Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pytanie o KATA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie po wymianie tłumików samochód nadal jest trochę za głośny, kupiłem go bez kata wiec pewnie tu jest przyczyna. Czy można kupić używanego i dołożyć go? Nowy trochę kosztuje :)

Opublikowano

Można ale nie masz gwarancji, że kupujesz sprawny - moze być wypalony który będzie głośny albo może zamulić Ci auto jak będzie przytkany

Opublikowano

Ja wycinałem kata i w jego miejsce dałem tłumik przelotowy. Nie było różnicy w dźwięku . Zobacz w jakim stanie masz plecionkę i pozostałe tłumiki.

Opublikowano

Moze nadal masz gdzies nieszczelnosc ja nie mam kata a sama pusta puszczke i dziwek jest metaliczny przez to wyższych obrotach :angry: ale nie moge powiedzieć ze jest głośno :) Montowanie kata zeby wyciszyć układ troche słabe rozwiazanie wg. mnie jak wszyscy sie ich pozbywaja, silnik ma bez niego lzej ;)

Opublikowano
  • Autor

Posprawdzam wszystko :)

Opublikowano

Panowie żeby nie zakładać nowego tematu , jak wytnę kata w AHU to zostawić pustą puszkę czy wspawać w puszkę rurkę ?? jaki będą plusy i minusy ?

Opublikowano

jak wytnę kata w AHU to zostawić pustą puszkę czy wspawać w puszkę rurkę ??

wspawac w puszke rurke bo bedzie brzeczalo w wydechu, nie mowiec ze przeplyw bedzie do duszy....

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

odświeżam temat, jaki kupić żeby wyciszyć dźwięk ? jakiś ori ? nie ori ? co polecicie ?

Opublikowano

zamawiasz coś takiego : http://allegro.pl/katalizator-zwezka-tlumik-strumienica-hit-nowosc-i5007470847.html

wspawasz to w miejsce katalizatora i będzie git, żadnego brzęczenia i wydech powinien się wyciszyć przez to zwężenie.

dodatkowo sprawdź w jakim stanie jest złącze elastyczne (plecionka), bo może warto to wymienić razem z tym tłumikiem. polecam plecionki firmy fischer.

Opublikowano
  • Autor

muszę wyciszyć ten dźwięk :) myślałem, żeby wstawić normalny katalizator, ale cena też odstrasza :)

Opublikowano
  • Autor

i jest w miarę tanie :)

Opublikowano

Też mnie interesuje lekkie wyciszenie tłumika ale u mnie skończy się na wymianie całości od początku do końca. Środkowy i końcowy mam przegnity (jeszcze oryginał). Ja zaryzykuje i kupie ten z linku. Ze 3-4 lata powinien wytrzymać przy moich przebiegach.

Edytowane przez Mesiah

Opublikowano
  • Autor

ja wymieniłem środkowy i końcowy, też dawały o sobie znać :) wyciszył się, ale nie do końca :) jak wytrzyma 4 lata to byłbym zadowolony :D

Opublikowano

Jak nie będziesz upalał to da radę.

Opublikowano
  • Autor

upalał w jakim sensie ? :D

Opublikowano

Żebyś nie zaglądał za często na czerwone pole obrotomierza.

Opublikowano
  • Autor

praktycznie tego nie robię :D

Opublikowano

Bo i nie ma po co przy tym silniku. Powyżej 5 tyś dostaje zadyszki.

Opublikowano

BF nie wiem czy o tym Ci pisałem, tak się zastanawiałem czy będziesz tym zainteresowany bo również mam taki w ofercie, to przelotowy dedykowany tłumiczek który zastępuje kata ale jest wzachowanej formie jak OEM