impulse1 Opublikowano 28 Listopada 2014 Opublikowano 28 Listopada 2014 Witam Czy ma ktoś jakiekolwiek opinie na temat chiptuningu z wejherowa?znalazłem aukcję na allegro i zastanawiam się nad wizytą. http://allegro.pl/chip-tuning-tdi-cdi-jtd-hdi-usuwanie-fap-dpf-i4806861551.html
Bieniek Opublikowano 28 Listopada 2014 Opublikowano 28 Listopada 2014 Nie byłem,ale słyszałem średnie opinie.
impulse1 Opublikowano 28 Listopada 2014 Autor Opublikowano 28 Listopada 2014 Nie byłem,ale słyszałem średnie opinie. no właśnie, cena jest zastanawiająco niska więc mam pewne obawy
jozek726 Opublikowano 28 Listopada 2014 Opublikowano 28 Listopada 2014 albo do turboelity , do końca grudnia maja taką samą cenę jak w aukcji
grzes283 Opublikowano 28 Listopada 2014 Opublikowano 28 Listopada 2014 Polecam TurboElitę, super podejście i gwarancja rzetelnie wykonanej roboty A i cena dosyć niska, choć wydaje mi się, że ostro spadają ceny tego typu usługi. Kilka lat temu ciężko było coś niżej niż 800zł - bez hamowni znaleźć. Teraz spokojnie za 700 zł z hamownią się znajdzie. No są i takie zakłady, które 1100 zł krzyczą twierdząc, że nie robią na gotowcach, tylko piszą program, a nie jak większość zakładów Nie znam się na tym, ale wydaje mi się, że to wszystko jest jeden ch.... Wgrywają gotowca i wtedy dopiero "docierają" go pod auto. Dzwoniłem kiedyś w mojej sprawie do zakładu w Gdansku. Koszt 700 zł Oczywiście pisany program, nie gotowiec. To teraz zaskoczyłem Pana, że mam u siebie pompki z 2.5 TDI On się pyta, czy to jeździ?, Mowię, że normalnie, nawet mam wrażenie, że jakby był zrywniejszy, ale nie hamowałem go jeszcze. No to Pan mnie uświadamia, że program do mnie będzie droższy, bo trzeba robić go indywidualnie ( to nie to samo, co pisać pod silnik klienta???) Wychodzi z tego, że do standardowego 1.9 na seryjnych gratach piszą program, a dla 1.9 na zmienionych gratach robią go indywidualnie pod silnik Czyli masło maślane.....dlatego trzeba się udać do zaufanego zakładu
marcin4x4 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Opublikowano 16 Grudnia 2014 (edytowane) Polecam TurboElitę, super podejście i gwarancja rzetelnie wykonanej roboty chyba że przyjeżdżając czwarty raz na umówiony termin znowu słyszysz "nie mamy czasu", bo my kolejnego 1,9 mielimy cały dzień.... Nie fabryczne auto wymaga więcej pracy więc program ma prawo być droższy, po wymianach robionych nie wiadomo gdzie i nie wiadomo na co nigdy nie wiesz co wyjdzie. Teraz spokojnie za 700 zł z hamownią się znajdzie. No są i takie zakłady, które 1100 zł krzyczą twierdząc, że nie robią na gotowcach, tylko piszą program, a nie jak większość zakładów 1,9 fachowiec na kolanie zrobi i będzie igła. Nie dziw się ze na stary i rozgryziony silnik ceny spadają. Po za tym jak fachur przerobił ileśćdziesiąt takich jednostek to ma swoje "gotowce", przez co swoje mam na myśli swojego autorstwa a nie z sieci. Niektórzy mają wyższe ceny bo się szanują. w EDC15 nie ma magii... ale spartolić można wszystko. 2 lata gwarancji pytał ktoś na co ?? kolejny temat o tym samym ? Edytowane 16 Grudnia 2014 przez marcin4x4
gregor10 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Polecam TurboElitę, super podejście i gwarancja rzetelnie wykonanej roboty chyba że przyjeżdżając czwarty raz na umówiony termin znowu słyszysz "nie mamy czasu", bo my kolejnego 1,9 mielimy cały dzień.... Nie fabryczne auto wymaga więcej pracy więc program ma prawo być droższy, po wymianach robionych nie wiadomo gdzie i nie wiadomo na co nigdy nie wiesz co wyjdzie. Teraz spokojnie za 700 zł z hamownią się znajdzie. No są i takie zakłady, które 1100 zł krzyczą twierdząc, że nie robią na gotowcach, tylko piszą program, a nie jak większość zakładów 1,9 fachowiec na kolanie zrobi i będzie igła. Nie dziw się ze na stary i rozgryziony silnik ceny spadają. Po za tym jak fachur przerobił ileśćdziesiąt takich jednostek to ma swoje "gotowce", przez co swoje mam na myśli swojego autorstwa a nie z sieci. Niektórzy mają wyższe ceny bo się szanują. w EDC15 nie ma magii... ale spartolić można wszystko. 2 lata gwarancji pytał ktoś na co ?? kolejny temat o tym samym ? Lepiej bym tego nie ujął
Rekomendowane odpowiedzi