Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Listwy Dekory LED

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

z przodu wyciągasz wtyczke od guzików elektrycznych szyb, tam masz brązowy kabelek i to jest masa (minus). zasilanie (12V) masz na kabelku szaro-niebieskim. tył jak masz korby to przez słupki samo 12V ledów ciągniesz do podświetlanych kratek kolor taki sam jak w drzwiach przednich, a mase dajesz do brązowego kabla przy wtyczce w słupku.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

no i super ! teraz już wszystko wiem :)

dzieki !

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Da rade śmiało zakładaj

naciepane z GT-I9195

Opublikowano
  • Autor

ja jebie jakie to drogie na allegro :facepalm:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, jakie diody LED polecacie? Zamontowałem zwykłe z silikonem i niestety jest taki efekt punktowy. Czytałem o mlecznych, ale nie mogę nic znaleźć pod taką nazwą. Chodzi mi o kolor ładny czerwony.

Bardzo proszę o pomoc.

Opublikowano

Witam, jakie diody LED polecacie? Zamontowałem zwykłe z silikonem i niestety jest taki efekt punktowy. Czytałem o mlecznych, ale nie mogę nic znaleźć pod taką nazwą. Chodzi mi o kolor ładny czerwony.

Bardzo proszę o pomoc.

przede wszystkim musisz kupić ledy które sa wąsko rozstawione czyli 6 ledów na 5cm inaczej a nie standardowo 3 ledy na 5cm. kupisz w każdym markecie tego typu ledy

Opublikowano

Kolego ja ok roku temu kupiłem czerwone rolka 5m za ok 70pln w leroy merlin. Nie ma efektu punkciaka. Nie wiem ile diod jest na 5cm, ale robi to u mnie robote. Standardowo- nie brac najtanszych.

Pozdrawiam.

Opublikowano

OK, dziękuje za pomoc. Takich taśm LED będę szukać.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Te "droższe" tasmy posiadają często mocniejsze ledy w mniejszej ilości. Mogą mieć 300 a nawet 150 led/5m. Tutaj potrzeba jak największei ilości nie za mocnych diodek.

Trzeba więc brać tasmy oznaczone jako 600led/5m co daje 6 diod na każde 5cm tasmy! (wiem, skomplikowany rachunek :decayed: , ale to jest bardziej obrazowe), na diodach typu 3528 i NIE w silikonie - powoduje on często przegrzewanie się struktur i osłabienie świecenia a potem "spalenie" diodek.

Warto też bardziej się zagłębić co się kupuje i wziąć na białym podkładzie zamiast brązowego oraz taśmę o szerokości 8mm (są też 10mm i 12mm).

Edytowane przez pawelosinski83

Opublikowano

pawelosinski83 piszesz dużo prawdy, ale w jednym miejscu się mylisz. Diody w silikonie nie odprowadzają tak ciepła jak te "luzem" silikon przezroczysty nie jest dobrym wymiennikiem ciepła.

Opublikowano

No właśnie to napisałem... Że NIE w silikonie, bo te w silikonie mogą się przegrzewać... Czytaj uważnie ;-)

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez pawelosinski83

Opublikowano
  • Autor

co Wy tu za głupoty siejecie... :facepalm: proszę o zamknięcie wątku.

Opublikowano

co Wy tu za głupoty siejecie... :facepalm: proszę o zamknięcie wątku.

To znaczy?

Dużo ledów się w życiu namontowałem więc wiem o czym mówię, i na pewno nie są to głupoty...

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Kaju, co masz na myśli pisząc głupoty?

Paweł, fakt, czytałem nie uważnie

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

nie odczułem żeby moje silikonowe się grzały. ledy? to raz. dwa. dałem w silikonie i bez i te bez silikonu (300/5m) waliły punktowo. w silikonie sporo lepiej rozprowadziły. nie porównujmy montażu ledów w pomieszczeniach mieszkalnych czy innych większych powierzchniach do tego, co mamy za dekorem czyli niewiele... :hi:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

serio nikt jeszcze nie robił tego w B5? Ja dziś rozpocząłem pracę, jutro postaram się to skończyć, ale cieżko z czasem.. Praca :huh:

nie polecam nikomu wstawiać ledów za dekory w b5, dużo pracy, każdy dekor praktycznie trzeba przerabiać. Ja muszę u siebie poprawić to jeszcze...
20160810_203701.jpg

Opublikowano
  • Autor

jakby światło szło rôwnomiernie, to byłoby spoko

Opublikowano

serio nikt jeszcze nie robił tego w B5? Ja dziś rozpocząłem pracę, jutro postaram się to skończyć, ale cieżko z czasem.. Praca :huh:

nie polecam nikomu wstawiać ledów za dekory w b5, dużo pracy, każdy dekor praktycznie trzeba przerabiać. Ja muszę u siebie poprawić to jeszcze...

20160810_203701.jpg

Jakie ledy? celowo światło z 2 stron?

Oj tam zaraz "nie polecam" ;-)

Napisano dziś, 03:40

jakby światło szło rôwnomiernie, to byłoby spoko

3:40 napier... na telefonie?? "miszcz" ;-) pokemonów szukałeś? ;-)

Opublikowano
  • Autor

powiem Ci tak... i nie zrozum mnie źle...

jakby doba miała 6 godzin więcej, to może dwie bym pospał... :wink: