Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6]Prosze o opinie o polerowanych 18" od A8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

zamierzam usadzic swoja b6 sedan na polerowanych 18tkach MAM8 + gumy wiadomo 225:40:18 zdjecia nie zalaczam bo napewno kazdy wie o jakie chodzi..

i w zwiazku z tym moje pytanie do uzytkownikow tych felg:

Jak wam sie jezdzi na tych felach?? nie tlucze na dolach za bardzo?? mieliscie juz przygody z prostowaniem??

czy lepiej wsadzic te same ale 17tki??

pozdr. i czekam na odpowiedzi:)

Opublikowano

Bierz 18" B6 ma dość masywną budę. Widziałem ten model na różnych rozmiarach felg i według mnie 18" pasują. Mniejsze rozmiary to wyglądają na małe w stosunku do samochodu :tongue4: Co do komfortu to napewno będzie tłukło. Sam śmigam na 17" + twardy zawias H&R w B5 więc tłucze i to mocno. Ale coś za coś. Autko się fajnie będzie prezentowało :> Kiedyś jak zmienię na B6 to alu będą własnie te co ty chcesz założyć - MAM8 rozmiar 18" albo i większe :tongue4: Co do prostowania to niech się ktoś z posiadaczy wypowie. Według mnie na każdą felgę od 17" wzwyż trzeba uważać, nieważne jak dobrze by była wykonana.. Sam nieraz zwalniam albo się praktycznie zatrzymuje przy rozmijaniu żeby nie wpaść w jakąś dziurę. Ale jak już napisałem coś za coś.

Opublikowano

to piekne felgi sam chcialbym takie miec ale gosciu mi zaoferowal za 2500 z oponami ale to za wysoka cena jak dla mnie i mam 17`... No i niestety ostatnio jedna skrzywilem. Nie bije ale na wulkanizacji powiedzieli ze krzywa jak zmienialem oponki. ALe mysle ze i na 18 da sie spokojnie jezdzic chociaz mojemu koledze na 18` i gwincie weitec`a pekl jeden z wahaczy :kwasny:

Opublikowano

posiadam dokładnie takie, są OK , jejździ się OK , rozmiar 18 to najlepszy kompromis , nie kupuj jakiś podrób :wink4:

Opublikowano

Od jakiegoś czasu jeżdze na MAM7 rozmiar 18 :kox: i miałem podobny dylemat czy założyć 17 (niby lepszy komfort ) ale ostatecznie zdecydowałem się na 18 i nie żałuje takiego wyboru a co do trwałości-twardości felg nie kupuj żadnych tanich podróbek ( plastelina).

Opublikowano

Jeżdzę na 18''. Daje rade ;) Ale na krawężnik jeszcze nigdy nie wjechałem i mam swoje ścieżki, tzn. są drogi, których unikam. W trasie, na koleinach potrafi wyrwać kierownicę, za to ostrzejsza jazda sprawia niezła frajdę.

Gość puchatek27
Opublikowano

Ja mam takie kola na sprzedaz( chyba,ze o inne ci chodzi) - te na zdjeciu :good::cool1:

Opublikowano

skovroon jęsli do sedana B6 to tylko 18' kupuj, najlepszy kompromis :wink4:

Opublikowano

Rysio z klanu jeździ na 18" więc i Ty powinieneś je kupić..

Opublikowano

Rysio z klanu jeździ na 18" więc i Ty powinieneś je kupić..

rysio z klanu jezdzi na rolkach :D
Opublikowano

nawet nie żartuj, min 18" :kox:

Opublikowano

Witam

zamierzam usadzic swoja b6 sedan na polerowanych 18tkach MAM8 + gumy wiadomo 225:40:18 zdjecia nie zalaczam bo napewno kazdy wie o jakie chodzi..

i w zwiazku z tym moje pytanie do uzytkownikow tych felg:

Jak wam sie jezdzi na tych felach?? nie tlucze na dolach za bardzo?? mieliscie juz przygody z prostowaniem??

pozdr. i czekam na odpowiedzi:)

odswiezam temat. Pytanie do nieco obeznanych:

MAM produkuje felgi dla audi czy poprostu robi podrobki??

ciagle sie waham nad tymi mam8 opinie u wulkanizatorow o nich nie sa zbyt dobre (oczywiscie chodzi tylko o 18") koledzy ktorzy jezdza na tych felgach powiedzcie mi naprawde czy bede musial odwiedzac zaklad od prostowania co tydzien??grin naprawde sa takie miekkie jak mowia wulkanizatorzy??:|

Opublikowano

Jak kupisz ori to nie powinieneś mieć problemów z prostowaniem. Chyba że jakieś plastelinowe zamienniki to wtedy będziesz odwiedzał wulkanizatorów. Może dlatego Ci wulkanizatorzy tak na nie narzekają bo przyjeżdza dużo podróbek do nich.

Opublikowano

Unikaj repli...bo po sezonie bedziesz zdołowany :decayed:

Opublikowano

Unikaj repli...bo po sezonie bedziesz zdołowany :decayed:

repli masz na mysli MAM8 ??? czy wloskie "cuda"??