Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B7 2.0TFSI QUATTRO BPG USA K04-064 355HP@467NM - Powered by gregor10.pl| SPRZEDAM !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kawał dobrej roboty . Pogratulować :kox:

Opublikowano
  • Autor

Dzieki :) panowie pytanko mam, zna ktoś jakieś dobre rozwiązanie odmy w tfsi? Bo szukałem w internecie i oprócz gotowego zestawu za ponad 2tys.. nie znalazłem nic godnego uwagi a jak wiadomo zwykły oil catch tank z allegro to lipa.. a pasowaloby przerobić w najbliższym czasie ;).

Edytowane przez arek_cccp

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Arku pytanko pomostowe jakie parametry pokazuje ci vfiz?

Opublikowano
  • Autor

Ja nie mam przecież vfiza ani żadnego czujnika boostu itp nie lubię choinek i na co to komu ? :P Silnik serwisowany praktycznie jak na serii trzeba tylko dobry olej lać wiedzieć kiedy można palować i co może zabić silnik. Turbo ma jeszcze zapas, jedynie co mnie ogranicza to słupek ale istnieje opcja w przyszłości 400km+ 500nm+ na hybrydzie kto wie co mi strzeli do głowy :grin: zwłaszcza, że takiego projektu nie znam a lubię indywidualność.

Opublikowano

dalbym glowe ze widziałem vfiz u Ciebie , :D

Jesli ktoś poczyta i uzytkuje to Prosze o PW

Opublikowano
  • Autor

Z racji, że tfsi było grzeczne, odwiedziłem ostatnio Gregora10 w celu usunięcia kompletnie limiteru Vmax i przy okazji Grzegorz dorzucił w prezencie coś od siebie, minimalna korekta szybki pomiar i samochód jeszcze mocniejszy :banan: . Na kreskach może tego tak nie widać ale uwierzcie w odczuciach jest różnica zwłaszcza zakres 2-3tyś gniecie jak w dieslu :) 4tyś-6yś też delikatnie na plus a reszta bez zmian :lol: . Potem test drive w 3 osoby i byłem pod wrażeniem jak zapakowany 3ma chłopami samochód potrafił wyrywać do przodu niczym wściekły mimo nadwagi :).

12776785_995428390538150_1910609818_o.jp

Opublikowano

Przy tej mocy to nic dziwnego, że zdrowo ciągnie :kox:

Opublikowano

Jaki by limiter prędkości :) 250 ?

Opublikowano

Jaki by limiter prędkości :) 250 ?

210 ;)

Dość irytujące nawet przy 200ps, byle diesel był w stanie odjechać ;)

Opublikowano

Arek napisz jak sie tym jezdzi jak tak troche sniegu popadalo albo jest mokro? Czesto ESP mruga ? :D

Opublikowano
  • Autor

No właśnie wróciłem z Krakowa droga zaśnieżona delikatnie i bardzo śliska bo -1 na zewnątrz (cały czas pada śnieg). ESP na 2 mruga :) ale tylko przy pełnym bucie. Da się jeździć tak by masowało plecy bez mrugania :D. Testowałem kiedyś na mokrym śniegu tzw "ciapa" i na 3 szedł już pełną parą na 2 pomrugało ale nie było tragedii. Na deszczu zaś na 2 jest pełen ogień i nie mruga nic, trakcję mam bardzo dobrą geometria porobiona spreżyny i zawieszenie jest okej także od 2jki lata się super. Dla porównania ostatnio miałem okazję jeździć 300konnym 1.8T ośka i tam w deszczu na 2-3 tragedia była zero trakcji, już nie potrafił bym jeździć ośką na co dzień :facepalm: . Na 1wszym biegu zaś 4 buty na mokrym mielą w miejscu przy bucie :lol:. Opony jakie mam to 50/215 r17 bridgestone blizzak.

Opublikowano

Ty a jakie masz hamulce w tym bolidzie ?

Opublikowano
  • Autor

Seria czyli 320mm przód tyl 288. Na tą moc za slabe ale da sie jezdzic :). Plan to raczej jakoś 6tłok z porsche albo coś z rs zobaczymy.

Opublikowano

No powiem Ci ze 6 tłok i jakaś np 360mm tarcza to minimum moim zdaniem. Taki sed od RS powinien dać radę.

Te co masz to jak seria z avj b6 przy hybrydzie k03 . Chipsy sie robią.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

nie ma takiej tarczy w tym rozmiarze zeby byla w miare tania i pasowala,345x32 i z18 i bedzie ok,taki zestaw bedzie p&p,reszta to bedzie kombinacja z zamocowaniem zacisku.No chyba ze pokupisz sie o set z RS4 i 365mm ale to juz grubsza kasiora,albo jak Tomek 4tlok z ttrs i 370mm tarcza,ale jak mowie najszybszym i najprostszym oraz najtanszym bedzie z18 i 345 z ml-a

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Arek i jak temat zwalniania opanowany ? :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Opanowany a Ty o tym dobrze wiesz ;) z racji tego, że tylnie tarcze powoli kończą żywot postanowiłem wrzucić bardziej męskie hamulce i wybór padł na set z rs4 330mm na tarczy s4 b8, który o ile wiem aktualnie się odświeża a potem pojedzie do mnie (czekam z niecierpliwością ) stary zestaw 288mm na tył pójdzie na deal :P przód jest jeszcze w dobrym stanie i poczeka pewnie jeszcze trochubo tarcze ok a klocka prawie 3/4 :lol:. Po świętach jakieś fotki będą.

Opublikowano

Jakbyś chciał pogonić same osłony pod 288 to daj znać :wink:

Opublikowano
  • Autor

Własnie osłonki na razie zostaną bo prawdopodobnie nie będę musiał ich wymieniać :kwasny: ale jakby czasem nie podeszły to dam znać ;)

Opublikowano

Własnie osłonki na razie zostaną bo prawdopodobnie nie będę musiał ich wymieniać :kwasny: ale jakby czasem nie podeszły to dam znać ;)

:thumbup1: