alvaro Opublikowano 3 Października 2008 Opublikowano 3 Października 2008 Czy w B7 sedanie z silnikiem BRD (2.0 TDI 170KM) z napędem FWD można bezproblemowo założyć Quattro ? Czy nadwozie a w zasadzie podwozie jest do tego przygotowane ? Jeśli nie bezproblemowo to co trzeba przyrezać ? Jeśli bezproblemowo to co się różni ? PS. Lukasz albo Darek albo Adam w indeksach nie ma do wyboru BRD w B7 jest za to w B6 - to chyba jakiś błąd co ? Poprawilem Ci
adamooo Opublikowano 3 Października 2008 Opublikowano 3 Października 2008 musisz wjechać na kanał fwd i awd i zobaczyć czy są jakieś różnice..myślę że graty z b6 będą takie same jak w b7 najlepiej olej sprawe..koszty zbyt duże + rezanie.. lepiej kup sobie drugi samochód do zabawy :>
adadur Opublikowano 3 Października 2008 Opublikowano 3 Października 2008 moim zdanim rezanie quattro to przesada = naprawdę spore koszty (pomijając sam napęd to skrzynia i zawieszenie już będzie sporo kosztowało)
alvaro Opublikowano 4 Października 2008 Autor Opublikowano 4 Października 2008 Panowie nie interesuję mnie koszta interesuje mnie czy buda FWD jest przystosowana do montażu Quattro...
Wąski Opublikowano 4 Października 2008 Opublikowano 4 Października 2008 Nie jest taka sama tył auta jest inny mówię o podłodze w bagażniku [br]Dopisany: 04 Październik 2008, 09:37_________________________________________________Też nad tym myślałem ,teraz kupi się stosunkowo tanio wszystko z Anglika ,ale przeróbka budy to juz dla mnie za dużo
alvaro Opublikowano 4 Października 2008 Autor Opublikowano 4 Października 2008 Wąski. tył auta jest inny mówię o podłodze w bagażniku Bardziej zastanawia mnie to czy w te same miejsca montuje się tylne zawieszenie (razem z dyfrem) czy czegoś brakuje albo jest inaczej montowane... Muszę Malika przymęczyć żeby przeorał całe Audizine
Wąski Opublikowano 4 Października 2008 Opublikowano 4 Października 2008 Wąski. tył auta jest inny mówię o podłodze w bagażniku Bardziej zastanawia mnie to czy w te same miejsca montuje się tylne zawieszenie (razem z dyfrem) czy czegoś brakuje albo jest inaczej montowane... Muszę Malika przymęczyć żeby przeorał całe Audizine Myślę że mocowania belki są takie same , można porównać zawieszenia na allegro
alvaro Opublikowano 4 Października 2008 Autor Opublikowano 4 Października 2008 Wąski. czyli myślisz że tylko podłoga jest inna ? Jak zakładałem w "mojej" B6 FWD wydechy od S4 (które jest AWD) to fakt tłumikarz dwoma uderzeniami młotka sobie coś tam pomagał Więc jak tyle tylko różniła by się podłoga to było by GIT Włąśnie jak zakładałem wydech od S4 to śruby które są w nadwoziu do przykręcenia uchwytu na tłumik były także z prawej strony pomimo tego że moje auto było wyposażone tylko w jeden tłumik, także podejrzewam że reszta potrzebnych elementów też powinna być w podwoziu...
Wąski Opublikowano 4 Października 2008 Opublikowano 4 Października 2008 Kiedyś ściągałem nową podłogę do B7 dla klienta i było zapytanie czy Q czy ośka .I jak szukałem ćwiartki to też każdy pytał czy Q Zastanawia mnie czy pojemność bagażnika w litrach jest taka sama.I jak jest z kołem zapasowym ?
alvaro Opublikowano 4 Października 2008 Autor Opublikowano 4 Października 2008 no właśnie tłumikaż "prostował" podłogę na wyżłobieniu od kołą zapasowego, ale tak jak mówię dosłownie dwa razy uderzył
Wąski Opublikowano 4 Października 2008 Opublikowano 4 Października 2008 no właśnie tłumikaż "prostował" podłogę na wyżłobieniu od kołą zapasowego, ale tak jak mówię dosłownie dwa razy uderzył No tak ale dyfer jest troszkę większy i wydech zapewne inaczej idą.
pet3r Opublikowano 4 Października 2008 Opublikowano 4 Października 2008 w B6/B7 bagażnik jest ten sam ale np bak jest 4 litry mniejszy. w B5 różnice są spore, trza wspawać cały tył, przypuszczam, że w B6/B7 jest podobnie.
Wąski Opublikowano 4 Października 2008 Opublikowano 4 Października 2008 No właśnie nie pomyślałem o zbiorniku [br]Dopisany: 04 Październik 2008, 23:00_________________________________________________Tak że nie opłaca się mod no chyba że ciężarówka wjedzie w tyłek :gwizdanie:
alvaro Opublikowano 4 Października 2008 Autor Opublikowano 4 Października 2008 zbiornik czy wydechy to nie problem chodzi mi o to czy czymś się buda różnie żeby się właśnie nie okazało że jedynym rozwiązaniem jest odcięcie "d*py"
Wąski Opublikowano 4 Października 2008 Opublikowano 4 Października 2008 A tak na OT słyszałem że Twoje B6 po Krakowie będzie jedzić[br]Dopisany: 04 Październik 2008, 23:04_________________________________________________Mogę to sprawdzić w poniedziałek
Flyer Opublikowano 4 Października 2008 Opublikowano 4 Października 2008 Do niedawna na forum byla lansowana teoria, ze Q w B6 wchodzi P&P. To jak w koncu jest? Wiadomo, ze B6 FWD i Q /np. 2.5TDI/ maja bankowo inne zbiorniki paliwa - rozniace sie chyba nawet do 8 litrow.
alvaro Opublikowano 4 Października 2008 Autor Opublikowano 4 Października 2008 Wąski. A tak na OT słyszałem że Twoje B6 po Krakowie będzie jedzić już jeździ Mogę to sprawdzić w poniedziałek byłbym bardzo wdzięczny (jeśli chodzi Ci o tą "d*pę")
Wąski Opublikowano 4 Października 2008 Opublikowano 4 Października 2008 A do czego jeśli już nie masz B6 :gwizdanie: ciekawe Sprawdzę Jest szansa że jutro ją zobaczę
alvaro Opublikowano 4 Października 2008 Autor Opublikowano 4 Października 2008 Wąski. A do czego jeśli już nie masz B6 Na pewno kupię od znajomego znajomego auto a jest to B7 sedan z BRD i albo dołożyę "AWD", albo wpakuję BKN (lub ten mocniejszy) i Quattro Domyślam się że przy dokładaniu Q musi być : - zmieniona skrzynia ( pewnie łapy skrzyni z poduszkami) - zmienione wydech/y - zmieniony zbiornik - zmieniony tylny zawias Zastanawiam się czy podwozie FWD ma miejsce podporę wału, itp
malik Opublikowano 5 Października 2008 Opublikowano 5 Października 2008 alvaro Rozgryzałem temat rok temu. Koszt takiej modyfikacji (jeśli chodzi o same częśći) jest gigantyczny a mechanicy też dają ceny z kosmosu jak słyszą co chcesz zrobić. Prawdopodobnie po to żeby raczej zniechęcić klienta to takiej operacji. Oczywiście życzę Ci żeby modyfikacja się udała. To będzie na prawdę mega rezanie Ale moim zdaniem lepiej rozejrzeć się od razu za autem z quattro.
Rekomendowane odpowiedzi