Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B7 2.0TFSI QUATTRO BPG USA K04-064 355HP@467NM - Powered by gregor10.pl| SPRZEDAM !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a kurcze, ładnie zapina :D

masz jeszcze jakieś plany co do mocy? :P

Opublikowano

arek podobno ta pompa w baku z rs 6 v10 (4F0 919 051 BN)pasuje po przerobkach

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

a kurcze, ładnie zapina :D

masz jeszcze jakieś plany co do mocy? :P

Na razie nic nie będę zmieniał :) przyszły rok hm zobaczymy. Kusi mnie wrzucenie słupka CDL, BWJ ale cena odstrasza i dostępność też jest licha. Wtedy k04 tfsi hybryda i atak na 4XX 5XX.

arek podobno ta pompa w baku z rs 6 v10 (4F0 919 051 BN)pasuje po przerobkach [/size]

Dzięki, właśnie zamontowaliśmy pompę z RS6 C6. Nie obyło się bez niespodzianek :) potrzebowała zaworka zwrotnego z porsche chłopaki przełożyły pływak z deklem z mojej starej pompy 2.0T i podeszła bez bólu. Efekt ? 80% obciążenia przy pełnym bucie także zapas myślę jest na grubo 400+ a kto wie co przyszłość przyniesie :grin: .

Stożek siedzi sobie tak przy czym górą turbo znacznie lepiej trzyma do końca, a dźwięki i parskanie naprawdę głośne i piękne dla ucha :). Dźwięk wydechu też uległ zmianie jest ciszej podczas jazdy i bardziej basowo przy bucie także same zalety stożka ;). Moc dźwięk dźwięk moc. A mocy nigdy za dużo :lol:. Osłona termiczna zdaje egzamin wyśmienicie podczas upalania w te upały stożek jest można powiedzieć chłodny aż jestem zaskoczony :). Oczywiście całość wykonywana w Gregor10.pl. pompa stożek korekty softu pod stożek etc. Dodatkowo mały serwis jak pęknięta odma i cieknący wąż chłodnicy zostały wymienione wycieki usunięte całość poskładana i bangla. :banan:

20160625_153242.jpg

20160625_153249.jpg

20160625_153254.jpg

20160625_153302.jpg

20160625_153309.jpg

Edytowane przez arek_cccp

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

no zacne autko

vectre znam bo stoi w Szaflarach a wcześniej miał chyba astrę o ile się nie mylę ???

sam planuje u siebie k04 założyć jak na razie zbieram graty i co najważniejsze mam wsadzonego CDL-a wiec może się uda coś więcej wykrzesać :D

gadałem z gregorem i mówił ze może być zabawka hahah :DD:

Opublikowano
  • Autor

Tak miał astre. CDL powiadasz :), zazdroszczę. Pakuj hybryde od razu k04 :P. Skąd słupek dorwales tak w ogóle? Jaka cena? Może być PW ;) P&P ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ale Ci ladnie to jedzie :naughty::naughty: Sam poluje na 300+ ale jeszcze długa droga :)

Opublikowano

Znam b7 tfsi co ma 500NM i jeździ juz od 2012 roku i żyje a lekko nie ma.Czyli całkiem wytrzymałe są silniki w naszych b7.

Opublikowano
  • Autor

Seryjne korby ma :P ? Co do wytrzymałości to się zgadzam :) silnik naprawdę przyjmuje sporo na klatę. Znasz specyfikację tej b7 O ktorej mówisz lub masz jakiś wykres poglądowy ?

Opublikowano

standart k04,wtryski s3 ,wklad,dp ze sportowym katem,326 koni bylo i 505 nm na maha od 2012 auto zrobilo 60tys tylko glowica poszla w tym czasie do remontu,silnik seria.Wykres gdzies kiedys mialem musze poszukac wysle ci na fb

Opublikowano
  • Autor

Faktycznie niuta sporo w przedziale 3500-4000. A co się stało z głowicą że konieczny był remont? 60tyś to z takim dołem to faktycznie dobry test dla korb :). Cdl z s3 wiem że znosi 500+ tylko ponoć tam mocniejsze mocowanie korby dp tłoka lub samą korba bo spotkałem się z tymi dwoma teoriami.

Opublikowano

Pompa oleju mu siadła i głowica dupla, potem odrazu silnik odprezyl 1.5 mm uszczelką, wrzucił wałek ssący z cdl który daje w bgb ponad 10 kuni i chyba miał okolice 530 NM ale auto potem sprzedał.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Mały udpate, auto cały czas jeździ bez żadnych awarii, odpukać. Przez ten czas zamontowałem w wakacje jeszcze chyba oil catch tank zamiast gównianej odmy w tfsi co bardzo polecam każdemu zrobić ;), wpadły listwy piano black,ręczny rs4, nakładki alu rs4 oraz odblokowanie hamowania lewą nogą i w sumie tyle z modyfikacji.

20160910_133059.jpg

20160910_133105.jpg

20160910_184007.jpg

Brakuje, foteli sline z b8/a5 może ciemnej podsufitki oraz pomalowania kilku osłon na czarno.

dv_1.jpg

20161213_132338.jpg

20161213_132507.jpg

Nakładki alu rs4 ori

20161218_202719.jpg

No i fotka jakaś tam ;).

20161213_153847.jpg

20161213_153815.jpg

Opublikowano

Gdzie kupiles albo jakiej firmy oli catch tank?? podoba mi sie twoj projekt taki cicho ciemny kiler :wink::wink:

Opublikowano
  • Autor

Properfekt robi takie catch tanki, odezwij się do nich ;).

Opublikowano

Dziękować :) wszystkiego dobrego w nowym rokuu

Opublikowano
Przez ten czas zamontowałem w wakacje jeszcze chyba oil catch tank zamiast gównianej odmy w tfsi co bardzo polecam każdemu zrobić

Jakie zalety i wady takiego zabiegu? Koszt wprost proporcjonalny do efektu? :)

Opublikowano
  • Autor

Brak syfu w kolektorze dolotowym, brak psujacego się zaworu pcv bo go usuwasz :), takie zabiegi powinny być seryjnie robione już ... jest sporo silników z fabrycznymi catch tankami. Tylko vag jakoś musi na wszystkim zarabiać i montuje badziewną odme, która jak niektórzy doświadczają dość często się psuje i kosztuje swoje a odma w tfsi ma bardzo ważny wpływ na pracę, osiągi silnika. Jest zrobione raz a porządnie a koszta w moim przypadku nie były duże, brak wad same zalety, kosztowo na pewno proporcjonalnie i to nawet bardzo.

Dziękować :) wszystkiego dobrego w nowym rokuu

Dziękuje i nawzajem :)

Opublikowano

Za chwilę stukną 2 lata ;)

Kawał porządnej roboty odwaliłeś!

Dobrze, że zdecydowałeś się na zmianę dekorów, od początku mnie drażniły ;)

Może na wiosnę, coś pomierzysz :)

Opublikowano

Witaj!

Arku pięknie idziesz z tematem I urozmaicasz nam forum !

Czyli potrzebny byłby słupek z CDL, hybryda K04 i kuty spód, żeby stroić bezpiecznie na 400+ PS?

PS. Widzę Twoją sztukę w stylistyce czerń :D

Totalne incognito :D

No może jedynie jakiś pakiet s-line/dtm z zewnątrz a może jakieś Caractere?

+ ładne 19" grafit/ czerń na lato :D

Kawał dobrej roboty!

Pozdrawiam!

Edytowane przez black4

Opublikowano
  • Autor

Raczej wpadnie 18'' typu OZ ultraleggera właśnie grafitowa/tytanowa co do ataku na 400+ to k04 hybryda i słupek CDL bez kucizny wystarcza ponoć ale to jak już to koniec 2017r początek 2018, ten rok mam zamiar przejeździć jeszcze na obecnym setupie ;). Z zewnątrz chciałbym zderzak sline z grillem s4 czarnym i listwy s4.. choć bardziej mnie korcą heble z porsche 6 tłok zr17/18 niż wygląd..

Za chwilę stukną 2 lata ;)

Kawał porządnej roboty odwaliłeś!

Dobrze, że zdecydowałeś się na zmianę dekorów, od początku mnie drażniły ;)

Może na wiosnę, coś pomierzysz :)

Na wiosne obowiązkowo bo w tym roku tak szybko wszystko przeleciało, że nawet nie zdąrzyłem za wiele pomierzyć, ta dekory też mnie drażniły aż dziwne, że tyle czasu z nimi zwlekałem :).