siwy26 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Opublikowano 22 Grudnia 2014 czy ma coś wspólnego antena aby sią zaswieciła palemka w liczniku
Vassyli Opublikowano 22 Grudnia 2014 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Ta palemka to antena która jest zamontowana pod tylnym zderzakiem : http://a4-klub.pl/index.php?/topic/968-zegar-radiowy-w-aucie-audi-a4-b6b7/?hl=satelitarny#entry19208 Link do postu w którym znajdziesz . Gdyby coś to mam tą antenę na sprzedaż
Fazii Opublikowano 22 Grudnia 2014 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Ale tu mowa o B5. W zegarach Jaeger jest dokladany z tyłu obudowy moduł, który odpowiada za to, że ta "palemka" się zapala. Teraz mam założone VDO i żadnego dokładnego modułu z tyłu obudowy nie ma a mimo to palemka świeci cały czas. Może się mylę ale moim zdaniem antena o której mówisz nie ma wpływu na pojawianie się palemki.
siwy26 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2014 Ale tu mowa o B5. W zegarach Jaeger jest dokladany z tyłu obudowy moduł, który odpowiada za to, że ta "palemka" się zapala. Teraz mam założone VDO i żadnego dokładnego modułu z tyłu obudowy nie ma a mimo to palemka świeci cały czas. Może się mylę ale moim zdaniem antena o której mówisz nie ma wpływu na pojawianie się palemki. no własnie po zresetowaniu licznika zaswieciła się po 15 min i juz jest ok a wczesniej cały tydzień i nic
mobopx Opublikowano 23 Grudnia 2014 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Ja mam licznik VDO z radiowym zegarkiem i tam z tyłu jest miejsce na dodatkową wtyczkę (chyba 4 pin). Czy to może być miejsce na podłączenie antenki? Pytam, ponieważ ja nie mam żadnej antenki, a mimo to obok zegarka świeci palemka non stop. Mało tego, śmiem twierdzić, że zegarek faktycznie sam się po ostatnim odłączeniu akumulatora ustawił. Na allegro widziałem antenki do zegarków radiowych i to mnie trochę zmyliło że do nowo nabytego licznika takowej nie dostałem. Sprawdzę jeszcze raz odłączając aku, czy zegar sam się zaktualizował.
machina Opublikowano 24 Grudnia 2014 Opublikowano 24 Grudnia 2014 W zegarach VDO antena jest wbudowana.
mobopx Opublikowano 24 Grudnia 2014 Opublikowano 24 Grudnia 2014 I to się aktualizuje raz dziennie jakoś w nocy? Zdaje się, że gdzieś to wyczytałem na forum, ale nie mogę zlokalizować tego wątku.
r7adek Opublikowano 21 Stycznia 2015 Opublikowano 21 Stycznia 2015 I to się aktualizuje raz dziennie jakoś w nocy? Zdaje się, że gdzieś to wyczytałem na forum, ale nie mogę zlokalizować tego wątku. Tu masz wszystko: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/968-zegar-radiowy-w-aucie-audi-a4-b6b7/?hl=%20zegar%20%20radiowy
Rekomendowane odpowiedzi