Skocz do zawartości
IGNOROWANY

1.8 ARG wysokie spalanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich problem taki jak w temacie to znaczy wysokie spalanie w granicach 15-20 litrów benzyny w cyklu mieszanym silnik 1.8 ARG z 1999r. co może być przyczyną takiego spalania dodam jeszcze że delikatnie falują obroty (przepustnica do czyszczenia) ale wątpię że to ma coś wspólnego

Opublikowano

Czujnik wody & sonda lambda

Opublikowano

czujnik wody??? a czy po podpięciu VAG-a pokarze jakieś błędy

Opublikowano

Jezeli ma zwarcie to tak.

dopisz do tego jeszcze termostat.

na poczatek sprawdz działanie sondy i to jak nagrzewa sie silnik

Trzeba tez sprawdzic szczelnosc dolotu i kolektora wydechowego

Opublikowano

ok sprawdze wszystko i dam znać jak jaki bedzie rezultat

Opublikowano

Bardzo ciekawi mnie Twój przypadek więc koniecznie napisz co było.

Opublikowano

na sam początek do wymiany czujnik temperatury zobaczymy co dalej

Opublikowano

A błędy jakieś masz? Obstawiam sondę.

Opublikowano

sonde kupuj oryginał i spalanie spadanie natychmiast i czujnik temp też bierz oryginał bo zamiennik bedziesz kupował za 3 miesiące

Opublikowano

Widzę tutaj że koledzy srają pieniędzmi i wymieniali by na oko :) Posprawdzaj najpierw VAG-iem, czujnik temp., sondę i przepływkę, później spr. szczelność dolotu czyli plak i jedziesz :) No chyba że masz ogrom kasy to wymień wszystko w ciemno i powinno pomóc :)

Opublikowano

vagiem nie zawsze sprawdzisz czujnik temperatury, błędu nie pokaże ale jest opcja że będzie pokazywał różne wartości w blokach. Jak masz możliwość sprawdź przepływomierz, zrób logi i też to pomoże jakie on otrzymuje wartości.

Opublikowano

kolego wytłumacz mi jakim przypadku nie sprawdzisz czujnika temp. W blokach pomiarowych masz przecież wartości tego czujnika to przecież jesteś w stanie określić czy jest sprawny czy nie :)

Opublikowano

Jak najbardziej, VAG wskaze blad czujnika w przypadku zwarcia do plusa lub do masy

Opublikowano

Nie wiem czy jeszcze aktualne, ale u mnie przy podobnym spalaniu był to przepływomierz, błąd sondy po wymianie zniknął.