soeren Opublikowano 22 Września 2008 Opublikowano 22 Września 2008 Witam,Koledzy, chcę zrobić w swoim aucie odcięcie zapłonu na zasadzie ukrytego "pstryczka" ( uważam, że jest to dość dobre zabezpieczenie). Jeżeli ktoś wie jak do tego podejść proszę o informacje, żebym wraz z elektrykiem samochodowym mógł to zrobić.
bobusiek Opublikowano 22 Września 2008 Opublikowano 22 Września 2008 Cześć jak chcesz to mogę dać Ci namiary na gościa który mi też montował coś takiego na terenie Warszawy.Jest to cały układ elektroniczny.Jak jesteś zainteresowany to pisz na maila.
lyku23 Opublikowano 24 Września 2008 Opublikowano 24 Września 2008 Witam, tez o czyms takim mysle bo wlasnie zakupilem a4 czy moze ktos sprawdzil w jaki uklad elektryczny mozna zaingerowac, by skutecznie unieruchomic samochod, a zarazem by komputer nie wywalal bledu???
leewang Opublikowano 18 Maja 2009 Opublikowano 18 Maja 2009 Również myślę nad jakimś odcięciem w mojej B6. Może ktoś ma namiary na dobrego fachowca w tym temacie z okolic Krakowa? Piszcie na PW.
simon__75 Opublikowano 18 Maja 2009 Opublikowano 18 Maja 2009 Również myślę nad jakimś odcięciem w mojej B6. Może ktoś ma namiary na dobrego fachowca w tym temacie z okolic Krakowa? Piszcie na PW. Podpinam sie pod temacik....
Aydaho Opublikowano 18 Maja 2009 Opublikowano 18 Maja 2009 zróbcie tak jak ja czyli przewe na komunikacji OBD. W skrzynce bezpieczników trzeba miec w odpowiednie gniazdo włożony jeden z zapasowych bezpieczników żeby była komunikacja z VAG. Kradnąc auto leszcze wpinają adapter w OBD który wykonuje procedurę odłączenia IMMO ( obejscia ) auto da się odpalić i na włączonych przez 10 min kierunkowskazach można jechać bez komunikacji nie połączą się ze sterownikiem i odpuszczą sobie sprawdzanie wszystkich gniazd. Zaproponował mi to gość od alarmów - proste zabezpieczenie a jakie skuteczne
simon__75 Opublikowano 18 Maja 2009 Opublikowano 18 Maja 2009 zróbcie tak jak ja czyli przewe na komunikacji OBD. W skrzynce bezpieczników trzeba miec w odpowiednie gniazdo włożony jeden z zapasowych bezpieczników żeby była komunikacja z VAG. Kradnąc auto leszcze wpinają adapter w OBD który wykonuje procedurę odłączenia IMMO ( obejscia ) auto da się odpalić i na włączonych przez 10 min kierunkowskazach można jechać bez komunikacji nie połączą się ze sterownikiem i odpuszczą sobie sprawdzanie wszystkich gniazd. Zaproponował mi to gość od alarmów - proste zabezpieczenie a jakie skuteczne Hm...ciekawe rozwiązanko... tylko co i gdzie wpiac... glupio pytac odnosnie instrukcji bo zaraz kazdy patencik rozkmini. Jednak godne uwagi. przewaznie japrostsze sprawy sa najskuteczniejsze...
Aydaho Opublikowano 18 Maja 2009 Opublikowano 18 Maja 2009 zróbcie tak jak ja czyli przewe na komunikacji OBD. W skrzynce bezpieczników trzeba miec w odpowiednie gniazdo włożony jeden z zapasowych bezpieczników żeby była komunikacja z VAG. Kradnąc auto leszcze wpinają adapter w OBD który wykonuje procedurę odłączenia IMMO ( obejscia ) auto da się odpalić i na włączonych przez 10 min kierunkowskazach można jechać bez komunikacji nie połączą się ze sterownikiem i odpuszczą sobie sprawdzanie wszystkich gniazd. Zaproponował mi to gość od alarmów - proste zabezpieczenie a jakie skuteczne Hm...ciekawe rozwiązanko... tylko co i gdzie wpiac... glupio pytac odnosnie instrukcji bo zaraz kazdy patencik rozkmini. Jednak godne uwagi. przewaznie japrostsze sprawy sa najskuteczniejsze... alarmiarzowi trzeba powiedziec - moze bedzie wiedział jak to zrobic ... mój wiedział
simon__75 Opublikowano 18 Maja 2009 Opublikowano 18 Maja 2009 zróbcie tak jak ja czyli przewe na komunikacji OBD. W skrzynce bezpieczników trzeba miec w odpowiednie gniazdo włożony jeden z zapasowych bezpieczników żeby była komunikacja z VAG. Kradnąc auto leszcze wpinają adapter w OBD który wykonuje procedurę odłączenia IMMO ( obejscia ) auto da się odpalić i na włączonych przez 10 min kierunkowskazach można jechać bez komunikacji nie połączą się ze sterownikiem i odpuszczą sobie sprawdzanie wszystkich gniazd. Zaproponował mi to gość od alarmów - proste zabezpieczenie a jakie skuteczne Hm...ciekawe rozwiązanko... tylko co i gdzie wpiac... glupio pytac odnosnie instrukcji bo zaraz kazdy patencik rozkmini. Jednak godne uwagi. przewaznie japrostsze sprawy sa najskuteczniejsze... alarmiarzowi trzeba powiedziec - moze bedzie wiedział jak to zrobic ... mój wiedział Tja...trzeba tylko kumatego alarmowca znaleźć...a u nas ich jak na lekarstwo :/ niestety :/
Aydaho Opublikowano 18 Maja 2009 Opublikowano 18 Maja 2009 zróbcie tak jak ja czyli przewe na komunikacji OBD. W skrzynce bezpieczników trzeba miec w odpowiednie gniazdo włożony jeden z zapasowych bezpieczników żeby była komunikacja z VAG. Kradnąc auto leszcze wpinają adapter w OBD który wykonuje procedurę odłączenia IMMO ( obejscia ) auto da się odpalić i na włączonych przez 10 min kierunkowskazach można jechać bez komunikacji nie połączą się ze sterownikiem i odpuszczą sobie sprawdzanie wszystkich gniazd. Zaproponował mi to gość od alarmów - proste zabezpieczenie a jakie skuteczne Hm...ciekawe rozwiązanko... tylko co i gdzie wpiac... glupio pytac odnosnie instrukcji bo zaraz kazdy patencik rozkmini. Jednak godne uwagi. przewaznie japrostsze sprawy sa najskuteczniejsze... alarmiarzowi trzeba powiedziec - moze bedzie wiedział jak to zrobic ... mój wiedział Tja...trzeba tylko kumatego alarmowca znaleźć...a u nas ich jak na lekarstwo :/ niestety :/ to zapraszam do mojego. Koszt zabiegu 100 pln
simon__75 Opublikowano 18 Maja 2009 Opublikowano 18 Maja 2009 Bardzo chetnie.jedyny problem na dzien dzisiejszy to odleglosc :/ mam wielki kawalek do wawy :/
leewang Opublikowano 18 Maja 2009 Opublikowano 18 Maja 2009 Właśnie ja też do Wa-wy mam kawałek a może ktoś z okolic Krakowa umie coś takiego zrobić?
simon__75 Opublikowano 18 Maja 2009 Opublikowano 18 Maja 2009 Właśnie ja też do Wa-wy mam kawałek a może ktoś z okolic Krakowa umie coś takiego zrobić? W obrębie ok 120km jestem wstanie podskoczyć...dalsze wedrówki stają sie dl amnie nieopłacalne...
leewang Opublikowano 18 Maja 2009 Opublikowano 18 Maja 2009 simon__75 do Ciebie mam 370km także niestety muszę szukać namiarów na kogoś z okolicy.
simon__75 Opublikowano 18 Maja 2009 Opublikowano 18 Maja 2009 simon__75 do Ciebie mam 370km także niestety muszę szukać namiarów na kogoś z okolicy. :/ szukamy...szukamy.... :/
KoDi Opublikowano 18 Maja 2009 Opublikowano 18 Maja 2009 http://www.allegro.pl/item634871849_sensorowa_blokada_zaplonu_multiblok_atest_polski.html
simon__75 Opublikowano 18 Maja 2009 Opublikowano 18 Maja 2009 http://www.allegro.pl/item634871849_sensorowa_blokada_zaplonu_multiblok_atest_polski.html Troszke czytałem opinii na temat tej blokady. Widac ze ludki ja chwalą-pod warunkiem ze jest prawidłowo zainstalowana...
leewang Opublikowano 18 Maja 2009 Opublikowano 18 Maja 2009 http://www.allegro.pl/item634871849_sensorowa_blokada_zaplonu_multiblok_atest_polski.html Troszke czytałem opinii na temat tej blokady. Widac ze ludki ja chwalą-pod warunkiem ze jest prawidłowo zainstalowana... Miałem taką zamontowaną w Vectrze i to było bardzo dobre rozwiązanie, nie wystarczyło przycisnąć jednego guziczka tylko trzeba było zamknąć obwód przez dotknięcie palcami w dwóch miejscach samochodu.
Aydaho Opublikowano 18 Maja 2009 Opublikowano 18 Maja 2009 super - ale "w branży" znają takie zabezpieczenia - trzeba tylko wymacać gdzie i jazda
Wąski Opublikowano 18 Maja 2009 Opublikowano 18 Maja 2009 http://www.allegro.pl/item634871849_sensorowa_blokada_zaplonu_multiblok_atest_polski.html Troszke czytałem opinii na temat tej blokady. Widac ze ludki ja chwalą-pod warunkiem ze jest prawidłowo zainstalowana... Miałem taką zamontowaną w Vectrze i to było bardzo dobre rozwiązanie, nie wystarczyło przycisnąć jednego guziczka tylko trzeba było zamknąć obwód przez dotknięcie palcami w dwóch miejscach samochodu. udało Ci się zajść z okolic Krakowa ?
Rekomendowane odpowiedzi