mariusz2288 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Co zrobić żeby przestało skrzypieć?
daro1566 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Opublikowano 6 Stycznia 2015 mój kumpel dał sylikon na około w miejscu gdzie boczek dotyka blachy, jak dla mnie rezultat fajny
sebulba Opublikowano 6 Stycznia 2015 Opublikowano 6 Stycznia 2015 mój kumpel dał sylikon na około w miejscu gdzie boczek dotyka blachy, jak dla mnie rezultat fajny Sylikon ? czy może olej silikonowy
mariusz2288 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2015 Silikon? To raczej kiepski pomysł
mirget Opublikowano 7 Stycznia 2015 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Spróbuj wymienić wszystkie spinki (stare są twarde) potem popsikaj miejsce styku boczka z drzwiami silikonem (pryskaj na drzwi). Sprawdź też mocowanie rączki do boczku. U mnie zadziałało.
Arcadio.Morales Opublikowano 21 Marca 2015 Opublikowano 21 Marca 2015 Co zrobić żeby przestało skrzypieć? I jak rozwiązałeś ten problem? U mnie irytacja sięga zenitu, trzeszczą mi wszystkie 4 boczki .... to jakaś masakra jest. + oczywiści tylna roleta ale już została wyjęta i jest o niebo ciszej. Pojeździłem autem ok. 1 miesiąc i się zaczęło..pooomooocy Nie wiem będę musiał sprawdzić tą akcję z silikonem ale to chyba tak nie powinno być Sprawa ma się tak, obficie potraktowałem wszystkie 4 boczki silikonem w spraju (silikon uniwersalny) Pryskałem na łączenia plastiku z metalem czyli boczek drzwi a drzwi i powiem szczerze że pomogło Od dziś latam sobie w ciszy bez żadnych trzasków
slasher1993 Opublikowano 24 Marca 2015 Opublikowano 24 Marca 2015 Dzisiaj zrobiłęm to samo, dodatkowo wszystkie uszczelki posmarowałem i cisza !
Elvis_P Opublikowano 6 Maja 2015 Opublikowano 6 Maja 2015 Ja miałem tak samo, najpierw stukała mi klapa bagażnika (sedan), regulowałem gumkami, cudowałem, wyjmowałem wszystko z bagażnika i nic . jak stukało tak stukało. Później na dodatek zaczęło się z drzwiami, raz trzeszczały lewe raz prawe. Doprowadzało mnie to do szewskiej pasji. Jeździłem nowym audi, a ciszej było u mojego kolegi w dwuletnim golfie . Zgodnie z waszymi sugestiami użyłem sylikonu w sprayu i nawet pomogło ale nie wyeliminowało odgłosów do końca, a po drugie dość często trzeba było zabieg powtarzać. A wystarczyło podjechać do serwisu. Podczas przeglądu opowiedziałem o moim dramacie serwisantowi który jakimś magicznym sposobem usunął wszelkie niepożądane dźwięki z mojego auta. Rozwiązaniem okazał się smar VW o tym symbolu : G000115A2. Koszt może nie mały bo pojemnik 200 ml jest w cenie około 50 zł ale myślę że starczy mi na dość długo. Od przesmarowania minęły dwa miesiące, a w samochodzie na razie cisza.
alpha_jack Opublikowano 6 Maja 2015 Opublikowano 6 Maja 2015 Ja miałem tak samo, najpierw stukała mi klapa bagażnika (sedan), regulowałem gumkami, cudowałem, wyjmowałem wszystko z bagażnika i nic . jak stukało tak stukało. Później na dodatek zaczęło się z drzwiami, raz trzeszczały lewe raz prawe. Doprowadzało mnie to do szewskiej pasji. Jeździłem nowym audi, a ciszej było u mojego kolegi w dwuletnim golfie . Zgodnie z waszymi sugestiami użyłem sylikonu w sprayu i nawet pomogło ale nie wyeliminowało odgłosów do końca, a po drugie dość często trzeba było zabieg powtarzać. A wystarczyło podjechać do serwisu. Podczas przeglądu opowiedziałem o moim dramacie serwisantowi który jakimś magicznym sposobem usunął wszelkie niepożądane dźwięki z mojego auta. Rozwiązaniem okazał się smar VW o tym symbolu : G000115A2. Koszt może nie mały bo pojemnik 200 ml jest w cenie około 50 zł ale myślę że starczy mi na dość długo. Od przesmarowania minęły dwa miesiące, a w samochodzie na razie cisza. Elvis, Twoim problemem były piszczące uszczelki w drzwiach czy trzeszczące boczki? W którym miejscu "psikasz" w/w specyfikiem?
Elvis_P Opublikowano 6 Maja 2015 Opublikowano 6 Maja 2015 (edytowane) Trzeszczały mi uszczelki ale chyba też stukały zamki. Tak na wszelki wypadek wypsikałem jedno i drugie. Z boczkami to wiem z doświadczenia z poprzedniego auta, że jest więcej roboty. Chyba się nie obejdzie bez zdjęcia tapicerki i wymiany albo przesmarowania spinek. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 7 Maja 2015 przez Elvis_P
st4yKool Opublikowano 10 Lutego 2016 Opublikowano 10 Lutego 2016 Panowie, wiecie moze jaki numer katalogowy maja spinki do boczkow? Tez szukam przyczyny trzaskow i widze ze mi prawy boczek jakby troche nie dochodzil do drzwi w jednym miejscu... Czy jest moze gdzies na forum temat o tym jak zdjac boczek w b8? Dzieki!!
st4yKool Opublikowano 22 Lutego 2016 Opublikowano 22 Lutego 2016 Dzieki, ale okazalo sie jak pewnie w wiekszosci przypadkow.. ze to jednak pie***** podlokietnik.. teraz szukam jakiegos tutoriala jak to rozebrac i obsmarowac czym sie da...
gaciu Opublikowano 23 Lutego 2016 Opublikowano 23 Lutego 2016 Jak zdjąć boczki zobaczysz w tematach typu montaż pakieu oświetlenie QQ1 w dziale Zrób to sam.
st4yKool Opublikowano 23 Lutego 2016 Opublikowano 23 Lutego 2016 Jak zdjąć boczki zobaczysz w tematach typu montaż pakieu oświetlenie QQ1 w dziale Zrób to sam. Tak jak pisalem, boczka jednak nie musze zdjemowac... chce rozebrac podlokietnik i tam poszukac zrodla pierdzenia lub brzęczenia czy może trzeszczenia
gaciu Opublikowano 29 Lutego 2016 Opublikowano 29 Lutego 2016 Sorry... Tak to jest jak się czyta forum po paru głębszych Co do demontarzu podłokietnika to zajrzyj tutaj: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/178414-demontaz-podlokietnika-tunelu-konsoli-srodkowej/
st4yKool Opublikowano 29 Lutego 2016 Opublikowano 29 Lutego 2016 Sorry... Tak to jest jak się czyta forum po paru głębszych Co do demontarzu podłokietnika to zajrzyj tutaj: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/178414-demontaz-podlokietnika-tunelu-konsoli-srodkowej/ dzieki zabiore sie za to w weekend
Gość Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Pany kupilem silikon w sprayu wypsikalem slupki boczki tapicerki i nadal cos trzeszczy podczas jazdy jawnie slysze to przy bokach gdzie jeszcze trza prysnac?
Wihajster Opublikowano 28 Lutego 2017 Opublikowano 28 Lutego 2017 Dnia 4.04.2016 o 15:59, firefighter79 napisał: gdzie jeszcze trza prysnac? spróbuj przesmarować zamek
Rekomendowane odpowiedzi