MichalPoti Opublikowano 5 Lutego 2015 Opublikowano 5 Lutego 2015 Witam, Osttanio zauważyłem dość spore dymienie na niebiesko przy zapalaniu. Po jakiś 20s dymienie ustaje. W pracy silnika poza tym nic szczególnego sie nie zmienilo. Z ostatnich akcji to był wymieniany olej i fachowiec wlał 6 litrów oleju bo mu sie pomylilo... Na tej ilosci oleju zrobione jakies 20km i nastepnie olej zostal spuczony. Czy to moze byc powodem tego dymu? Wczesniej wydaje mi sie tak nie dymil aczkolwiek moge sie mylic...
Onkel Opublikowano 5 Lutego 2015 Opublikowano 5 Lutego 2015 Wlał Ci o połowę za dużo. Po spuszczeniu też kopci?
Kazek 1.9 Opublikowano 5 Lutego 2015 Opublikowano 5 Lutego 2015 O to stary na bogato ci polał .. spuść na szybkości ... Zlej go nawet o 300 ml więcej i dobrze przegoń na trasie to powinno wrócic do normy wszystko
MichalPoti Opublikowano 5 Lutego 2015 Autor Opublikowano 5 Lutego 2015 Tak olej juz spuszczony. No hojny fachowiec. Zaczynam sie martwic czy jakies uszczelniacze symeringi czy cos nie polecialo
kamerok Opublikowano 5 Lutego 2015 Opublikowano 5 Lutego 2015 E, nic nie powinno polecieć ja miałem w AWX 7 litrów oleju zmieszanego z olejem napędowym i to nie wiadomo ile czasu tak było może ze 2 tygodnie i nic się nie stało
Kazek 1.9 Opublikowano 5 Lutego 2015 Opublikowano 5 Lutego 2015 Jak by ci poleciały uszczelniacze to byś bożego świata za sobą nie widział nie bój nic pewnie coś trochę pociągło i powinno z czasem sie wyjarać ...
lukaszooo Opublikowano 5 Lutego 2015 Opublikowano 5 Lutego 2015 normalnie wchodzi ok 4,2 - 4,5L więc tragedii nie było
patryk10015 Opublikowano 5 Lutego 2015 Opublikowano 5 Lutego 2015 a przed wymianą oleju(zalaniem tych 6l) nie dymił na niebiesko? może suszarka się kończy bo niebieski dym o tym może świadczyć
MichalPoti Opublikowano 6 Lutego 2015 Autor Opublikowano 6 Lutego 2015 Wlasnie wydaje mi sie ze nie dymil. Dodam, ze oleju pelno jest tez w dolocie...
lukaszooo Opublikowano 6 Lutego 2015 Opublikowano 6 Lutego 2015 Olej w dolocie był zawsze tylko o tym nie wiedziałes a czego oczy nie widzą sercu nie żal. Dymek pewnie tez masz odkąd kupiłes auto, bardzo mało prawdopodobne zeby cos mu sie stało od deko większej ilości oleju. Nie zapominaj ze masz 13 letnie auto z grubym przebiegiem na karku więc nie wymagaj zeby chodził jak benzyna.
Rekomendowane odpowiedzi