Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

jak podnieść tył

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 3.02.2017 o 19:08, M@tti napisał:

Tylko pytanie na jakie?

Na wlepce w bagażniku masz informacje jakie kat. wagowe masz z przodu i tyłu. Na podstawie tych informacji zidentyfikujesz jakie potrzebujesz sprężyny.

Edytowane przez roba4b6

Opublikowano

Cześć Pany, mam problem z zawieszeniem w swoim aucie. Mianowicie mam z przodu gwint nie wiem jaki bo już kupiłem auto z takim zawieszeniem a z tyłu jakieś siedzą sprężyny obniżające żółte bo d*pa siedzi niemiłosiernie nisko że opona chowa się w nad kolu.Chciałbym ogarnąć tylne zawieszenie tak żeby samochód z tyłu stał tak jak przodu czyli -30mm . Jaki zestaw polecacie - sprezyby, amortyzatory? 

Słabo znam się na zawieszeniu i chciałbym rady co muszę zrobić żeby to ogarnąć . 

Z forum kolega pisze że ma zestaw ori sprezyny+amortyzatory od B7 s-line czy warto brać taki uzywany zestaw na tył ? 

Proszę o pomoc bo jestem w tym zielony..

Edytowane przez Dominik93

Opublikowano

A czy wy nie macie problemu przy obniżonym zawieszeniu z progami zwalniającymi?
W B5 miałem zawiechę 1BE (czerowne amory itd) i z progami zawsze miałem problem. Zjeżdzałem z większą prędkością i zawsze przywaliłem podwoziem.
Teraz mam z B6 standardowe 1BA (czyli komfortowe) i chętnie bym obniżył ale jak znowu przy większym progu mam walić podwoziem to mi się odechciewa takich wymian.

Opublikowano

U siebie mam 1BE i bez problemu przejeżdżam przez progi.

Opublikowano

To może w B5 miałem już springi lub amory na wykończeniu...
No nic, czyli szukamy niższego zawieszenia.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie tył siadł mi 2 cm względem przodu. Niby niewiele ale przez to d*pa siedzi. Potrzebuje informacji jakie dobrać sprężyny gdyż obecnie posiadam w wersji sport sprężyny H&R III O/S 29368HA[emoji768], Typ KBA 91C53

Amortyzatory tylne oryginalne Audi

8E0 513 036 S.

Rzecz w tym ze chce zmienić H&R na Ori lecz nie wiem jakiej klasie wagowej odpowiadają H&R względem Ori. Potrzebuje pomocy.

Według rozpiski amortyzatory tył to 1BR, ale jak dobrać sprężyny względem wysokości i twardości względem tego co mam czyli H&R. Ewentualnie czy zabawa z talerzykami pomoże jeśli springi są bliskie zakończenia żywotności. Chce tył podnieś o 2-3 by stał równo z przodem.

Tapnięte z iPhone

• 3 lata później...
Opublikowano

Witam 

Ja tez mam przysiadnięty tył

Mam zawieszenie sportowe 1BE 9-ta klasa wagowa z tyłu

jak auto nie jest zapakowane z tyłu to nie mogę między oponę a nadkole włożyć wyciągniętych palców od dłoni. (felgi 17 cali 5-cio ramienna gwiazda)

Kupiłem podkładki podwyższające . Moje pytanie jest następujące : zakładać te podkładki ( one podwyższą o jakies 1,5cm) czy kupować nowe sprężyny??

Ile u was jest odstępu między opona a nadkolem???

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 4.06.2020 o 12:28, williams napisał:

Witam 

jak auto nie jest zapakowane z tyłu to nie mogę między oponę a nadkole włożyć wyciągniętych palców od dłoni. (felgi 17 cali 5-cio ramienna gwiazda)

Kupiłem podkładki podwyższające . Moje pytanie jest następujące : zakładać te podkładki ( one podwyższą o jakies 1,5cm) czy kupować nowe sprężyny??

załóż sprężyny o dwie klasy wyżej - 11 i powinno być ok ewentualnie 10

Opublikowano

Ja mam ori podkładki ze względu na LPG i jestem zadowolony.

Opublikowano

Witam 

Sprawdź czy sprężyny całe  mam taką samą kl.wag. i nadkole jest nad oponą,koła 18

15925881696518434640967446765758.jpg

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

U mnie jest tak :decayed::

IMGP3202.jpg

20150605-145928.jpg

Jak ją kupiłem to była na ładnych osiemnastkach, ale jeździć się nie dało , plomby z zębów wypadały :facepalm:

IMGP1306.jpg

Dla tego wpadły ori 16-tki z oponami o profilu 60 .

Jeździ się super tylko na koleinach i progach ciągnie brzuchem po asfalcie :P

Obiecałem sobie że jak zawias się skończy to założę standardowy.

Ale puki co  nic nie trzeba było w zawiasie wymieniać i tak się męczę z nim już 12 latek.... :D

Edytowane przez piotrsob1

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam. Zawieszenie 1be, sprężyny nowe Monroe 11kat a d*pa 3 cm niżej jak tył . Przód 65,tył 62. Czym to wyrównać?