kondri Opublikowano 12 Stycznia 2015 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Witam ! Mam następujący problem/zapytanie: Temperatura wskazywana na liczniku pokazuje wartość gdzieś ok. 75 stopni, podczas jazdy spada nawet do ok. 68 stopni. Termostat zmieniony, czujnik zmieniony. Podczas pomiaru temperatury płynu chłodniczego przy pomocy termometra również otrzymywany jest wynik w granicach 70-ciu paru stopni. Tak chyba nie powinno być, wiele osób mówi mi, że ma być na zegarze 90 stopni. Czekam na pomysły w jaki sposób to rozwiązać. Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam
jacek70 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Opublikowano 12 Stycznia 2015 To że wymieniłeś termostat i czujnik to o niczym jeszcze nie świadczy. Były przypadki że nowe były wadliwe. Oczywiście montujemy tylko ory.
kondri Opublikowano 13 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2015 Jeśli czujnik i termostat są ok, to co może być przyczyną ?
Babel Opublikowano 13 Stycznia 2015 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Niestety ale wychodzi na to, że nie są ok. Jest wiele tematów na ten temat. Wątpię aby komuś chciało się znów powtarzać.
kondri Opublikowano 13 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2015 Czy przyczyną może być uszkodzona wiskoza ?
Babel Opublikowano 13 Stycznia 2015 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Nie. Wisko chłodzi chłodnicę, a nie bezpośrednio silnik. Za utrzymywanie temp. na poziomie ok. 90 st. odpowiedzialny jest termostat.Wisko mogłoby być problemem gdyby w naprawdę upalne dni w ruchu miejskim grzałby Ci się silnik.
cheetos1989 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Miałem to samo...termostat walniety
Kejsi Opublikowano 13 Stycznia 2015 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Jedyna słuszna rada, rano zapalisz auto, łapiesz za dolny wąż i na czują sprawdzasz czy powoli robi się ciepły. Ze jest nowy to nic nie świadczy mógł być wadliwy fabrycznie i zablokować się awaryjnie(czyt w pozycji NO, czyli cały czas otwarty)
MŁODZIAN Opublikowano 13 Stycznia 2015 Opublikowano 13 Stycznia 2015 na pewno termostat. miałem taką sytuację że wymieniłem termostat bo temperatura była w granicach 60st. i po wymianie taka sama sytuacja.zrób tak jak podpowiada ci kejsi to na 100% wina wadliwego termostatu pozdrawiam
xILukaszeKIx Opublikowano 19 Stycznia 2015 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Witam. Jaki kolor czujnika powinien być w silniku1.6 adp?
sebidi Opublikowano 25 Stycznia 2015 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Ja mam taki zgnily zielony kolor wtyczki
Rekomendowane odpowiedzi