Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nie działa ogrzewanie fotela w Audi A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak, fotel kierowcy nie grzał, sprawdziłem vcdsem odpowiednie grupy i pokazywało cały czas wysoką temperaturę na fotelu kierowcy, na fotelu pasażera który normalnie działał, temperatury były ok. Po wymianie śmiga już 3 rok.

Edytowane przez ulisses

Opublikowano
25 minut temu, ulisses napisał(a):

Tak, fotel kierowcy nie grzał, sprawdziłem vcdsem odpowiednie grupy i pokazywało cały czas wysoką temperaturę na fotelu kierowcy, na fotelu pasażera który normalnie działał, temperatury były ok. Po wymianie śmiga już 3 rok.

U mnie prawie tak samo  z wyjątkiem że  u mnie  nie grzeje  jeden jak i drugi 

Opublikowano

pamięta ktoś może które piny trzeba zasilić od siedziska  żeby zaczęło grzać?image.png.c8923d7848f8a1a9055d3e4a59485bd7.png

Opublikowano

Przeczytaj wątek od początku, bo jest w nim wielokrotnie jest podana pinologia.

Opublikowano

Panowie a ja mam taki problem, niedawno to zauważyłem gdy ustawię grzanie mojego fotela na 1 to po chwili zaczyna parzyć ale tylko pod udami, reszta fotela nie grzeje, w czym problem ?

Opublikowano

Podłącz pod komputer i sczytaj błędy. 

Opublikowano

Klimatronic nie pokazuje żadnych błędów

Opublikowano
15 minut temu, pawlo_SL napisał(a):

Klimatronic nie pokazuje żadnych błędów

Pełny autoscan. 

Opublikowano

Panowie może ktoś pomoże , elektrycy samochodowi mnie zbywają, nie wiem czy nie potrafią  czy nie chcą ,  do rzeczy, nie grzeją mi przednie fotele , podłączyłem obdeleven  i wyskoczył mi błąd jak poniżej , więc udałem się do tapicera żeby zdjął tapicerke i okazało się że kabelek przy macie pęknięty więc został polutowany lecz fotel nadal nie grzeje, na zielonej złączu które wychodzi z podłogi brak zasilania, sprawdziłem w bloku nr 20 i  sterowanie z klimatronic reaguje poprawnie  lecz czujnik cały czas widzi 112 stopni , co o tym sądzicie, proszę o pomoc bo mam już dość  tego tematu , za długo to już trwa a ja nadal w czarnej du..... 

Screenshot_20230224_182902_com.voltasit.obdeleven.jpg

Screenshot_20230224_182500_com.voltasit.obdeleven.jpg

Opublikowano

Może wydaje się to zbyt proste ale masz błąd opisany jako Czujnik temperatury siedzenia kierowcy.

Do tego czujnik pokazuje 112°C więc jak myślisz co trzeba sprawdzić i wymienić ??

Edytowane przez Elhape

Opublikowano
12 minut temu, Elhape napisał(a):

Może wydaje się to zbyt proste ale masz błąd opisany jako Czujnik temperatury siedzenia kierowcy.

Do tego czujnik pokazuje 112°C więc jak myślisz co trzeba sprawdzić i wymienić ??

No tak tylko ze fotel pasażera też nie grzeje  a błędu tego fotela  nie pokazuje, kabelek od maty  również był urwany  a błąd bił  mianowićie czujnika 

Opublikowano

Ktoś coś podpowie ?  Napewno jest ktoś tu taki co przerabiał ten sam temat 

Opublikowano

U pasażera prawdopodobnie przerwany drut w macie i nie grzeje, a u kierowcy czujnik.

Opublikowano
57 minut temu, Langista napisał(a):

U pasażera prawdopodobnie przerwany drut w macie i nie grzeje, a u kierowcy czujnik.

U kierowcy  też miałem przerwany drut, po polutowaniu  kabelka przejście po maćie jest ale  fotel nadal nie grzeje , mało tego czujnik widzi temp 112 stopni  i na fotelu kierowcy też czujnik widzi 112 stopni,  jest jakiś sposób na sprawdzenie czujnika ? 

Opublikowano

Nie wiem, @black_edition robi takie maty, jego możesz zapytać. Lutowanie takich drutów to nie jest dobry pomysł, one się grzeją i lut szybko puści albo pęknie od siedzenia na nim.

Opublikowano

Lutowany był kabel  który jest w izolacji a nie drut w macie 

Opublikowano

Panowie a ma  ktoś jakąś teorie na to dlaczego  climatronik nie puszcza wogóle prądu  na zasilanie foteleli ? 

Opublikowano
2 minuty temu, Miłośnik napisał(a):

Panowie a ma  ktoś jakąś teorie na to dlaczego  climatronik nie puszcza wogóle prądu  na zasilanie foteleli ? 

Błędy?

Opublikowano

Raz po raz wyskoczy ten ale dziw bo zasilania  nie mam na fotelu kierowcy oraz pasazera a błąd mówi tylko o fotelu kierowcy 

Screenshot_20230224_182902_com.voltasit.obdeleven.jpg

Screenshot_20230224_182500_com.voltasit.obdeleven.jpg

Opublikowano

Jak czujnik temp. ma usterkę ogrzewanie fotela zostaje deaktywowane. W przeciwnym razie grzałoby w nieskończoność.

Edytowane przez Muskel1