Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nie otwierają się spryskiwacze reflektorów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Jak wyżej w temacie nie otwierają mi sie spryskiwacze..co jest tego przyczyną.Pomocy

Opublikowano

Na zapalonych światłach pryskasz?

Opublikowano
  • Autor

Tak,a co?

Opublikowano

pompka nie działa ? tak jak u mnie :]

Opublikowano
  • Autor

a dokładniej???ta co jest pod spryskiwaczami?

Opublikowano

a dokładniej???ta co jest pod spryskiwaczami?

nie ta przy zbiorniku od plynu

Opublikowano
  • Autor

ale na szyby działa

Opublikowano

ale jak pomka jest w kiepskiej kondycji to na szyby poleci plyn ale juz spryski sie nie wysuną - jak tak wlasnie mialem

Edytowane przez habcio19

Opublikowano
  • Autor

gdzie ona jest?i jaki koszt wymiany?

Opublikowano

Na szyby i lampy jest oddzielna. Nowa ok 40zł. Znajduje się w zbiorniczku pod lewym nadkolem

Opublikowano

Pompka do sprysków lamp jest o większej wydajności niż pompka do szyb. Jeśli pompka ma już małą wydajnoś to wtryski się nie wysuną

Opublikowano

ale jak pomka jest w kiepskiej kondycji to na szyby poleci plyn ale juz spryski sie nie wysuną - jak tak wlasnie mialem

Kolego chyba się coś mylisz to są dwie odzielne pompki i pomka od szyb prawie nie ma nic wspólnego z pompką od spryskiwaczy reflektorów xenonowych..

prawie bo załącza ją ten sam włącznik przy kierownicy reszta to już zupełnie co innego...

Edytowane przez Robero321

Opublikowano
  • Autor

tylko zastanawia mnie jedno...mam spryskiwacze,a nie ma xenonów???

Opublikowano

Jeśli nie ma xenonów a są spryski to może był dzwon i ktoś wpakował zderzak pierwszy lepszy ze spryskami lub odwrotnie zwykłe reflektory tak czy inaczej to rzeźba jeśli jest jedno bez drugiego.

Najlepiej sprawdź w kodach na wlepcie czy powinien mieć xenony czy nie. Wyjaśni Ci się dlaczego to nie działa

Opublikowano
  • Autor

o jakich kodach mowa?

Opublikowano

przeciez spryski to byla opcja jak kazda inna i jak kos chcial to mogl je miec a nie miec xenonow... czemu straszycie chlopaka, zwykla lampa tez nie ma prawa sie ubrudzic zeby nie bylo koniecznosci posiadania spryskow?

w b5 przedliftach nie bylo w ogole xenonow (procz S4) a spryski w zderzakach byly

Opublikowano

A te spryskiwacze przestały działać czy nie działają od zakupu auta? Możesz mieć tak jak było u mnie, ktoś wymienił włącznik świateł na model z B7 i spryski nie działały bo inaczej są piny ustawione we włączniku

Opublikowano

Witam.Jak wyżej w temacie nie otwierają mi sie spryskiwacze..co jest tego przyczyną.Pomocy

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/294786-demontaz-spryskiwacza-reflektorowwycieka-plyndo-wymiany-gumowy-oring/

Sprawdź dokładnie, czy nie masz gdzies jeszcze jakiejś nieszczelności oprocz tego O-ringa. Czesto lubi wyciekac ze zlaczki, pod lewa lampa, tam gdzie laczy sie waz od pompki ze spryskami. Jak sie nie wsyuwaja, to znaczy, ze w ukladzie nie masz cisnienia.

Edytowane przez Lukasz_N

Opublikowano
  • Autor

Do Mario 911-spryskiwacze nie działają od pocztku jak go kupiłem.

Do Lukasz_N- też sie zastanawiałem nad tym czy ciśnienie nie ucieka.prawą lampe miałem wyciągniete i ten ori wymieniłem,a lewej nie sprawdzałem jeszcze chociaż wyciek widziałem tylko z prawej strony jak auto stało np. na chodniku (plama)..Jutro to sprawdzę

Opublikowano

Do Mario 911-spryskiwacze nie działają od pocztku jak go kupiłem.

Sprawdź sobie w takim razie włącznik. Możesz go wyciągnąć i sprawdzić nr ale najprościej rozpoznasz go po podświetleniu. Z B6 jest całe czerwone, z B7 pozycyjne świecą na zielono. Zacznij od tego bo ja podobnie jak Ty, rozbierałem pół auta, wyciągałem pompki, sprawdzałem spryskiwacze a przyczyna była bardzo prosta :)