perman Opublikowano 17 Stycznia 2015 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Witam Koledzy proszę o jakąś instrukcję jak wyjąć przepustnice do wyczyszczenia. U mnie jest silnik 1.6 ADP 95r. Jeżdze już na gazie 5 lat i nigdy tego nie robiłem a falują mi obroty nawet czasem gasnie podczas jazdy przy zmianie biegu. Dodam jeszczę że wyskoczyłmi błąd - 515 Czujnik Halla -G 40 przerwa lub zwarcie do plusa. Czy brać go poważnie i czy ma on ma wpływ na falowanie?
jacek70 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Z błędami musisz się uporać bo to może mieć wpływ na falowanie. Potem dopiero trzeba będzie szukać przyczyny.Zacznij od tego czujnika.
perman Opublikowano 17 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2015 Witam Koledzy proszę o jakąś instrukcję jak wyjąć przepustnice do wyczyszczenia. U mnie jest silnik 1.6 ADP 95r. Jeżdze już na gazie 5 lat i nigdy tego nie robiłem a falują mi obroty nawet czasem gasnie podczas jazdy przy zmianie biegu. Dodam jeszczę że wyskoczyłmi błąd - 515 Czujnik Halla -G 40 przerwa lub zwarcie do plusa. Czy brać go poważnie i czy ma on ma wpływ na falowanie? Ok. A jak wymienić ten czujnik Halla? wiem że jest on w aparacie zapłonowym. Witam Koledzy proszę o jakąś instrukcję jak wyjąć przepustnice do wyczyszczenia. U mnie jest silnik 1.6 ADP 95r. Jeżdze już na gazie 5 lat i nigdy tego nie robiłem a falują mi obroty nawet czasem gasnie podczas jazdy przy zmianie biegu. Dodam jeszczę że wyskoczyłmi błąd - 515 Czujnik Halla -G 40 przerwa lub zwarcie do plusa. Czy brać go poważnie i czy ma on ma wpływ na falowanie? Ok. A jak wymienić ten czujnik Halla? wiem że jest on w aparacie zapłonowym. Mam jeszcze jedno pytanie Jak powinny wyglądać te druciki w przepływomierzu ? Bo u mnie jeden jest taki niejednorodny na całej długości jakby na środku grubszy.
quadral20004 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Opublikowano 17 Stycznia 2015 na jednym preciku bedzie zgrubienie,czasami nie wyginaj ich bo szlag je trafi. mozesz przeplywke wyczyscic malym pedzelkiem i benzyna ekstrakcyjna. a przepustnice masz przed kolektorem ssacym
perman Opublikowano 17 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2015 na jednym preciku bedzie zgrubienie,czasami nie wyginaj ich bo szlag je trafi. mozesz przeplywke wyczyscic malym pedzelkiem i benzyna ekstrakcyjna. a przepustnice masz przed kolektorem ssacym ok Miałem jeszcze taki błąd: 561 Dopasowanie(ustalenie)składu mieszanki nie osiągnięta wartość adaptacji - dodawanie - BŁĄD SPORADYCZNY z czym jest on związany?
sebidi Opublikowano 17 Stycznia 2015 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Mieszanka od LPG chyba każdy tak ma ze wywala a co do halla to sprawdź czy na odpalonym silniku występuje ...bo ten błąd zawsze wyskakuje na zapłonie samym 561 wyskakuje w momencie przełączania z benzyny na lpg
perman Opublikowano 17 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2015 tak prubuję kasować na włączonym ale odrazu wyskakuje z powrotem
sebidi Opublikowano 17 Stycznia 2015 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Może być uwalony halla lub przestawieny zapłon w obu przypadkach wywali ten sam błąd jak swój wymieniłembłąd nadal był aktywny wiec poprawilismy zapłon i błąd zgasł i się już nie pojawia
perman Opublikowano 17 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2015 Może być uwalony halla lub przestawieny zapłon w obu przypadkach wywali ten sam błąd jak swój wymieniłembłąd nadal był aktywny wiec poprawilismy zapłon i błąd zgasł i się już nie pojawia Ciężko jest wymienić tego Halla?
sebidi Opublikowano 17 Stycznia 2015 Opublikowano 17 Stycznia 2015 (edytowane) Siedzi w aparacie zaplonowym pod kopułka mi zeszło ze 3h ale ja przy okazji wywaliłem przepustnice i wyczyscilem...jak juz wydobedziesz aparat musisz go rozebrać na części by dostać się do czujnika Polecam zaznaczyć.położenie palca rozdzielacza i ponumerowac kable by później szopek nie bylo tapnięte z budki telefonicznej Edytowane 17 Stycznia 2015 przez sebidi
perman Opublikowano 17 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2015 Siedzi w aparacie zaplonowym pod kopułka mi zeszło ze 3h ale ja przy okazji wywaliłem przepustnice i wyczyscilem...jak juz wydobedziesz aparat musisz go rozebrać na części by dostać się do czujnika Polecam zaznaczyć.położenie palca rozdzielacza i ponumerowac kable by później szopek nie bylo tapnięte z budki telefonicznej czyli trzeba wyjąć cały aparat?
sebidi Opublikowano 17 Stycznia 2015 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Tak innej opcji niema tapnięte z budki telefonicznej
perman Opublikowano 17 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2015 Tak innej opcji niema tapnięte z budki telefonicznej ok. Ale aparat sam się nie przestawi bo po wymianie kopułki i palca nie miałem tego błędu?
sebidi Opublikowano 17 Stycznia 2015 Opublikowano 17 Stycznia 2015 (edytowane) Jak na 100% błędu nie było to zostaje halla lub wtyczka ale wiązkę dioda Led sprawdź sobie masz 3piny środkowy to sygnał podłącz i proboj odpalic jak dioda będzie mrugac to z wtykiem wszystko ok i padnięty czujnik tapnięte z budki telefonicznej Edytowane 17 Stycznia 2015 przez sebidi
perman Opublikowano 17 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2015 Jak na 100% błędu nie było to zostaje halla lub wtyczka ale wiązkę dioda Led sprawdź sobie masz 3piny środkowy to sygnał podłącz i proboj odpalic jak dioda będzie mrugac to z wtykiem wszystko ok i padnięty czujnik tapnięte z budki telefonicznej Ok dzięki kolego. Jak sprawdzałem wtyczkę od halla to w jego okolicy zauważyłem u mnie jakiś pojedynczy przewód z taką wsówką, nie jest on wogóle podpięty. Może wiesz od czego on jest?
sebidi Opublikowano 17 Stycznia 2015 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Pojęcia nie mam ja nie kojarzę żebym coś takiego miał u siebie tapnięte z budki telefonicznej
perman Opublikowano 17 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2015 Pojęcia nie mam ja nie kojarzę żebym coś takiego miał u siebie tapnięte z budki telefonicznej OK Dzięki za pomoc.
dziadek1 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Opublikowano 21 Stycznia 2015 na jednym preciku bedzie zgrubienie,czasami nie wyginaj ich bo szlag je trafi. mozesz przeplywke wyczyscic malym pedzelkiem i benzyna ekstrakcyjna. a przepustnice masz przed kolektorem ssacym Potwierdzam to mycie. Ja używałem, tak jak kolega benzynki extrakcyjnej, a cały ten brud fajnie schodzi patyczkami do uszu (zużyłem +- połowę opakowania).
Sidney Opublikowano 21 Stycznia 2015 Opublikowano 21 Stycznia 2015 A zdjemował ktoś węże z wodą do czyszczenia tej przepustnicy? Dużo wody wychluśnie? Pytam bo na wiosnę planuję zrobić podmiankę przepustnicy i nie wiem czy szykować baniak na dolewkę
kiniogs Opublikowano 19 Lutego 2015 Opublikowano 19 Lutego 2015 (edytowane) ja zdejmowałem, najwyżej dwie szklanki ucieknie. u mnie też występuje ten problem. czyszczenie przepustnicy pomogło na 2 dni i znowu to samo. z tym hallem to nie tak od razu wymiana bo coś słyszałem ze niektóre nie daja się wymienić Edytowane 19 Lutego 2015 przez kiniogs
Rekomendowane odpowiedzi