bartekkk Opublikowano 1 Listopada 2014 Opublikowano 1 Listopada 2014 Witam wszystkich i prosze o pomoc. Mam problem gdy odpalam i gasze samochód silnikiem dosyć mocno "rzuca" wymieniłem poduszki silnika na oryginały bo były wywalone już troche i błąd pokazywały. Lecz usterka nie ustąpiła do końca tzn. jest lepiej ale dalej nim "rzuca". Gdy silnik jest zimny to tak mocno nim nie "rzuca" a gdy jest rozgrzany to już mocno nim rzuca przy odpalaniu i gaszeniu mimo że poduszki są nowe ori. Dodatkowo przy gaszeniu rozgrzanego silnika słychać tak jakby zagrzechotanie. Prosze o pomoc i jakieś wskazówki jeżeli ktoś miał podobny problem.
piotrsob1 Opublikowano 2 Listopada 2014 Opublikowano 2 Listopada 2014 Sprawdź działanie klapy gaszącej, to ona może być przyczyną rzucania podczas gaszenia. W momencie wyłączenia stacyjki powinna się zamknąć. Podczas odpalania i pracy silnika powinna być otwarta. Z odpalania to najlepiej jakbyś wrzucił filmik, wtedy pogdybamy
bartekkk Opublikowano 2 Listopada 2014 Autor Opublikowano 2 Listopada 2014 Sprawdź działanie klapy gaszącej, to ona może być przyczyną rzucania podczas gaszenia. W momencie wyłączenia stacyjki powinna się zamknąć. Podczas odpalania i pracy silnika powinna być otwarta. Z odpalania to najlepiej jakbyś wrzucił filmik, wtedy pogdybamy Później wrzuce jak odpala i jak gaśnie. Dodaje filmik podczas odpalania i gaszenia zimnego silnika: http://tinypic.com/player.php?v=vo2b6a%3E&s=8#.VFYnhvmG_FJ
piotrsob1 Opublikowano 2 Listopada 2014 Opublikowano 2 Listopada 2014 Przy odpalaniu problemu nie widzę, przy gaszeniu trochę zatelepie . Sprawdź klapę gaszącą
tracer1 Opublikowano 2 Listopada 2014 Opublikowano 2 Listopada 2014 klapa gasząca ok. bo słychać jak pracuje po zgaszeniu silnika. Coś mi się zdaje, że niestety dwumas się odzywa
bartekkk Opublikowano 2 Listopada 2014 Autor Opublikowano 2 Listopada 2014 No dobra mniej więcej mnie nakierowaliście gdy rozwiąże problem to dam znać dziękuje za pomoc. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi