Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Stage2 - kompletowanie gratów, prośba o pomoc.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jako, że niebawem wiosna w mojej głowie pojawił się pomysł na zwiększenie mocy w BFB. Plany różne więc i wersje różne ale chciałbym Was prosić o pomoc w doborze części. Założenie, które teraz biorę pod uwagę to ~250 KM i ~330 nM. Piszę około, bo nie jestem fanem cyferek, ma jeździć.

Potrzebuje FMIC, TIP - kogo polecacie ? Gdzie się zgłosić?

Wtryski od S3 BAM, ma ktoś w normalnej cenie ? Wystarczą czy za mało ?

Turbina ...temat rzeka :) hybryda z k03? K04 ? Jaka gruszka do tego powinna być ?

Chce, jak najwięcej mieć P&P więc każdą inną sugestię, pomysł rozważę.

Z góry dzięki za pomoc

Pozdrawiam

Opublikowano

Nie chciało się poczytać a wszystko na forum opisane....

TIP i DP kolega Inkognito ci zmontuje, ew. jest zakup grupowy, możesz się dopisać.

FMIC z FMIC.pl

wtryski BAM wystarczą, trzeba śledzić rynek, koszt ok. 400zł

Turbina hybryda u Dev'a lub McGivera.

Doskonały temat na poczatek http://a4-klub.pl/index.php?/topic/270907-etapy-budowy-i-podnoszenia-mocy-w-18t/

Opublikowano

z k03? K04 ? Jaka gruszka do tego powinna być ?

hybryda z turbo k03 powinna ogaranąć tą moc jaka sobie zakładasz, i jeszcze pompa paliwa moze sie przydać :),

przy okazji pewnie czeka cię wymiana dv, n75 bo to juz lata zrobiły swoje i jak np n75 teraz moze jeszcze działać to w bardzo niedługim czasie po programie zacznie szaleć

Opublikowano

Możesz uderzyć do Kolegi Gregor10 .. u niego wszystko kompleksowo zrobisz, i TIPa i DP, i fmica, turbo hybrydowe też posiada w ofercie, do tego ładnie wszystko wystroi pod instalacje LPG :)

Opublikowano

TIP tylko na aucie spawać zadnych gotowców - same problemy !

dp - wiadomo pisac nie trzeba..

gruszka twarda.. 0.45 bar moze nawet wiecej ale to sie ciezko stroi

wtryski z s3 to na styk będa - lepiej wieksze

kolektor luzniejszy - raczej chinczyk..

Fmic raczej raczej 180 wysoki - Najwazniejsze rurki 60-63mm a nie jakis crap

hybryd rozwiązań jest wysyp...

Edytowane przez Imhotet

Opublikowano

Możesz uderzyć do Kolegi Gregor10 .

jak najbardziej takze polecam gregor10.pl , juz nie jedna hybryde ogarnał, a z tip,fmic,dp takze nie bedzie problemu i bedzie wszystko ładnie chodzić

Edytowane przez kosmo.a3

Opublikowano

Dp zamówienie grupowe na forum 350 zł, wtryski nie muszą być z bam można coś dużo tańszego plug,n,play 380 z saaba, lub z volvo ale to troche wyższe niz seryjne. Co do hybrydy juz napisane kto robi teraz tylko wybrac najkorzystniejsza oferte.

Opublikowano

Wszyscy pisza zawsze o wtryskach saabowskich. Jaki dokladny kod producent to jest ktore pasuja do BFB, please?

Opublikowano

Od siebie z doświadczenia 3 groszę , jeśli ktoś chce dobrze zainwestować pieniążki.

1.Doradzić się na forum dla rozeznania tematu jak najbardziej.

2.Nakupic gratów które teoretycznie dadzą moc - ogromny błąd, bez skonsultowania z własnym tunerem.

3.Graty które nie są dobrane odpowiednio do siebie dadzą dużo mniejszą moc niż zakładana - potwierdzone wielokrotnie- zapytaj kolegów - Gelus / Imhotet - myślę że CI potwierdzą co piszę , prawda chłopaki ?

Mam wielu klientów którzy chcieli zaoszczędzić kupując graty samemu na własną rękę bez uzgodnienia wcześniej z tunerem (poprzednim) bądz ze mną , niestety w wielu przypadkach należało wykonać wiele rzeczy na nowo, a efekt finalny był ograniczony ze względu na to że pewne rzeczy wymagały tak mocnych przeróbek , stawały się wręcz nieopłacalne ze względu na koszta i wynik był mocno ograniczony w porównaniu do kompleksowych setupów robionych od podstaw.

Broń Boże nie mówię żeby dawać komuś wszystko ogarnąć, ale warto jednak skonsultować pewne rzeczy, a czasami nawet mała modyfikacja setupu kończy się fiaskiem.

Powodzenia w zbieraniu gratów :) Koledzy wyżej dobrze prawią.

Opublikowano

owszem lepiej zweryfikowac i dopytac sie osoby ktora bedzie stroila auto o rzeczy ktore chcesz zakupic i czy dadza odpowiedni przyrost mocy...

u mnie byl troche inny problem, bylo wszystko pieknie ladnie na starych gratach, ale byla potrzeba regeneracji turba no i zachcialo mi sie wiecej mocy , wiec poszlo turbo hybryda a przy okazji pojawil sie kolektor hiflow no i potem zaczely sie schody... wysoka temp w dolocie co przyczyna bylo orurowanie 50mm, potem problem z wiazka silnika, a teraz za niskie cisnienie na cylindrach by uzyskac moc 250+, przy 200-210 bylo wszystko ok.

Opublikowano

Kolego potwierdzam w pełni słowa gregor10- polecam w 100% Dobry tuner zawsze wie co i jak z czym poukładać i ma tam jakieś swoje większe i mniejsze tajemnice co do zrobienia mocy z dostępnych gratów. Nie będę nikogo reklamował (to jest tylko przykład) ale zobacz sobie co można na K03 zrobić http://www.mrmotors.pl/cache/cache_900___uplimgcar_new_b060jpg.jpg?2077

Edytowane przez klattaa

Opublikowano

Kolego potwierdzam w pełni słowa gregor10- polecam w 100% Dobry tuner zawsze wie co i jak z czym poukładać i ma tam jakieś swoje większe i mniejsze tajemnice co do zrobienia mocy z dostępnych gratów. Nie będę nikogo reklamował (to jest tylko przykład) ale zobacz sobie co można na K03 zrobić http://www.mrmotors.pl/cache/cache_900___uplimgcar_new_b060jpg.jpg?2077

Dokładnie , tak dla przypomnienia bo może niektórzy już zapomnieli , setupy k03s można wykręcić na taki wynik , trzeba posiadać jak to kolega ładnie napisał wyżej 'mniejsze lub większe tajemnice'.

3e7241387164200.jpg

Turbo seryjne K03S - K03-053 , nie jest to hybryda ;)

Opublikowano
  • Autor

dzięki wielkie za podpowiedzi !

Wątki o których mowa na początku oczywiscie przestudiowane, nawet jeszcze przed oczyszczaniem go, gdzie miał po kilkaset wątków :) natomiast jak przyszło co do czego to pojawił się mętlik.

Z polecanym tunerem oczywście się kontaktowałem, natomiast jestem również zdania, że jak najwięcej informacji powinienem sam posiadać przed podjęciem decyzji.

Daleki jestem od kupowania gratów i zawiezienie ich by mi to zamontowano, zle zabrzmiało - chodziło mi o to, czy tuner potwierdza się z tym co piszecie.

Jako, że wszystko się ładnie układa auto będzie robione a o efektach pracy oczywiście napisze. Mam nadzieję, że już z końcem lutego.

Opublikowano

dzięki wielkie za podpowiedzi !

Wątki o których mowa na początku oczywiscie przestudiowane, nawet jeszcze przed oczyszczaniem go, gdzie miał po kilkaset wątków :) natomiast jak przyszło co do czego to pojawił się mętlik.

Z polecanym tunerem oczywście się kontaktowałem, natomiast jestem również zdania, że jak najwięcej informacji powinienem sam posiadać przed podjęciem decyzji.

Daleki jestem od kupowania gratów i zawiezienie ich by mi to zamontowano, zle zabrzmiało - chodziło mi o to, czy tuner potwierdza się z tym co piszecie.

Jako, że wszystko się ładnie układa auto będzie robione a o efektach pracy oczywiście napisze. Mam nadzieję, że już z końcem lutego.

A jednak ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Dokładnie ;-) z jednym bfb będziesz miał okazję obcować ale tak jak Ci napisałem, jednak później- w myśl zasady, jak coś robić to kompletnie....

Druga będzie robiona teraz. Mam nadzieję, że się uda...

Edit.

Samochód odebrałem... Żadnych danych póki co nie będę wrzucać bo ostateczna korekta będzie w przyszłym tygodniu ale powiem Wam, że aż takiej różnicy się nie spodziewałem! ;-) póki co wyszło niecałe 270KM i okolice 375nM ale jak będę miał ostateczny wykres zdam dokładną relację...

Ktoś napisał, że będzie się żałować każdego dnia sprzed chociażby softu samego - popieram w 100% :-)

Edytowane przez johny_bravo

Opublikowano

lol ! no ladnie ladnie

co tam masz za setup wlozony ze taki ladny wynik ?:)

Opublikowano

Brawa dla tunera :)

Opublikowano
  • Autor

n75 bo to juz lata zrobiły swoje i jak np n75 teraz moze jeszcze działać to w bardzo niedługim czasie po programie zacznie szaleć

wykrakałeś :) Jutro jadę wymienić, zacina się przy dłuższej zabawie i ciśnienie spada ... diametralnie.

Opublikowano

to dobrze ze zacina sie w "tą" strone, bo jak sie zatnie w druga to mozna korby zbierac po drodze ;P

Opublikowano
  • Autor

Przed chwilką sprawdzałem, boost był na poziomie 0.3bara jak auto przestało jechać. Zgasiłem, poszedłem po kompa , przejechałem się i trzyma równiutko 1.5bar... Problem w tym, że raz faktycznie zdażyło się, że poszło więcej - 1.7 widziałem w historii.

Podpowiedzcie proszę, standardowy zaworek mam brać czy są jakieś mocniejsze/wytrzymalsze? Wyczytałem, że od S2 albo TTki 225 będzie lepszy. Prawda to ?