Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B7 BRD] Sedan - przejście z FWD na Quattro - czy możliwe?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy w B7 sedanie z silnikiem BRD (2.0 TDI 170KM) z napędem FWD można bezproblemowo założyć Quattro ? Czy nadwozie a w zasadzie podwozie jest do tego przygotowane ? Jeśli nie bezproblemowo to co trzeba przyrezać ? Jeśli bezproblemowo to co się różni ? :evil:

PS. Lukasz albo Darek albo Adam w indeksach nie ma do wyboru BRD w B7 jest za to w B6 - to chyba jakiś błąd co ? :mysli:

Poprawilem Ci :)

Opublikowano

musisz wjechać na kanał fwd i awd i zobaczyć czy są jakieś różnice..myślę że graty z b6 będą takie same jak w b7 :notworthy::kox:

najlepiej olej sprawe..koszty zbyt duże + rezanie.. lepiej kup sobie drugi samochód do zabawy :cool1: :>

Opublikowano

moim zdanim rezanie quattro to przesada = naprawdę spore koszty (pomijając sam napęd to skrzynia i zawieszenie już będzie sporo kosztowało)

Opublikowano

Panowie nie interesuję mnie koszta interesuje mnie czy buda FWD jest przystosowana do montażu Quattro... :wink4:

Opublikowano

Nie jest taka sama :) tył auta jest inny mówię o podłodze w bagażniku :)[br]Dopisany: 04 Październik 2008, 09:37_________________________________________________Też nad tym myślałem ,teraz kupi się stosunkowo tanio wszystko z Anglika ,ale przeróbka budy to juz dla mnie za dużo :)

Opublikowano

Wąski.

tył auta jest inny mówię o podłodze w bagażniku

Bardziej zastanawia mnie to czy w te same miejsca montuje się tylne zawieszenie (razem z dyfrem) czy czegoś brakuje albo jest inaczej montowane... Muszę Malika przymęczyć żeby przeorał całe Audizine :decayed:

Opublikowano

Wąski.

tył auta jest inny mówię o podłodze w bagażniku

Bardziej zastanawia mnie to czy w te same miejsca montuje się tylne zawieszenie (razem z dyfrem) czy czegoś brakuje albo jest inaczej montowane... Muszę Malika przymęczyć żeby przeorał całe Audizine :decayed:

Myślę że mocowania belki są takie same , można porównać zawieszenia na allegro :)

Opublikowano

Wąski. czyli myślisz że tylko podłoga jest inna ? Jak zakładałem w "mojej" B6 FWD wydechy od S4 (które jest AWD) to fakt tłumikarz dwoma uderzeniami młotka sobie coś tam pomagał :polew: Więc jak tyle tylko różniła by się podłoga to było by GIT :decayed: Włąśnie jak zakładałem wydech od S4 to śruby które są w nadwoziu do przykręcenia uchwytu na tłumik były także z prawej strony pomimo tego że moje auto było wyposażone tylko w jeden tłumik, także podejrzewam że reszta potrzebnych elementów też powinna być w podwoziu... :mysli:

Opublikowano

Kiedyś ściągałem nową podłogę do B7 dla klienta i było zapytanie czy Q czy ośka .I jak szukałem ćwiartki to też każdy pytał czy Q :)

Zastanawia mnie czy pojemność bagażnika w litrach jest taka sama.I jak jest z kołem zapasowym ?

Opublikowano

no właśnie tłumikaż "prostował" podłogę na wyżłobieniu od kołą zapasowego, ale tak jak mówię dosłownie dwa razy uderzył :wink4:

Opublikowano

no właśnie tłumikaż "prostował" podłogę na wyżłobieniu od kołą zapasowego, ale tak jak mówię dosłownie dwa razy uderzył :wink4:

No tak ale dyfer jest troszkę większy i wydech zapewne inaczej idą.

Opublikowano

w B6/B7 bagażnik jest ten sam ale np bak jest 4 litry mniejszy. w B5 różnice są spore, trza wspawać cały tył, przypuszczam, że w B6/B7 jest podobnie.

Opublikowano

No właśnie nie pomyślałem o zbiorniku :wallbash:[br]Dopisany: 04 Październik 2008, 23:00_________________________________________________Tak że nie opłaca się mod :) no chyba że ciężarówka wjedzie w tyłek :gwizdanie:

Opublikowano

zbiornik czy wydechy to nie problem chodzi mi o to czy czymś się buda różnie żeby się właśnie nie okazało że jedynym rozwiązaniem jest odcięcie "d*py" :wink4::polew:

Opublikowano

A tak na OT słyszałem że Twoje B6 po Krakowie będzie jedzić[br]Dopisany: 04 Październik 2008, 23:04_________________________________________________Mogę to sprawdzić w poniedziałek :)

Opublikowano

Do niedawna na forum byla lansowana teoria, ze Q w B6 wchodzi P&P. To jak w koncu jest?

Wiadomo, ze B6 FWD i Q /np. 2.5TDI/ maja bankowo inne zbiorniki paliwa - rozniace sie chyba nawet do 8 litrow.

Opublikowano

Wąski.

A tak na OT słyszałem że Twoje B6 po Krakowie będzie jedzić

już jeździ :decayed:

Mogę to sprawdzić w poniedziałek

byłbym bardzo wdzięczny (jeśli chodzi Ci o tą "d*pę") :polew:

Opublikowano

A do czego jeśli już nie masz B6 :gwizdanie: ciekawe

Sprawdzę :)

Jest szansa że jutro ją zobaczę

Opublikowano

Wąski.

A do czego jeśli już nie masz B6

Na pewno kupię od znajomego znajomego auto a jest to B7 sedan z BRD i albo dołożyę "AWD", albo wpakuję BKN (lub ten mocniejszy) i Quattro

Domyślam się że przy dokładaniu Q musi być :

- zmieniona skrzynia ( pewnie łapy skrzyni z poduszkami)

- zmienione wydech/y

- zmieniony zbiornik

- zmieniony tylny zawias

Zastanawiam się czy podwozie FWD ma miejsce podporę wału, itp

Opublikowano

alvaro Rozgryzałem temat rok temu. Koszt takiej modyfikacji (jeśli chodzi o same częśći) jest gigantyczny a mechanicy też dają ceny z kosmosu jak słyszą co chcesz zrobić. Prawdopodobnie po to żeby raczej zniechęcić klienta to takiej operacji. Oczywiście życzę Ci żeby modyfikacja się udała. To będzie na prawdę mega rezanie :)

Ale moim zdaniem lepiej rozejrzeć się od razu za autem z quattro.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...