Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Coś jest nie tak. Termostat?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A sprawdzić ten czujnik mogę tylko przy pomocy kabla i porównać temperatury na blacie i na kompie czy są inne ?

Opublikowano

zawsze możesz

Opublikowano

Oki dzięki Dev!

Dzwoniłem pytałem i ori termostat 108 zł a z wahler 37.50 zł ;) Tak więc co polecacie ? Z tego co wiem to wahler robi to dla audi te części ? Ktoś miał montowal ten termostat firmy wahler ?

Opublikowano

Ja montowalem wahlera z allego poltora roku temu i dziala bezproblemowo. Ja mam do pracy 5,5km. Przy temp -2 osiagam 70-75stopni, dodam ze nie mam narazie zalozonej oslony dolnej jak i gornej. Kiedys gorzej sie nagrzewal, ale zmienilem plyn chlodzacy z jakiegos zielonego gowna na ori g12+ i odrazu zaczol lepiej grzac :)

Opublikowano

A w jakiej cenie jest ten ori płyn ?

Opublikowano

Montowalem wahlera miesiac temu ponad 2000 km i bajka pozdrawiam

Ps. Temat walkowany tysiac razy

wystrugane jednym palcem na szybkosci wiec badz wyrozumialy

Opublikowano

ja zaplacilem za 2 butelki koncentratu G12+1,5l z przesylka 80zl z allegro i rozrobilem 1:1 z woda destylowana. Teraz widzialem ze sprzedaja g13, to podobno to samo jakby co.

http://allegro.pl/plyn-chlodniczy-g12-g13-vw-audi-skoda-oryginal-i4829951303.html

Edytowane przez Chadury89

Opublikowano

Ja dzwoniłem do mojego mechanika i powiedział ze płyn ten g12 do audi 5l 37zl jakoś tak.

A gdy wymienialiscie termostat, to uszczelkę tez dawaliscie nowa ? I czy w ogóle ona jest w zestawie z termostatem czy nie ?

Opublikowano

Powinna byc ale tylko w podrobie, przy ori kupujesz osobno.

Opublikowano

Aha, jutro zadzwonię i się zapytam. A trzeba ja w ogóle wymieniać czy nie ?

Opublikowano

Jo

Opublikowano

A zna ktoś numer oryginalnej części /termostatu

Opublikowano

witam,

te same obajwy jak w pierwszym watku. wymiana termostatu 60zl z robocizna.

od tej pory 90 stopni trzyma nawet na eco-drivingu w obecnej temperaturze. Przed wymiana mial temperature 75-80 - przy 40 km to sklonilo mnie do wymiany.

pozd.

michal

Opublikowano

Ja również wczoraj wymieniłem termostat na wahler i jestem jak na razie zadowolony ;) Bite 90 i ani niedrgnie; )

Dzisiaj temperatura -4°C i bez problemu weszło na 90°C po przejechaniu około 20 km ;)

Edytowane przez tipmaniak

Opublikowano

Po przejechaniu 10 kilometrów temperatura silnika max 60 stopni i chłodnica ciepła. Termostat jest uszkodzony gdyż nie powinien się otwierać przy takiej temperaturze.?

Opublikowano

Po przejechaniu 10 kilometrów temperatura silnika max 60 stopni i chłodnica ciepła. Termostat jest uszkodzony gdyż nie powinien się otwierać przy takiej temperaturze.?

Termostat się pewnie zaciął w pozycji otwartej. Wymiana na Wahlera/oryginalny i będzie dobrze.

Opublikowano

Jestem w stanie sam wymienić? Trzeba zdjąć pasek?

Opublikowano

Ja z swoim Avf byłem u mechanika ale spokojnie sam to wymienisz ;) wystarczy zdjąć obudowę silnika, odkręcić ta taka kopułke z przewodem wyjąć termostat i oring ( taka okrągła uszczelka ), włożyć nowy termostat, później oring i zakręcić, zalać płynem, włączyć auto, dolewac płynu bo będzie ubywwc go i to wszystko :) Aha zanim odkrecisz musisz obudowę spod silnika zdjąć i dać jakiś pojemnik żeby płyn ci tam splynol no i musisz sobie kupić na dolewke trochę płynu ;) Tak to robił mój mechanik nie ja !:) Pzdr. ;)

Edytowane przez tipmaniak

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Zaslon całą chlodnice i zobacz czy cos sie zmieni

Dev i ty takie rzeczy...

A sprawdzić ten czujnik mogę tylko przy pomocy kabla i porównać temperatury na blacie i na kompie czy są inne ?

Sprawdzisz ale tylko wyraźną roznice w odczycie pomiedzy dwoma czujnikami zabudowanymi w jednej obudowie. A przecierz oba moga byc juz trafione i co wtedy... Prawidłowo to tylko z miernikiem w lapkach i odnoszac odczyty do wzorcowej chatakterystyki - ma tam naniesione wlascowe pole (zakresy) pracy
Opublikowano

Po zakupie Auta zmienilem plyn,termostat i czujnik G62 bo pokazywal glupoty. Przy dodaniu mocniejszym gazu temperatura spadala. Po wymianie tego auto przy temp minusowej lapie 90 stopni. Clima chodzi. Auto krece do 2 tys takze nie zamocno