audicoman Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Biedronki 16" z ET 45 wchodzą bez problemu pod zacisk 320.
brygadzista Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Takie 16” na 100% wchodzą Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Pukol Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Hmm pisałem do ludzi i każdy pisze że ta felga która pochodzi z A6 C6 ma 13.09cm od środka otworu centrujacego do kanty czyli wewnętrznej części felgi więc nie ma szans żeby podeszła chyba że trzeba jednak wyfrezować zaciski z jarzmami pozdro już z tego nic nie czaję...
Dev Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 8 minut temu, Pukol napisał: Hmm pisałem do ludzi i każdy pisze że ta felga która pochodzi z A6 C6 ma 13.09cm od środka otworu centrujacego do kanty czyli wewnętrznej części felgi więc nie ma szans żeby podeszła chyba że trzeba jednak wyfrezować zaciski z jarzmami pozdro już z tego nic nie czaję... widzę że masz strasznie dużo wolnego czasu który lubisz marnować albo z powodu jakis glupich felg nie mozesz spac w nocy zrób to co Ci pisalem
wesz82 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 41 minut temu, Dev napisał: widzę że masz strasznie dużo wolnego czasu który lubisz marnować albo z powodu jakis glupich felg nie mozesz spac w nocy zrób to co Ci pisalem Daj spokoj chlopak nie wie ocb. Ma kilka kol co zakryja to ale woli dalej meczyc. Takie czasy jak ja chcialem sprzedac swoje 16 co przyjma 320 to ludziki psioczyli wiec zostawilem je sobie i poszly do vw...
Pukol Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 (edytowane) Witam grono znalazłem takie oto czy o takie chodzi ? Bo wzór mi się nawet podoba http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6627176691 Edytowane 17 Kwietnia 2018 przez Pukol
Homiczek Opublikowano 15 Września 2018 Opublikowano 15 Września 2018 W dniu 17.04.2018 o 13:56, Pukol napisał: Witam grono znalazłem takie oto czy o takie chodzi ? Bo wzór mi się nawet podoba http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6627176691 i kupiłeś i weszł ja właśnie wróciłem wq.. z garażu bo zakładałem 320 i sie okazało że felga nie wejdzie. A fela to 17" z B8 ET45.... dramat. a zimowe mam jak w linku i jestem ciekawy czy też problem. chociaż zima ma et42 to może stykną te 3mm....
Dev Opublikowano 15 Września 2018 Opublikowano 15 Września 2018 Daj te zaciski to Ci je ogarne i wejdą
Pozioo Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Witam. Założyłem kompletny swap z a6 c6 do b6. Po wielokrotnym odpowietrzaniu pedal jest ciągle miękki. Układ nie jest zapowietrzony, bo pedal nie twardnieje ani nie idzie w podłogę, tylko jest ciągle tak samo miękki. Czy te tarcze z c6 maja jakąś inną wysokość i odsadzenie i nie powinny być w b6 i stąd ten problem? Wszystko ładnie pięknie hamuje, tyle że pedal hamulca nie jest tak zaj*ebisty jak przed wymiana
Pozioo Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 (edytowane) 22 minuty temu, Dev napisał: Pilnowales płynu w zbiorniczku ? Tak, od razu po odpieciu węży, ze starego zacisku założyłem klamre, potem tylko podłączenie zacisku z c6 i podpięcie węża i odpowietrzenie. Próbować jeszcze vagiem na podnośniku? Edytowane 7 Kwietnia 2019 przez Pozioo
Misieqq7 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 dziwne. ja u siebie robiąc przód na 320mm czekając na kolege do pomocy przy odpowietrzaniu odkreciłem lekko odpowietrznik i po chwili płyn poszedł. pozniej ze 3 razy przepuściłem i hamulce brzytwa:) po tygodniu robiłem tył na 288mm i tu tak super nie było. odpowietrzałem 3 razy w odstępach paru dni zanim zaczęło ładnie hamować..
Dev Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 3 godziny temu, Pozioo napisał: Tak, od razu po odpieciu węży, ze starego zacisku założyłem klamre, potem tylko podłączenie zacisku z c6 i podpięcie węża i odpowietrzenie. Próbować jeszcze vagiem na podnośniku? jak masz stare klocki i tarcze to musisz poczekac az sie dotrą
Pozioo Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Godzinę temu, Dev napisał: jak masz stare klocki i tarcze to musisz poczekac az sie dotrą Zrobiłem już z tysiąc kilometrów + kilka razy hamowalem go ze 150-160 do zera żeby to też trochę rozgrzać i minimalna poprawa tylko. Wcześniej tylko dotknąłem pedal i się lądowało na kierownicy a teraz, tak jak pisałem, miękki i niżej bierze. No nic , jeszcze spróbuję może z raz odpowietrzyc teraz
Dev Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 7 minut temu, Pozioo napisał: Zrobiłem już z tysiąc kilometrów + kilka razy hamowalem go ze 150-160 do zera żeby to też trochę rozgrzać i minimalna poprawa tylko. Wcześniej tylko dotknąłem pedal i się lądowało na kierownicy a teraz, tak jak pisałem, miękki i niżej bierze. No nic , jeszcze spróbuję może z raz odpowietrzyc teraz Rozbierz to jeszcze raz i sprawdź co nie halo
Pablo_s-c Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 W dniu 7.04.2019 o 16:57, Pozioo napisał: Tak, od razu po odpieciu węży, ze starego zacisku założyłem klamre, potem tylko podłączenie zacisku z c6 i podpięcie węża i odpowietrzenie. Próbować jeszcze vagiem na podnośniku? Tak, a potem jeszcze raz normalnie z wężykiem i słoikiem z płynem, Odpowietrzałeś wszystkie koła po wymianie?
Wandej Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 W dniu 7.04.2019 o 14:39, Pozioo napisał: Witam. Założyłem kompletny swap z a6 c6 do b6. Po wielokrotnym odpowietrzaniu pedal jest ciągle miękki. Układ nie jest zapowietrzony, bo pedal nie twardnieje ani nie idzie w podłogę, tylko jest ciągle tak samo miękki. Czy te tarcze z c6 maja jakąś inną wysokość i odsadzenie i nie powinny być w b6 i stąd ten problem? Wszystko ładnie pięknie hamuje, tyle że pedal hamulca nie jest tak zaj*ebisty jak przed wymiana To swap z c5. Z C6 niestety tarcze by nie pasowały do B6.
Rekomendowane odpowiedzi