kudalty66 Opublikowano 3 Października 2008 Opublikowano 3 Października 2008 witam wszystkich, szukam i szukam i nadal pewien nie jestem, potrzebuje wymienic amorki u mnie z tylu bo po podrózy z zaladowanym kufrem poprostu sie wysypaly!!! Jestetm w GB, bylem w sklepie z czesciami maja taki sam katalog Kayaby co ten: http://www.kayaba.co.uk/kayabaeurope/pdfs/coil%20springs%20catalogue%202008/9-80%20Alfa-Honda.pdf tylko nie maja pojecia które to beda do mojego zawiasu 1BE, jezeli mozecie pomóżcie jakimis kodami lub oznaczeniami, z góry dzieki, pozdrawiam
Tukan Opublikowano 3 Października 2008 Opublikowano 3 Października 2008 Audi Sachs (przód) oraz Audi Monroe (tył) 8D0 413 031 BG + 8D0 513 031 D Chyba takie oznaczenia
franio Opublikowano 12 Października 2008 Opublikowano 12 Października 2008 monroe? chyba jakieś nie porozumienie? :gwizdanie:
krzysiek23 Opublikowano 12 Października 2008 Opublikowano 12 Października 2008 ja mam na 1be przod BOOGE czerwone ,,,chyba tak sie pisze,a tyl wlasnie MONROA niebieskie
Tukan Opublikowano 12 Października 2008 Opublikowano 12 Października 2008 ale monroe to lipa... Czemu? Ja mam 1BE tył jest monroe
Dev Opublikowano 12 Października 2008 Opublikowano 12 Października 2008 Kayab po mojemu jest za twardy poszukaj lepiej sachs-a
sokolnh Opublikowano 12 Października 2008 Opublikowano 12 Października 2008 ale monroe to lipa... jeszcze w tych latach w których montowali do audi był porządna firmą potem sie opuscili z jakoscią, ale teraz tez juz jest ok
topor Opublikowano 13 Października 2008 Opublikowano 13 Października 2008 hmm ciekawy teamt. ja zakupilem sobie sprezynki !be do mojego diesla nie sadzilem ze mozna kupic amory -odpowiedzniki 1be. Jesli zamowie zwykle amory SACHS do tych sprezyn to chyba zle nie ebdzie co?
kudalty66 Opublikowano 13 Października 2008 Autor Opublikowano 13 Października 2008 dzieki wszystkim za odpowiedzi, szukam i szukam i w sumie jeszcze nie kupilem, sklepy polecaja mi kayaby albo sachs, jednakze kayaba ostatnimi czasy ma malo zwrotow gwarancyjnych no i jest tansza, wiec sie chyba skusze, problemem jest tylko dobranie odpowidniego modelu odpowiadajacego zawieszeniu 1BE, sa dwie wersje gdyz na forum znalazlem ze powinny byc to 353014, a w sklepie ze 353016, i nuiemam jak tego sprawdzic ktore, moze ktos pomoze??? pozdrawiam
endriuu Opublikowano 30 Lipca 2011 Opublikowano 30 Lipca 2011 Cześć kudłaty - odgrzewam kotleta - co kupiłes w koncu? KYB Ultra SR? tez czeka mnie wymiana z tyłu. Mam 1BE - z przodu czerwone BOGE, z tyłu niebieskie Monroe (ori - siedza tam od nowosci - 200 tys na liczniku ).
płotek85 Opublikowano 30 Lipca 2011 Opublikowano 30 Lipca 2011 a ja panowie mam trochę inne pytanie, chce sobie obniżyć auto o 20 mm. na allegro znalazłem http://moto.allegro.pl/sprezyny-sportowe-audi-a4-b5-kombi-30-20mm-mts-i1727831879.html I pytanie: jeżeli chcę obniżyć równo samochód o te 20 mm to muszę kupić taki zestaw 20/30??
kudalty66 Opublikowano 31 Lipca 2011 Autor Opublikowano 31 Lipca 2011 Cześć kudłaty - odgrzewam kotleta - co kupiłes w koncu? KYB Ultra SR? tez czeka mnie wymiana z tyłu. Mam 1BE - z przodu czerwone BOGE, z tyłu niebieskie Monroe (ori - siedza tam od nowosci - 200 tys na liczniku ). czesc kurcze dawno to było, ale miło że pytacie, ja miałem ori z tyłu i były czerwone Boge, przód nadal mam ori, jeszcze 70% maja kupiłem kayabę, w Anglii, dedykowane pod 1BE, malowane na pomarańczowy metallic, co fajniejsze było na nich napisane Made in Japan, jak kumpel kupował w PL to są robione w Hiszpanii. Z najwazniejszych rzeczy to to, że na pierwszym przegladzie miały 91 % 2gim 90%, 3cim wciaż 90%, zrobiłem prawie 100tys km i wszystko ok goraco polecam kayabę, pozdr
endriuu Opublikowano 31 Lipca 2011 Opublikowano 31 Lipca 2011 Cześć kudłaty - odgrzewam kotleta - co kupiłes w koncu? KYB Ultra SR? tez czeka mnie wymiana z tyłu. Mam 1BE - z przodu czerwone BOGE, z tyłu niebieskie Monroe (ori - siedza tam od nowosci - 200 tys na liczniku ). czesc kurcze dawno to było, ale miło że pytacie, ja miałem ori z tyłu i były czerwone Boge, przód nadal mam ori, jeszcze 70% maja kupiłem kayabę, w Anglii, dedykowane pod 1BE, malowane na pomarańczowy metallic, co fajniejsze było na nich napisane Made in Japan, jak kumpel kupował w PL to są robione w Hiszpanii. Z najwazniejszych rzeczy to to, że na pierwszym przegladzie miały 91 % 2gim 90%, 3cim wciaż 90%, zrobiłem prawie 100tys km i wszystko ok goraco polecam kayabę, pozdr aha czyli masz Ultra SR katalog KYB mowi o dwoch typach Ultra SR do B5: 353014 Ultra SR 353016 Ultra SR jakie ty masz? ktos wie czym ona sie roznią?
płotek85 Opublikowano 31 Lipca 2011 Opublikowano 31 Lipca 2011 czy nikt nie pomoże w kupnie sprężyn??? :confused4:
kudalty66 Opublikowano 31 Lipca 2011 Autor Opublikowano 31 Lipca 2011 czy nikt nie pomoże w kupnie sprężyn??? :confused4: kolego tak naprawdę, to żebys miał równo to trzeba gwint zakładać i ustawiać, przecież to zalezy choćby od ilości paliwa w baku, poszukaj na forum jakie ktoś zakładał spreżyny i jak stoi wtedy, zalezy od silnika wersjii itd,. mój kumpel, kupił z allegro jakies tansze spręzyny do A6 c5, miało byc równo, a tu tył siadł aż za nisko a przód jest tak samo jak na zwykłych,.
płotek85 Opublikowano 31 Lipca 2011 Opublikowano 31 Lipca 2011 wielkie dzięki za odpowiedz bo już chciałem je kupić
endriuu Opublikowano 31 Lipca 2011 Opublikowano 31 Lipca 2011 Cześć kudłaty - odgrzewam kotleta - co kupiłes w koncu? KYB Ultra SR? tez czeka mnie wymiana z tyłu. Mam 1BE - z przodu czerwone BOGE, z tyłu niebieskie Monroe (ori - siedza tam od nowosci - 200 tys na liczniku ). czesc kurcze dawno to było, ale miło że pytacie, ja miałem ori z tyłu i były czerwone Boge, przód nadal mam ori, jeszcze 70% maja kupiłem kayabę, w Anglii, dedykowane pod 1BE, malowane na pomarańczowy metallic, co fajniejsze było na nich napisane Made in Japan, jak kumpel kupował w PL to są robione w Hiszpanii. Z najwazniejszych rzeczy to to, że na pierwszym przegladzie miały 91 % 2gim 90%, 3cim wciaż 90%, zrobiłem prawie 100tys km i wszystko ok goraco polecam kayabę, pozdr aha czyli masz Ultra SR katalog KYB mowi o dwoch typach Ultra SR do B5: 353014 Ultra SR 353016 Ultra SR jakie ty masz? ktos wie czym ona sie roznią? kudłacz - jakie masz symbol - pamiętasz?
kudalty66 Opublikowano 31 Lipca 2011 Autor Opublikowano 31 Lipca 2011 aaa, no widzisz jeszcze mam fakture zakupu, kupione w anglii na zamówienie. KYB 353016, dałem za nie 100 funtów za dwa, wtedy w polsce wołali ok 500 zeta za sztukę, daj znać jak sprawdzisz teraz cene,.
endriuu Opublikowano 31 Lipca 2011 Opublikowano 31 Lipca 2011 u Dzika bede mial w bdb cenie - teraz ma promo wlasnie na KYB.
Rekomendowane odpowiedzi