razie i w dodatku startują zaraz po przekręceniu kluczyka Może ktoś z was miał podobny przypadek? Co się mogło popsuć, przekaźnik? Dodam tylko, że silniczek wsadziłem stary, ale podczas montażu wykonałem nim parę obrotów 'na sucho'. Może to w nim się coś przestawiło? Nie zdążyłem jeszcze podłączyć VAGa, ani sprawdzić przekaźnika. Jaki jest jego numer w ogóle?
jacek70 Opublikowano 1 Października 2014 Opublikowano 1 Października 2014 W mechaniźmie silniczka jest tarcza ze stykami. Często jest ona zabrudzona i nie ma dobrego styku. Zacznij od sprawdzenia tego i się zobaczy co dalej.
Kosa-00 Opublikowano 1 Października 2014 Opublikowano 1 Października 2014 wyczyść te styki co jacek70 mówi i będzie ok
marcin_franz Opublikowano 1 Października 2014 Opublikowano 1 Października 2014 Albo reklamuj jeśli to nowy zamiennik.
endrju85 Opublikowano 1 Października 2014 Opublikowano 1 Października 2014 Miałem ten sam problem, czyszczenie styków i lekkie wygięcie blaszek w silniczku pomogło.
marzol Opublikowano 13 Października 2014 Autor Opublikowano 13 Października 2014 Dzięki za podpowiedzi. W takim razie muszę dobrać się do tego silnika. Dam znać o rezultacie. Otóż tak... problem tkwił w źle ustawionym mechanizmie sterującym wycieraczkami. Mimo, że go nie rozbierałem, najwidoczniej sam się przestawił. Ustawiłem do zgodnie z tematem z innego forum i powiedzmy, że działa. Tzn. wycieraczki już same się nie włączają i jadą po szybie tylko raz. Natomiast teraz po ich uruchomieniu jadą 1-2 cm w dół i dopiero do góry. Ale myślę, że to jeszcze kwestia doregulowania tego mechanizmu. Link to tematu na elektrodzie: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2383248.html#11333193
icemerc Opublikowano 15 Października 2015 Opublikowano 15 Października 2015 pojawił u mnie sie ten sam problem co u kolegi i zastanawia mnie jak to możliwe ze nagle mechanizm sam sie przestawił? bo któregoś pięknego dnia po przekręceniu kluczyka właczyły sie wycieraczki i tak jest do dzis.... :/
Rekomendowane odpowiedzi