audimaniak2015 Opublikowano 6 Lutego 2015 Opublikowano 6 Lutego 2015 Witam wszystkich Mam problem ze swoją Audi A4 2.0TDI 136KM: po odpaleniu silnik pracuje tylko przez kilka sekund po czym gaśnie. Pali się też kontrolka świec żarowych. Czy miał ktoś już taki problem? Czy wymiana świec pomoże? Niestety nie mam jeszcze VAG, by sprawdzić błędy
Kazek 1.9 Opublikowano 6 Lutego 2015 Opublikowano 6 Lutego 2015 Zapewne świece do wymiany zmień świece i będzie po problemie
audimaniak2015 Opublikowano 6 Lutego 2015 Autor Opublikowano 6 Lutego 2015 Zapewne świece do wymiany zmień świece i będzie po problemie orientuje się jaki jest koszt kompletu świec do tego auta? i jakie pasują? najbardziej zależałoby mi na jakimś NGK itp.
Nelsonek1987 Opublikowano 6 Lutego 2015 Opublikowano 6 Lutego 2015 Na moje to swieca nie ma tu nic do rzeczy..auto odpalilo wiec swieca grzeje wystarczajaco by uruchomic silnik a pozniej przeciez jest rozlaczana przez sterownik. Trzeba sprawdzic bledy wiec wstrzymaj sie z wymiana bo ona nic nie da. tak uwazam
rodzyn889 Opublikowano 6 Lutego 2015 Opublikowano 6 Lutego 2015 Blokada kolumny ? Immo nie widzi klucza może? Dziwne że świece się palą. Bez kompa wróżenie
audimaniak2015 Opublikowano 6 Lutego 2015 Autor Opublikowano 6 Lutego 2015 Na moje to swieca nie ma tu nic do rzeczy..auto odpalilo wiec swieca grzeje wystarczajaco by uruchomic silnik a pozniej przeciez jest rozlaczana przez sterownik. Trzeba sprawdzic bledy wiec wstrzymaj sie z wymiana bo ona nic nie da. tak uwazam a co to może być wg Ciebie?
Nelsonek1987 Opublikowano 6 Lutego 2015 Opublikowano 6 Lutego 2015 Tak jak kolega wyzej.. bez kompa to wrozenie... a kontrolka swiec wskazuje ogolny blad w sterowniku i moze odpowiadac za setki innym bledow wcale nie zwiazanych ze swiecami. a moze paliwo slabe,badz filtr paliwa?
quadral20004 Opublikowano 7 Lutego 2015 Opublikowano 7 Lutego 2015 imo swiruje.a z tymi swiecami to kolega poszedl po bandzie:D:D:D
Nelsonek1987 Opublikowano 10 Lutego 2015 Opublikowano 10 Lutego 2015 Mowisz ze immo? To chyba kontrolga od immo powinna sie zapalic a kolega nic o tym nie wspomnial
batman1970 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Witam wszystkich Mam problem ze swoją Audi A4 2.0TDI 136KM: po odpaleniu silnik pracuje tylko przez kilka sekund po czym gaśnie. Pali się też kontrolka świec żarowych. Czy miał ktoś już taki problem? Czy wymiana świec pomoże? Niestety nie mam jeszcze VAG, by sprawdzić błędy Mam ten sam problem. Jak to rozwiązałeś? Witam wszystkich Mam problem ze swoją Audi A4 2.0TDI 136KM: po odpaleniu silnik pracuje tylko przez kilka sekund po czym gaśnie. Pali się też kontrolka świec żarowych. Czy miał ktoś już taki problem? Czy wymiana świec pomoże? Niestety nie mam jeszcze VAG, by sprawdzić błędy Mam ten sam problem. Jak to rozwiązałeś?
Forest Opublikowano 21 Grudnia 2015 Opublikowano 21 Grudnia 2015 U mnie była pompa paliwa w zbiorniku.
Muskel1 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Swiecą lub migająca kontrolka swiec żarowych świadczy o usterce/błędzie w układzie paliwowym. Świecąca kontrolka silnika świadczy o błędzie w układzie spalinowym.
batman1970 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Opublikowano 15 Czerwca 2016 (edytowane) U mnie była pompa paliwa w zbiorniku. A czy problemy z odpaleniem były tylko w niskich temperaturach. Mój przy temp. około + 10 st. odpala bez problemu. U mnie była pompa paliwa w zbiorniku. A czy problemy z odpaleniem były tylko w niskich temperaturach. Mój przy temp. około + 10 st. odpala bez problemu. No i po kłopocie....ustawienie rozrządu rozwiązało sprawę. Przesunięcie wynosiło pół zęba paska. Edytowane 5 Lipca 2016 przez batman1970
Rekomendowane odpowiedzi