Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

pytanie o trick z przepustnicą 1.8 T ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wyrownanie przepustnicy:

Wkladamy kluczyk do stacyjki przekrecamy na zaplon (nie uruchamiamy silnika, to ta pozycja w stacyjce tuz przed uruchomieniem silnika;) ) nastepnie wciskamy pedal gazu do podlogi i trzymamy tak przez 3s. Wylaczamy zaplon i dopiero teraz puszczamy pedal gazu. Kluczyk pozostaje w stacyjce, czekamy ok 2 minuty, a nastepnie wyciagamy kluczyk ze stacyjki, wkladamy z powrotem normalnie odpalamy autko i reakcja oraz czulosc na "depniecie" jest duzo lepsza.

wyczytałem cos takiego , i z ciekawosci to zrobilem, i nie wiem czy dziala tu psychika czy nie ale na prawde auto inaczej jezdzi tzn szybsza jakby reakcja na pedał gazu. robił ktos tak kiedys? :)

Opublikowano

Witam! Wlasnie wracam z zabiegu, z ciekawoscia to zrobilem bo juz slyszalem o tym gdzies a mam chwile wiec czemu nie...... Roznicy nie widze :( Moze to nie pelny zabieg?

Opublikowano
  • Autor

nie wiem, ja zrobilem z ciekaowsci to raczej widze roznice az sam sie dziwie, moze masz poprostu wyregulowna ?:) ja odlaczlem jakis cxas temu spoo razy akumulator a podobno wlasnie jak sie odlacza aku to dobrze jest takie cos zrobic , ale moze to tylko bajaka a mi na łeb siada i sobie to wmówiłem, wiec niech sie ktos jeszcze wypowie :)

Opublikowano

sprawdzilem bo mamy identyczne silniki wiec skusilem sie od razu, moze tak jak mowisz, jest wyregulowana . Pozdrawiam

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

później sprawdzę,,,,

Opublikowano

też sprawdzę z ciekawości :P bo jeszcze o tym nie słyszałem

Opublikowano

Działa. Robiłem nie raz. Co jakiś czas należy powtarzać.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam .Ja tez jutro sprobuje, ale mam pytanko. Silnik ma byc zimny czy cieply ,czy to obojetnie?

Opublikowano

Nie widzę różnicy.

Opublikowano

u mnie również brak różnicy.....

Opublikowano

Widocznie z Waszymi jest wsio ok :wink:

Opublikowano

Również brak różnicy.

Opublikowano

Silnik boojetnie czy cieply czy zimny. Ja raz czuje a raz nie. Juz nie wiem czy cos zle robie...

Opublikowano

OK u mnie dziala jest odczuwalna roznica :) Ale pewnie dlatego,ze niedawno wymienialem akumulator a czytalem ze po odlaczeniu aku takie cos powinno sie robic :) pozdrawiam

Opublikowano

Ja nic nie odczułem. Za to bardziej odczuwalne jest od czasu do czasu przepałowanie auta. Oj loto to to wtedy :)

Opublikowano

Fakt czuć jakby lepiej

Opublikowano

Ja nic nie odczułem. Za to bardziej odczuwalne jest od czasu do czasu przepałowanie auta. Oj loto to to wtedy :)

Coś w tym jest ;)

Opublikowano

no jak dasz w palnik to jakby dostała nowego Powera..... :kox:

Opublikowano

Komp uczy się stylu jazdy. Jeździ się jak emeryt to i auto reaguje jak emeryt. A jak się jeździ jak ostro to i auto ma lepsze reakcje na gaz. Tak to sobie rozumuje bo jak któregoś pięknego dnia mnie poniosło na autostradzie i bujnąłem się 230 i tak jechałem przez kilka km to przez kolejny tydzień nie poznawałem swojego auta :)

Edytowane przez michalm320

Opublikowano

Komp uczy się stylu jazdy. Jeździ się jak emeryt to i auto reaguje jak emeryt. A jak się jeździ jak ostro to i auto ma lepsze reakcje na gaz. Tak to sobie rozumuje bo jak któregoś pięknego dnia mnie poniosło na autostradzie i bujnąłem się 230 i tak jechałem przez kilka km to przez kolejny tydzień nie poznawałem swojego auta :)

Mam podobne wrażenia.Dojeżdżam do pracy raczej spokojnie i wtedy ją muli.Jak jej dop...... to od razu jej przechodzi.