Wujek Opublikowano 10 Października 2008 Opublikowano 10 Października 2008 Ostatnio zauważyłem, że pod koniec hamowania, jak puszczam hamulec, słyszę wyraźne stuknięcie z przodu samochodu. Może to jest objaw luzów w zawieszeniu, czy może coś się dzieje z zaciskiem hamulca?
titka Opublikowano 12 Października 2008 Opublikowano 12 Października 2008 Witam. Mam podobne postukiwanie przy ruszaniu i hamowaniu.Diagnoza na kanale- i zawiecha z lewej do wymiany.Ale sprawdz to dobrze , zeby nie robic niepotrzebnych kosztow.
willa Opublikowano 1 Listopada 2008 Opublikowano 1 Listopada 2008 jestem ciekawy jak sie skończył temat tego stukniecia przy hamowaniu . mam taki sam problem
ICDSun Opublikowano 1 Listopada 2008 Opublikowano 1 Listopada 2008 Koledzy odpowiedz jest prosta - NIE MACIE PODKŁADEK POD KLOCKAMI (takich blaszek). Prawdopodobnie jak wymienialiscie to kupiliscie same klocki, dodatkowo trzeba dokupic te blaszki usztywniajace klocki. PZDR
willa Opublikowano 1 Listopada 2008 Opublikowano 1 Listopada 2008 bede to musiał sprawdzic bo autko mam dopiero tydzień i tam jeszcze nie zagladałem. Na razie jestem na etapie prześwietlania silnika .
Wujek Opublikowano 3 Listopada 2008 Autor Opublikowano 3 Listopada 2008 Okazało się, że wahacz dolny, tylny w lewym kole miał taki luz, że można było go ręką poruszać... Po wymianie - cisza
domelq Opublikowano 3 Listopada 2008 Opublikowano 3 Listopada 2008 Ja też mam te stuknięcia, ale tylko przy skręconych kołach
ozi_wells Opublikowano 18 Listopada 2008 Opublikowano 18 Listopada 2008 Ja też mam te stuknięcia, ale tylko przy skręconych kołach jezeli przy ruszaniu ci na skręconych kołach stuka to moze przegób pada.
Wąski Opublikowano 18 Listopada 2008 Opublikowano 18 Listopada 2008 Ja też mam te stuknięcia, ale tylko przy skręconych kołach jezeli przy ruszaniu ci na skręconych kołach stuka to moze przegób pada. Dokładnie
Yelo Opublikowano 18 Listopada 2008 Opublikowano 18 Listopada 2008 Ja też mam te stuknięcia, ale tylko przy skręconych kołach jezeli przy ruszaniu ci na skręconych kołach stuka to moze przegób pada. Dokładnie Raczej stawiam na wahacz, daje podobny efekt, a przeguby w A4 są prawie niezniszczalne
ozi_wells Opublikowano 18 Listopada 2008 Opublikowano 18 Listopada 2008 --------------------------------------------------------------------------------Cytat: Wąski. Dzisiaj o 19:33 Cytat: ozi_wells Dzisiaj o 19:24 Cytuj Ja też mam te stuknięcia, ale tylko przy skręconych kołach jezeli przy ruszaniu ci na skręconych kołach stuka to moze przegób pada. Dokładnie Raczej stawiam na wahacz, daje podobny efekt, a przeguby w A4 są prawie niezniszczalne nic nie jest niezniszczalne...
Yelo Opublikowano 18 Listopada 2008 Opublikowano 18 Listopada 2008 Napisałem prawie U mnie objawy były takie, że każdy mówił mi, że to przegub (ostro ruszam na skręconych kołach), a ja że przegubu w A4 się tak łatwo nie załatwi - wizyta u diagnosty, wahacz do wymiany. Przeguby w A4 zniosą wszystko, dopóki gumy są naciągnięte i piach się nie dostanie do środka
ozi_wells Opublikowano 18 Listopada 2008 Opublikowano 18 Listopada 2008 nie no ok. ja tylko zaproponowłem usterke. wszystko zalezy jaki jest ten dzwiek. pojedynczy stuk to raczej nie przegub ale juz kilka po sobie moze to oznaczac
Yelo Opublikowano 18 Listopada 2008 Opublikowano 18 Listopada 2008 Ja miałem po kilka przy ostrym ruszaniu na skręconych kołach
ozi_wells Opublikowano 18 Listopada 2008 Opublikowano 18 Listopada 2008 Ja miałem po kilka przy ostrym ruszaniu na skręconych kołach od kazdej regóły są wyjątki
Yelo Opublikowano 18 Listopada 2008 Opublikowano 18 Listopada 2008 I właśnie dlatego należy być ostrożnym przy diagnozowaniu auta "na odległość"
ozi_wells Opublikowano 18 Listopada 2008 Opublikowano 18 Listopada 2008 I właśnie dlatego należy być ostrożnym przy diagnozowaniu auta "na odległość" dlatego trzeba dac kilka mozliwosci do dyskusji po to jest to forum :gwizdanie:
Rekomendowane odpowiedzi