AdrianS Opublikowano 22 Marca 2016 Opublikowano 22 Marca 2016 Odświeżam temat pytanie o tylne łożysko jakiej firmy zakładaliście ewentualnie polecacie FAG, ABS, SKF, FEBI, MAPCO rozpiętość cenowa 150 - 400 zł http://www.czesciauto24.pl/oen/4h0498625a
darusch Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Czy ktoś może podac numer katalogowy łożyska przedniego? Odezwalo się u mnie i planuje na dniach wymienić. A4 b8 2.0 177km. Quattro jeśli to ma znaczenie
czajul Opublikowano 1 Maja 2016 Opublikowano 1 Maja 2016 Jak najlepiej zdiagnozować które łożysko szumi?
AdrianS Opublikowano 4 Maja 2016 Opublikowano 4 Maja 2016 U mnie problem pojawił się dość dziwny sorki, że podłączam się do tematu. W pierwszym momencie obstawiałem łożysko tylne (przy prędkości 80km/h poodjęciu gazu słychać huczenie) już byłem zdecydowany wymienić ale drugi warsztat wykluczył łożysko a zwrócił się w kierunku wymiany/poziomu oleju w tylnym moście quattro czy ktoś coś w tym temacie?
juzek114 Opublikowano 20 Maja 2016 Opublikowano 20 Maja 2016 Witajcie , mam dp wymiany ten dolny wahacz który mocuje się do belki w dwóch miejscach. Mam juz taki używany z piasta , tylko ta piasta mi się zbytnio nie podoba, trochę lozysko jakby szumialo. Jest jakis problem zeby wyciągnąć moja piaste z lozyskiem i wlozyc do tego nowego wahacza ? Wystarczy tą jedną śrubę w środku wykręcić i ona wyjdzie ?
vex87 Opublikowano 12 Czerwca 2017 Opublikowano 12 Czerwca 2017 Wiecie może jakiej firmy są ori łożyska montowane w ASO?
bin85 Opublikowano 19 Września 2017 Opublikowano 19 Września 2017 Przednie z tego co pamiętam to ori było FAG
Vandit RF Opublikowano 22 Stycznia 2018 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Czy łożysko będzie słychać już na małej prędkości?
megafaka Opublikowano 22 Stycznia 2018 Opublikowano 22 Stycznia 2018 1 godzinę temu, Vandit RF napisał: Czy łożysko będzie słychać już na małej prędkości? ..zależy w jakim stopniu jest zużyte..ktoś wyżej już napisał prostą zasadę - podnieś i pokręć kołem ...
bin85 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Opublikowano 23 Stycznia 2018 18 godzin temu, megafaka napisał: ..zależy w jakim stopniu jest zużyte..ktoś wyżej już napisał prostą zasadę - podnieś i pokręć kołem ... To też nie zawsze się sprawdza 1
Jaski19 Opublikowano 22 Lutego 2018 Opublikowano 22 Lutego 2018 Panowie podczepię się do tematu... a czy łożyska lub piasty mogą tak "głucho" stukać? u mnie z tyłu coś stuka... wymieniłem górne mocowania i łączniki staba ale nie pomogło. sprawdzałem zawieszenie na 2 stacjach, amorki są ok po 82% (żółte Fk - zawieszenie 1-Ba), luzów nie ma na wahaczach (auto stało na kołach), jednak po otwarciu tylnej klapy i ruszaniu auta góra/dół widać i czuć luz na tylnych kołach.... o co kaman?
Jaski19 Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Opublikowano 23 Sierpnia 2019 I okazało się, że u mnie stukały amortyzatory. Co do kręcenia kołem to możesz nie usłyszeć łożyska chyba, że masz hamulce w świetnym stanie ? i nic w nich nie trze podczas obrotu koła. 1
łukaszenko258 Opublikowano 17 Maja 2023 Opublikowano 17 Maja 2023 Znalazłem łozysko do tyłu ale jest razem z piasta. Czy jest szansa zebym dokupił samo łozysko i je wymienił? Stosował ktos taki zabieg? Gra warta swieczki?
Boddah Opublikowano 28 Czerwca 2023 Opublikowano 28 Czerwca 2023 Raczej nie - trafniejsze pytanie: Tylko po co chcesz szukać samego łożyska? Właśnie wymieniam i kupiłem łozysko z piastą i pierścieniem ABS - w zestawie śruba i kapsel <FEBI> Nie rozumiem celu poszukiwania samego łożyska, gdy najtańsze zamienniki widziałem za 100 pln a sam kupłem do siebie febi - 206pln/szt W dniu 17.05.2023 o 18:17, łukaszenko258 napisał(a): Znalazłem łozysko do tyłu ale jest razem z piasta. Czy jest szansa zebym dokupił samo łozysko i je wymienił? Stosował ktos taki zabieg? Gra warta swieczki?
Rekomendowane odpowiedzi