dominio_1 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Witam wszystkich od niedawna jestem posiadaczem audi a4 b5 1.8 t nie mialem wczesniej auta z turbina i nie do konca wiem jak reagowac na te auto Chodzi mi o to ze po odpaleniu silnika auta pracuje na wysokich obrotach okolo 1100 obrotow przez 30/40 sekund,pozniej obroty spadaja 900 i tak juz zostaje. zastanawiam sie czy tak poprostu ma byc czy jest to jakis problem .wyglada dla mnie to tak ze turbina jest "podgrzewana" dodam jeszcze ze silnik pracuje na tych wysokich obrotach dosyc glosno a pozniej sie wycisza.nie wiem czy dobrze opisalem ten problem,nie jestem dobry w opisywaniu usterek pozdrawiam
Marcin850527 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zdecydowanie tak ma byc:) Przynajmniej ja mam tak samo i kolega który ma 2.0 ALT
Łukasz13 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Normalne że ma wyższe obr. po odpaleniu, w prawie wszystkich autach tak jest...
dominio_1 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2014 ok dzieki przynajmniej jeden "problem " zwiazany z autem zalatwiony. tylko dalej sie zastanawiam jaki jest w tym cel? te obroty po to sa wyzsze zeby podgrzac turbine?
jacek70 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Można powiedzieć że to tak jak by ssanie. To normalne, i tak mają wszyscy.
zwalowy Opublikowano 22 Grudnia 2014 Opublikowano 22 Grudnia 2014 ssanie-norma gdyby non stop to juz wiele przyczyn ale ZAWSZE jest jedna-zly sklad mieszanki w danej chwili ......a dlaczego to juz inna kwestia:D
Rekomendowane odpowiedzi