sławek316 Opublikowano 8 Listopada 2014 Opublikowano 8 Listopada 2014 Witam prosze o rady , problem pojawił sie w taki sposób odpalam auto włanczam na D auto rusza ale tak ja by sie slizgało nie chciało sie rozpędzić tak było do momentu trzeciego biegu gdy weszła czwórka auto jechało normalnie bez poslizgu 4,5 biegi ok dojechałem do celu rano odpalam i auto nie jedzie wcale tulko ruszy 5 cm i stoi co to może być za przyczyna a wiem ,że z przegubu lekko wyciekał olej
DeeJay_Kill Opublikowano 8 Listopada 2014 Opublikowano 8 Listopada 2014 Świecą się wszystkie biegi na wyświetlaczu na czerwono?
Dawids Opublikowano 8 Listopada 2014 Opublikowano 8 Listopada 2014 Sprawdz poziom oleju. Dołączę się do tematu a jak sprawdzić stan oleju w skrzyni?
Robero321 Opublikowano 8 Listopada 2014 Opublikowano 8 Listopada 2014 Wchodzisz pod samochód w misce olejowej od skrzyni masz dwie śruby jedna od spuszczenia a druga od nalewania i sprawdzania poziomu. to Od sprawdzania i nalewania jest ta większa. Odkręcasz ją i jak nie poleci nic oleju to jest mało. Możesz na szybko dokupić z litr i strykawką taką dużą:" strzykawką" wlać tam aż do momentu kiedy nie zacznie się przelewać. Wtedy zakręcasz korek. Być może pomoże jeśli miałeś wyciek to możesz nie mieć oleju. Jeśli to nie to to kłania się jakiś spec od skrzyń. Sprawdzenie i dolanie oleju to zawsze mniejszy wydatek niż rozbieranie od razu skrzyni a nóź to tylko to. nie wiem jak jest w 3.0TDI ale w 3.0 w benzynie ta śruba od nalewania i sprawdzenia poziomu jest bliżej tyłu samochodu. Ta od spuszczania bliżej przodu
Dev Opublikowano 8 Listopada 2014 Opublikowano 8 Listopada 2014 jak skrzynia tak reaguje to juz tam jest pustynia, litr nie wystarczy
Robero321 Opublikowano 8 Listopada 2014 Opublikowano 8 Listopada 2014 też się tego obawiam ale przestała działać dość niedawno jak litra czy nawet więcej będzie mało a zacznie cokolwiek "lepiej działać" czy w ogóle chodzić to i tak kłania się wymiana całego oleju na nowy zmianą filtra uszczelki i uszczelnieniem miejsc z których olej zpierdzielał. Zawsze to mniejszy koszt niż remont skrzyni który pójdzie w tysiące zł
sławek316 Opublikowano 9 Listopada 2014 Autor Opublikowano 9 Listopada 2014 Dziękuje za szybka odpowiedz nie dawno odebrałem auto z warsztatu robiłem remont silnika była zgjęta korba mechanicy metodą prób i błedów stwierdzili ,że to głowice za remont wyszło mnie 10.000 złoty nagle sie okazało ze siadło wiele innych żeczy i ostatnio byłem na poprawkach i ten olej wyciekał z lewego przegóbu przedniego w skrzyni delikatnie nic mi sie nie swieci na wyswietlaczu działa ok jak dam na D to swieci D jak dam na ręcznom zmiane to świeci 1 i słysze lekki szum w skrzyni jak włacze bieg
Dev Opublikowano 9 Listopada 2014 Opublikowano 9 Listopada 2014 Matko Boska!!!!! Za co dałeś 10000zl ????
Robero321 Opublikowano 9 Listopada 2014 Opublikowano 9 Listopada 2014 (edytowane) To raczej nie w pl. i w ASO ? Bo w pl to byś miał za dyche dwa sprawne silniki Edytowane 9 Listopada 2014 przez Robero321
sławek316 Opublikowano 9 Listopada 2014 Autor Opublikowano 9 Listopada 2014 A jaki olej mam tam dolać znajomy mi mówił ze napewno jakieś tacze sie wysypały albo frez ale ja dojechałem do domu zgasiłem następnego dnia sie slizgało przejechałem 500metrów wróciłem do domu nastepnego dnia odpalam i nie jedzie wcale Niestety tak mnie powiózł warsztat w elblągu pojezdziłem 2 tygodnie i teraz skrzynia miałem stuk w silniku dziwny z lewej strony sinika oni twierdzili ze to z prawej zrobili cała głowice złozyli puka dalej pozniej twierdzili ze ja miałem rozzad zle ustawiony czekali na blokady niestety po ustawieniu puka dalej wiec następna głowica do remontu po zrobieniu 2 głowic ten sam stuk była korba zgjęta .dużo trzeba było zmienic zeby to naprawic koszta ogromne najlepsze na koniec nie dostałem faktur bo żada odemnie jeszcze około 1000zł twierdza ze to tanio a na auto czekałem ponad 3 miesiące
Robero321 Opublikowano 9 Listopada 2014 Opublikowano 9 Listopada 2014 o człowieku mają ci wystawić fv na to co wzieli jak nie robisz ekspertyze z wyceną i do sądu 10 tysi za głowice i źle zrobioną robotę nacągneli cię i to nie wąsko możesz też isć do us i zlożyć doniesienie że nie chcą wystawić fv
sławek316 Opublikowano 9 Listopada 2014 Autor Opublikowano 9 Listopada 2014 Dzieki wam za pomoc we wtorek zmienie olej i filtry dam wa odpowiedz jakie postępy będą ,ale waszym zdaniem te poślizgi mogą być z braku oleju
Robero321 Opublikowano 9 Listopada 2014 Opublikowano 9 Listopada 2014 Do skrzyni wchodzi 7litrów oleju Mobil ATF LT 71141 po około 26 zł na aledrogo Tu masz wątek jak to zrobić ja u siebie tez wymieniałem ostatnio i powiem Ci że odrazu lepiej zaczeła pracować skrzynka http://a4-klub.pl/index.php?/topic/284516-wymiana-oleju-w-skrzyni-flc/
Kosa-00 Opublikowano 11 Listopada 2014 Opublikowano 11 Listopada 2014 (edytowane) olej w skrzyni sprawdza się na zapalonym silniku i temp oleju w skrzyni miedzy 30-40 stopnibo jak odkręcisz korek na nieuruchomionym to na bank wyleci ci olej Edytowane 11 Listopada 2014 przez Kosa-00
sławek316 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2014 Usterka odkryta zatrzymane sprzęgło hydro kinetyczne uszkodzenie mechaniczne i czujnij tip tronic zatrzymany , w skrzyni delikatne opiłeczki raczej tylko z tarcz , zmieniłem olej i filtr w tym samym warsztacie i auto stoi dalej nie jedzie wykasowane błedy , mechanik dotknął z tyłu tarczek srubokrentem i stwierdził , że jest mały luz w tylniej części skrzyni stwierdzili , że skrzynia do remontu . Potrzebuje rad jaki to koszty sprzęgło i skrzynia obecnie jest już wyjęta na warsztacie Kod skrzyni 5HP-19 GBJ
Robero321 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Koszt regeneracji calej skrzynki na nowych ori gratach tarczkach uszczelnieniach itp.. to okolo 3 tys. W mazowieckim znam jednego z lepszych gości od skrzyn robi je juz od okolo 20 lat i tylko skrzynie i jest naprawde kumaty a przytm dzieli się wiedzą
sławek316 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2015 witam za ile i czy z kompletnym sprzęgłem oczywiscie automat
Rekomendowane odpowiedzi