Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nie działa ogrzewanie fotela w Audi A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
35 minut temu, dekiel 13 napisał:

Takie pytanie :

Jak zachowa się nowa podobno mata z lepszym drutem podłączona do kostki pod fotelem ? Instalacja sprawna  i włączone ogrzewanie na powiedzmy 5. Mata sobie lezy na fotelu w celu sprawdzenia /a nie jest umieszczona w siedzeniu /.

zacznie grzać a po osiągnięciu zadanej temperatury termistor będzie ciął dopływ napięcia. 

Opublikowano
13 godzin temu, jaras99 napisał:

zacznie grzać a po osiągnięciu zadanej temperatury termistor będzie ciął dopływ napięcia. 

Ciekawe. Mata i jedna. i druga elegancko .... sie  w ciągu ok . 30 sekund zjarały ! Sprawdzałem je przed włożeniem w przednie fotele a zakupione na forum miały być super i lepsze od ori na grubszym drucie. Dobrze , że nie wkładałem w fotele bo mogło się skończyć na obrażeniach ciała  a tak 'tylko' 600  plecy.

Opublikowano

Cześć, 

ostatnio zakupiłem mate Black_Edition. U mnie wszystko działa jak należy. 

Opublikowano
1 godzinę temu, DexPN napisał:

Cześć, 

ostatnio zakupiłem mate Black_Edition. U mnie wszystko działa jak należy. 

Klawo . Ale ja kupiłem ori w maty w ASO i mam gwarancję że d*pa i auto mi się nie spalą

Opublikowano
5 godzin temu, dekiel 13 napisał:

Klawo . Ale ja kupiłem ori w maty w ASO i mam gwarancję że d*pa i auto mi się nie spalą

Ale to które ci się spaliły po 30sek, te z ASO?

Opublikowano
2 godziny temu, jaras99 napisał:

Ale to które ci się spaliły po 30sek, te z ASO?

Zakupione na forum się zjarały -- czytaj uważnie.

Potem zakupiłem ori w ASO .

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć wszystkim,

Mam problem z grzaniem siedzisk, sprawdziłem vcds-em i jedyne błędy to G59 i G60. Pomyślałem że zajrzę jak wyglądają wtyczki i ku mojemu zdziwieniu pod siedzeniem pasażera znalazłem coś takiego. Byłbym wdzięczny jakby mi ktoś pomógł rozszyfrować jak te kabelki powinny iść prawidłowo. 

Screenshot_1.png

IMG_20191030_151321.jpg

IMG_20191030_151341.jpg

Opublikowano

Brak zielonej wtyczki może świadczyć, że fotele nie są grzane ( w ori byly grzane i ktoś wymienił na nie grzane), widać izolację więc może ktoś wymianiał kostki, a fotele są A6 C6. 

Musisz zobaczyć czy w wiązce fotela są jakieś wolne przewody. 

Edytowane przez Bromchit

Opublikowano

Witam. Poczytałem co piszecie o niegrzejących fotelach. A że miałem podobny problem u siebie, więc czas najwyższy o naprawę. U mnie była mata więc ją  sobie naprawiłem?. Były aż 4 przerwy w obwodzie i nie spowodowane przegrzaniem maty tylko przerwanym drutem. Nie do wykrycia pod lampą przykładaną od spodu. Auto kupiłem niedawno z niegrzejącym przednim lewym fotelem. Trochę chęci i jest jak nowy?20191030_182157.jpg

20191030_192234.jpg

20191030_202844.jpg

20191031_190127.jpg

20191031_192002.jpg

20191031_194616.jpg

20191031_212855.jpg

Opublikowano
W dniu 2.11.2019 o 20:49, Ozyrys X napisał:

Witam. Poczytałem co piszecie o niegrzejących fotelach. A że miałem podobny problem u siebie, więc czas najwyższy o naprawę. U mnie była mata więc ją  sobie naprawiłem?. Były aż 4 przerwy w obwodzie i nie spowodowane przegrzaniem maty tylko przerwanym drutem. Nie do wykrycia pod lampą przykładaną od spodu. Auto kupiłem niedawno z niegrzejącym przednim lewym fotelem. Trochę chęci i jest jak nowy?20191030_182157.jpg

20191030_192234.jpg

20191030_202844.jpg

20191031_190127.jpg

20191031_192002.jpg

20191031_194616.jpg

20191031_212855.jpg

Dobra robota. Co to za drut, gdzie można kupić?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Drut jest że starej maty

Opublikowano

Patrzę i podziwiam.  Było pracy jak widać . O boczkach zapomniałeś :) życzę tylko żeby chodziło długo bo drut jest zmęczony.  Chociaż powiem wam, że drut który  stosuja teraz w autach wytrzymuje  średnio... 4lata  i jest nie naprawialny

Edytowane przez black_edition

Opublikowano

Jak na razie mata grzeje rewelacyjnie. Może nawet za dobrze? na 3 jest już gorąco. Fabryczna mata jest odpowiedniej grubości, tu dałem co miałem 0.2mm. Czujnik temperatury działa jak powinien, odcina zasilanie kiedy potrzeba. Siedzenie ma już za sobą 3 testy po 300km non stop grzania. Teraz czas na boczki i tylne kanapy?. Banalnie proste te maty. Tylko drut zakupić ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam dopadła mnie również ta usterka a wiec vcds pokazuje uszkodzony czujnik temperatury 01172 - Czujnik temperatury fotela kierowcy (G59) 
            29-10 - Zwarcie z masą - Sporadyczny  pokazuje temp. 109stopni gdy fotel pasazera 20stopni potencjometry chodza sterowanie sie zmienia . Sprawdzałem na fotelu pasazera sprawnym rezystancja na zielonej kostce na pinach 1 i 2 15.88 na kierowcy ktory nie grzeje jest 0.23 i sadze ze jest uszkodzony termistator na zielonej kostce sprawdzałem sprawdzałem rowniez grube przewody na (gong) i jest przejscie czyli mata cała.. Teraz pytanie czy to faktycznie Termistator i czy wymieniacie go na nowy czy kable od niego sie przerywaja ??? Jest mozliwosc do kupienia podobnego  termistatora w jakims elekrycznym ??

Edytowane przez MlodyGs

Opublikowano
42 minuty temu, MlodyGs napisał:

Witam dopadła mnie również ta usterka a wiec vcds pokazuje uszkodzony czujnik temperatury 01172 - Czujnik temperatury fotela kierowcy (G59) 
            29-10 - Zwarcie z masą - Sporadyczny  pokazuje temp. 109stopni gdy fotel pasazera 20stopni potencjometry chodza sterowanie sie zmienia . Sprawdzałem na fotelu pasazera sprawnym rezystancja na zielonej kostce na pinach 1 i 2 15.88 na kierowcy ktory nie grzeje jest 0.23 i sadze ze jest uszkodzony termistator na zielonej kostce sprawdzałem sprawdzałem rowniez grube przewody na (gong) i jest przejscie czyli mata cała.. Teraz pytanie czy to faktycznie Termistator i czy wymieniacie go na nowy czy kable od niego sie przerywaja ??? Jest mozliwosc do kupienia podobnego  termistatora w jakims elekrycznym ??

Może być że czujmik wcale nie jest do wymiany. ?

W dniu 7.01.2015 o 21:18, Bromchit napisał:

U mnie zwarcie było przy samym czujniku tam gdzie lutowane są do niego kabelki... . :wink:

Nie tylko u mnie był ten problem poczytaj temat. 

Opublikowano
42 minuty temu, Bromchit napisał:

Może być że czujmik wcale nie jest do wymiany. ?

Nie tylko u mnie był ten problem poczytaj temat. 

Oj czytałem bardzo dokładnie tylko chciałem zapytać czy czujnik da się wymienić, gdy kabelki od tego termistatora sa uwalone plecy również nie grzeją tak ? 

Opublikowano

Tak, nic nie grzeje. 

Oczywiście czujnik da się wymienić, jest przylutowany do kabelków. 

Edytowane przez Bromchit

Opublikowano

Witam, przestało działać mi grzanie foteli w B7. Podłączyłem vcdsa i w klimatroniku na 21 bloku mam takie oto wartości. Grzanie wyłączone, a pokazuje prawie 60 stopni. Możliwe, że czujnik walnięty i dlatego się nie włącza?

IMG_20191130_150018.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jaki termistor zastosowac najlepiej do fotelow z uwalonym czujnikiem ? 

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam panowie .Czy takie czujniki podejdą do foteli ? Mam zwarcie czujnika temperatury i nie grzeje fotel Czy polecacie coś innego i może lepszego

ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro za 1,40 zł - Termistor NTC 10k Ohm 5% Czujnik Temperatury 2 szt (9107821149). Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących!