Miłośnik Opublikowano 27 Lutego 2023 Opublikowano 27 Lutego 2023 A co z fotelem pasażera ? Tam błędu nie mam a grzać również nie grzeje ?
Muskel1 Opublikowano 27 Lutego 2023 Opublikowano 27 Lutego 2023 3 minuty temu, Miłośnik napisał(a): A co z fotelem pasażera ? Tam błędu nie mam a grzać również nie grzeje ? Musi być jakaś inna przyczyna niegrzania.
Muskel1 Opublikowano 27 Lutego 2023 Opublikowano 27 Lutego 2023 Wrzuć pełny autoscan. Może w innych sterownikach coś będzie widać.
Miłośnik Opublikowano 28 Lutego 2023 Opublikowano 28 Lutego 2023 Już nie raz robiłem pełny skan i były błędy ale to raczej nic wspólnego, proszę luknăc
Miłośnik Opublikowano 28 Lutego 2023 Opublikowano 28 Lutego 2023 Teraz, Miłośnik napisał(a): Już nie raz robiłem pełny skan i były błędy ale to raczej nic wspólnego, proszę luknăc Oprucz tych błedów był jeszcze ten związany z czujnikiem temperatury siedzenia kierowcy , wchodząc w climatronik w kanał 20 i 21 obserwując zachowanie potencjometrów od sterowania fotelami można wywnioskować ze działają prawidłowo ponieważ krecąc potencjometrami wartość wyrażona w procentach stopniowo wzrasta a prądu na zielonej kostce która wychodzi z podłogi pod fotelami jak nie było tak nie ma
Miłośnik Opublikowano 28 Lutego 2023 Opublikowano 28 Lutego 2023 A może poprzedni właściciel miał problem z tymi matami i wyłączył jprogramowo podgrzewania foteli.? W kt{rym module to sprawdzić ktoś coś wie na ten temat ? Jakie i gdzie muśi być kodowanie ?
Miłośnik Opublikowano 28 Lutego 2023 Opublikowano 28 Lutego 2023 (edytowane) Wchodziłem w sterownik 09 lukałem na kodowanie, Szukałem opisów w internecie i tam żadna pozycja nie była typowo przypisana do grzanych foteli Edytowane 28 Lutego 2023 przez Miłośnik
Muskel1 Opublikowano 28 Lutego 2023 Opublikowano 28 Lutego 2023 Gdybyś miał wykodowane ogrzewanie siedzeń miałbyś z pewnością błąd w sterowniku, a przyciski ogrzewania nie działałyby. Wrzuć aktualne kodowanie ze sterownika 09 (skopiuj i wklej tekst a nie zdjęcie).
Miłośnik Opublikowano 28 Lutego 2023 Opublikowano 28 Lutego 2023 Nie rozumiem o co chodzi ze mam wkleić tekst , to co wkleiłem to jest aktualne, tam nic więcej nie mam, o jaki tekst chodzi ?
Miłośnik Opublikowano 28 Lutego 2023 Opublikowano 28 Lutego 2023 To jest opis kodowania i tam nic nie ma o grzanych fotelach
Muskel1 Opublikowano 28 Lutego 2023 Opublikowano 28 Lutego 2023 Zapomniałem, że w B6 nie ma tego w sterownikach.
Miłośnik Opublikowano 28 Lutego 2023 Opublikowano 28 Lutego 2023 Ktoś coś kiedyś pisał o metalowym bezpieczniku szukałem go lecz nigdzie go nie znalazłem
Miłośnik Opublikowano 28 Lutego 2023 Opublikowano 28 Lutego 2023 Nik nic nie wie ??? Byłem u 3 elektromechaników w mojej okolicy i każdy byle z dala od tego tematu , mam wrażenie że na ten temat wiedzą mniej niż ja , normalnie patologia gos podarcza
Langista Opublikowano 28 Lutego 2023 Opublikowano 28 Lutego 2023 W B6 sprawa jest prosta, jak maty są sprawne to klimatronik może być winny. Mechanicy umywają ręce bo diagnoza trwa sam widzisz ile, a najczęściej jest to pierdoła, za którą myśleli by z roboczogodzin zaśpiewać ponad 1000 zł.
Miłośnik Opublikowano 28 Lutego 2023 Opublikowano 28 Lutego 2023 Masz pomysł jak sprawdzić climatronik ?
black_edition Opublikowano 28 Lutego 2023 Opublikowano 28 Lutego 2023 Uszkodzone są maty grzewcze. Maty grzewcze nawet jeśli są uszkodzone to nie wykryje błędu w Audi. Musi być przerwany obwód żeby pokazał błąd. Mam maty grzewcze od ręki do każdego rodzaju fotela w b6 b7
Miłośnik Opublikowano 28 Lutego 2023 Opublikowano 28 Lutego 2023 Ok a jak sprawdzić te maty czy są dobre ?
Miłośnik Opublikowano 1 Marca 2023 Opublikowano 1 Marca 2023 Dzięki wielkie lecz dosyć że prawie nic z tego nie kumam to na dobicie jeszcze nie nasz język ale i tak dzięki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi